Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1512
events: 1
images: 9478
youtube videos: 641
Files: 19
Groups: 1

Old Hobos jälleen kentille

user image 30.10.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Haastattelussa Kimmo Suominen

Old Hobos jälleen kentille

Uusien kisatiimien ilmestyminen on tätä nykyä Suomessa harvinaista herkkua, joten kannattaa olla hereillä kun uusia projekteja laitetaan käyntiin. Ihan totaalisen uudesta joukkueesta ei nyt ole kyse, mutta Old Hobos käynnistää toimintansa uudelleen ja riveissä on myös uutta väkeä.

Paintball.fi haastatteli Kimmo Suomista, joka on ollut alkuperäisessä joukkueessa mukana ja nyt yhtenä puuhamiehenä tekemässä tiimin uutta tulemista:


Kimmo Kainulainen: Old Hobos on heräämässä jälleen henkiin pienen tauon jälkeen, mutta mistäs idea tiimin kasaamiseen aikoinaan lähti?

Kimmo Suominen: Kyllä suurin kunnia kuuluu Heinosen Ilpolle ja Hannulan Lassi-Pekalle. Herrat antoivat kipinän vuoden 2015 Porin päätöskierroksella, joka jäi itämään. Joulukuussa tuli sitten olo soitella herrojen kuulumiset ja kysellä kiinnostusta lähteä seikkailulle lätäkön toiselle puolelle. Joukkueen perustaminen tuli hieman jälkeenpäin. Late totesi, jos tuollainen reissu kerran tehdään, niin eikös ole sama silloin pelata ja toteuttaa pitkään haaveissa siintänyt unelma.   

oldhobos.jpgWorld Cup-reissu taisi olla aika mieleenpainuva juttu?

World Cup oli kyllä aivan huikea kokemus. Paikan päällä katsotut pro-pelit sekä pro-pelaajien tapaamiset olivat kyllä mieleenpainuvia juttuja. Samoin pelaaminen itse Cupissa, vaikka emme saaneet omaa peliä sujumaan ennen kuin oli liian myöhäistä. Joukkueen omista peleistä mieleenpainuvimmat hetket olivat varmasti Villen (BEASTMODE) kentällä ja Lauran (GIRLPOWER tyyliin) hakema piste kulkureille.

Lennot sujuivat Finnairin sinivalkoisin siivin mainiosti, HQ:na toiminut huvila saa pelkästään kehuja uima- ja porealtaineen. Voi sanoa, että meidän kahden viikon reissu Floridaan tuntui ajallisesti liian lyhyeltä. Tuossa ajassa ehdimme kuitenkin kokea uimiset manaattien kanssa, käydä hienossa villieläinpuistossa, jenkkityylin pihvit (sekä hunajavoi, jota Ilpon sanoin seurasi onnen ja nautinnon kyyneleet) sekä isot ostoskeskukset, joista löytyi kyllä kaikille jotakin. Toiset kävivät katsastamassa huvipuistoja ja osa porukasta kävi Orlandon yllä helikopterikyydillä katsomassa, miltä kentät näyttää ilmasta käsin. Osa neuvotteli sheriffin kanssa pitääkö autossa olla ajovalot päällä pimeän aikaan. Voi siis sanoa että reissu oli tosiaankin onnistunut.

14925224_338751876492037_8956803021419840026_n.jpg

manaatti.jpg

Miltäs tiimin toinen tuleminen nyt näyttää? Mitä on suunnitelmissa?

Tuleva kausi näyttää todella mielenkiintoiselta. Kunhan pidämme kiinni samasta ajatuksesta, jonka takia Old Hobos aikanaan perustettiin, eli pidetään hauskaa kentällä ja sen ulkopuolella sekä päästään kokemaan paintball-kulttuuria Suomen rajojen ulkopuolella. Kulkureiden suunnitelmat ovat tällä hetkellä osallistua NXL Euroopan kahteen ensimmäiseen turnaukseen, yhteen turnaukseen Norjassa ja vuosi 2019 huipentuu World Cup turnaukseen.

Onko meininki osallistua Xballiin millä sarjatasolla tai porukkaahan olisi ilmeisesti vaikka pelata 10-maniakin, jota olisi nyt NXL:ssä tarjolla? :)

Suunnitelmissa on että euroopassa pelataan D3 tasolla, jos saamme kaikki pelaajat mukaan samalle kierrokselle niin en sulkisi 10-man osallistumistakaan pois. World Cupissa tuo 10-man on suunnitelmissa ainakin.

Ketä kaikkia on mukana?

Mukaan ollaan saatu kaikki joukkueen perustajat, vaikkakin osalla mutka vaihtuu valmennuksen/huollon puolelle. Kulkurit eivät ole enää pelkkä kotimaan porukka vaan mukaan on saatu pelaajia Norjan vuonojen rannoilta ja todellinen paintball kulkuri Gibraltarilta. Old Hobos rosterin julkaiseminen on aloitettu jo Facebookissa ja siellä ilmoitetaan myös turnauskohtainen kokoonpano.

Tiedossa oleva kokoonpano kaudelle 2019.

 • Ilpo Heinonen: Owner & RealHobo (Hobo Hall Of Fame)
 • Lassi-Pekka Hannula: GM/Coach (Kuopio Takeover)
 • Kimmo Suominen: Owner (Turku Dream Team)
 • Tor Martin Hamgaard:  C (Norwegian Hobo)
 • Ville Säntti:  A (Kuopio Takeover)
 • Laura Venäläinen:  Old Hobos Womens team C (Jyväskylä Hobo Paintball)
 • Piia Keinänen (Vantaa Urho)
 • Carina Resve Karterud (Norwegian Hobo)
 • Rex Manasco (Gibraltar Hobo)
 • Matti Kopi (Ylivieska Vatos Locos)
 • Henri Rutanen (Ylivieska Vatos Locos)
 • Joonas Kääriäinen (Helsinki Cyclone VDO)
 • Jake Eklund (Helsinki Cyclone VDO)
 • Tero Raivonen (Turku Dream Team)
 • Juha Lagerqvist: Official Hobo tattoo artist/Photography (SaloCityHobo)

Onkin aikamoinen porukka :). Onkos tarkoitus pelata Suomessa mitään vai jakaantuvatkos pelaajat kotimaan tapahtumiin muihin tiimeihin?

Kyllä niin on että Suomessa ei ole tarkoitus pelata, vaan jokainen pelaa omissa joukkueissaan. Toki jos mahdollisuus tulee osallistua vain 1-2 kotimaan turnaukseen niin uskon että kulkurit tullaan kentällä näkemään.

Kiitokset haastattelusta ja ikimuistoista tulevaa vuotta :)

Joukkueen sisällä vallitsevasta meiningistä päätellen, vuodesta on tulossa koko kulkuri porukalle todella mielenkiintoinen monella tapaa.

Iso kiitos Kimmo Kainulaiselle ja paintball.fi sivustolle haastattelusta ja hienosta työstä lajin eteen.

Muistakaapa käydä tykkäämässä Old Hobos sivusta Facebookissa sekä instassa #oldhobopaintball, sillä ei koskaan tiedä kenelle onnetar hymyilee. 

spbl2018knummi_1div_pk1_009.jpg

Tags