Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1411
events: 1
images: 7585
youtube videos: 477
Files: 18
Groups: 1

Syksyn tuoteuutuuksia 2018

user image 22.11.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Tekniikka ja varusteet
paintball.fi

Uusia tuotteita ensi vuoteen valmistautuvilta yrityksiltä

Syksyn tuoteuutuuksia 2018

Syksypuolella pelaaminen tuppaa hiljenemään, mutta uusien tuotteiden julkaisut tuovat sitten väriä, kun valmistajat hehkuttavat seuraavan kauden uutuuksia joulumarkkinointiin valmistautuen. Valtaosa tavarasta toki tulee julki netissä, mutta edelleen valmistajat pitävät World Cup-turnausta hyvänä paikkana varsinaisiin julkistuksiin, kun tuhannet pelaajat kerääntyvät Floridaan yhteen ja samaan paikkaan.

Tässä joitan syksypuolen tuoteuutuuksia niin World Cupista kuin sitä ennen ja jälkeenkin:


Luxen kymmenvuotisjuhlaversio – Luxe X


Vähän niin kuin kisamutkien vakio-ominaisuudeksi muodostuneen boltin nopean irrottamisen lisäksi Luxen uudessa X-versiossa mutkan runko menee muutenkin osiin ilman työkaluja ja samoin akku sekä piirilevykin irtoavat sormivoimin. Koko systeemi on toteutettu niin näppärästi, että toivottavasti sama tulee käyttöön muidenkin valmistajien valikoimiin tulevaisuudessa muodossa tai toisessa.

Videota:


DYE M3+


Jenkkivalmistaja DYE on jälleen parannellut lippulaivamalliaan pykälällä eteenpäin. Tuloksena M3+, jossa on pieniä muutoksia niin boltissa, eye pipessä, ASAssa, liipaisimessa yms.

Videota:


CMD-maski


Bunkerkingsin CMD (Command)-maski on periaatteessa vain uusi versio Virtuen VIO-maskeista, mutta BK:n suosio on sitten käytännössä jotain ihan muuta :). CMD:n Kickstarter-joukkorahoituskampanja keräsi tavoitteensa yli kymmenkertaisesti

Videota:

 


EMEK MG100


Englantilainen Planet Eclipse ei tänä syksynä esitellyt uutta kisamutkaa, vaan sen sijaan tuo markkinoille uuden version mekaanisesta Emekistään, nimeltään MG100. Se on piipun alta lippailla toimiva magfed-mutka, jossa on mukana myös mahdollisuus käyttää normaalia piipun yläpuolella olevaa loaderia. Yllättäen Eclipse ei samalla tuonut käyttöön omanlaistaan lipasta, vaan MG100:een menevät DYE:n magfed-lippaat, joten niitä on saman tien saatavilla laajasti.

Planetin lähtö mukaan magfed-markkinoille lupailee hyvää tälle viime vuosina kivasti kasvaneelle osalle paintballia, yrityksellä on laaja kansainvälinen verkosto jälleenmyyjiä, joten magfed-tuotteiden saatavuus paranee ympäri maailmaa niiden päästessä jakeluun saakka tulevana keväänä.

Videota:

 


PAL Loader System


Eclipse panostaa Emekkiin myös siten, että tuo siihen sopivan PAL-lippaan (Pneumatic Assisted Loader), jossa käytetään mutkan laukaisuun menevää ilman lippaassa olevien kuulien sekoittamiseen siten, että tukoksia ei tulisi. Systeemistä ei toki saada yhtä varmaan kuin sähköisistä lippaista, mutta PALS parantaa mukavasti varsinkin vuokrapelaajien pelikokemusta, kun syöttöongelmat vähenevät.

Emekkiin panostaminen tälläkin tavoin magfed-version lisäksi kertoo, että Planet hakee kasvua aivan eri suunnista kuin aiemmin kisamutkiin keskittymällä. Mutkan toiminta Suomen oloissa on vielä vähän kysymysmerkki ja vaatinee testausta tulevan talven pakkasissa, mutta kokonaisuutena Emekki tarjoaa nopealla purkamisellaan aika mielenkiintoista vaihtoehtoa ”perinteisiin” vuokramutkiin.

Boxista pitäisi olla pari eri kokoa, jotka molemmat toimivat sekä normaaleilla .68 kaliberin sekä pienemmillä .50 kaliiberin kuulilla. Isompi 225 kuulaa (550 kpl .50cal) ja pienempi 100 kuulaa (225 kpl .50cal).

Videoita:


Tags