Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1190
images: 6573
youtube videos: 430
Files: 7
Groups: 1

Tilastoja SPBL:n kaudelta 2018

4.10.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Koko kauden ottelutulokset nippuun

Tilastoja SPBL:n kaudelta 2018

Suomen Paintball-liiton kausi on saatu päätökseen ja ohessa on jälleen kasattuna mukana olleiden joukkueiden pelaamien otteluiden tuloksia tilastoihin. Mukana ovat kaikki laskettuna yhteen sekä jaoteltuna eri joukkueita vastaan kauden mittaan pelatut matsit.

Tällä kaudella käyttöön otettujen pelisysteemimuutosten ansiosta kaikki joukkueet pääsivät pelaamaan turnauksissa saman määrän pelejä. Kun molemmissa sarjoissa myös kaikki joukkueet olivat mukana kaikilla kierroksilla, ovat pelimäärät mukavasti yhteneväiset kautta linjan, kaksikymmentä pelattua matsia kauden aikana.

Joukkueiden keskinäisten kohtaamisten määrät vaihtelivat sitten lohkosysteemistä johtuen reilusti, mutta molemmilla tasoilla kaikki joukkueet kuitenkin pelasivat vastakkain ainakin kerran, kun taas maksimimäärä oli viisi keskinäistä ottelua.

Kenttälayouttien vaikutukset tehtyjen pisteiden määräänkin jäivät aika pieniksi ja vaihtelivat myös jännästi liigan ja ykkösen välillä. Esim. SM-liigassa pelattiin Piikkiön ykköskierroksella 117 pistettä, Vierumäellä 120, Piikkiön toisella kerralla 104 ja Kirkkonummella 116. Ykkösdivisioonassa pisteiden määrät jäivät lyhyemmästä peliajasta ja pienemmästä piste-erosta armosäännössä seuraavasti: Piikkiö ykkönen 71 pistettä, Vierumäki 65, Piikkiö kakkonen 80 ja Kirkkonummi 89. (No-pointtien määrää ei ole laskettu mukaan.)

Vaikka turnausmuotoisessa pelaamisessa se ei olekaan aivan välttämätöntä, niin voittojen määrät menevät aika hyvin yhteen kauden lopputulosten kanssa, pieniä poikkeuksia toki mahtuu mukaan.

Tilastokuvista aukeaa klikkaamalla isompi versio omaan ikkunaansa.

2018_smliiga_tilastot.PNG

2018_1divisioona_tilastot.PNG

Tilastot löytyvät jatkossa myös tämän kauden sarjataulukoiden yhteydestä. 

Virheet ihan mahdollisia :)

 

 

Tags