Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9095
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Uutta sarjaa Yhdysvaltoihin - National Paintball League

user image 27.11.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Mukaan vain pro-joukkueita

Uutta sarjaa Yhdysvaltoihin - National Paintball League

Ilmassa on pieniä déjà-vu-fiiliksiä kun jenkkilässä rakennellaan uutta kisasarjaa ja nimeksi on tulossa National Paintball League (NPL)  :). Sikäli aiempaan nähden erilaiseen suuntaan ollaan kuitenkin lähdössä, että uutuutta suunnitellaan vain pro-joukkueille, eli tapahtumissa nähtäisiin vain pro-pelaajia.

Tämä sitten luo niin mahdollisuuksia kuin myös ongelmiakin. Kun perinteiset lajit pärjäävät huipputasolla lippu- ja muilla tuloilla vain pro-joukkueiden pelatessa keskenään, niin paintballissa käytännössä isojen turnaussarjojen alemmat joukkueet rahoittavat toimintaa ja mahdollistavat massiivisten turnausten järjestämisen, joten sillä lailla tässä yritetään jotain täysin uutta.

Voisi kai arvailla että nykyiseen NXL:ään verrattuna tässä koetetaan rakentaa yhtä näyttävää kenttää, jossa olisi kaikki NXL:n turnausten keskuskenttää ympäröivä webcast-logistiikka, mutta ei divisioonajoukkueita maksamassa kuluja.

Hommaa toki auttaa jos NPL:ää pistetään käyntiin vaikkapa siten, että ensimmäisen kauden tai kahden kaikki tapahtumat järjestetään jollain jo toiminnassa olevalla paintball-kentällä. Tällöin iso osa kuluista jää pois ja esim. nettisysteemit voidaan rakentaa kerralla valmiiksi eikä niitä tarvitse purkaa välillä pois.

Vähän etsiskelemällä NPL:ään liittyen näyttäisi kuuluvan uusi streampb.com-sivusto, jossa tarjoillaan maksullista nettistreämiä, eli sillä lailla löytyy ainakin yksi tapa varojen keruuseen, jos vain katsojia riittää. Sivuilla olevan vanhan materiaalin perusteella taustalta näyttäisi löytyvänt Derder-yritykseen liittyviä henkilöitä, joka tuotti aikoinaan varsin vauhdikkaita videoita.

Sarjan kotisivuiltä löytyvä laskuri kertoo että julkaisu on tätä kirjoittaessa reilun kolmen päivän päässä, joten tällä viikolla pitäisi tulla lisäinfoja.

Linkkejä:

Tagit