Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1237
images: 7330
youtube videos: 450
Files: 8
Groups: 1

Sarjataulukkokatsausta ennen kauden päätöstä 2018

14.09.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

SM-liigan ja 1. divisioonan ratkaisut lauantaina Kirkkonummella

Sarjataulukkokatsausta ennen kauden päätöstä 2018

Suomen Paintball-liitto saa lauantaina täyteen yhden kauden ja jälleen sikäli onnistuneesti, ettei mitalien saajia ole aivan vielä kirkossa kuulutettu, vaan niistä päästään kisaamaan. Ennusteet valitettavasti lupailevat lauantaille sadetta ja tuulta, jotka toteutuessaan voivat tietysti tuoda omat kommervenkkinsä peleihin.

Alla katsausta molempien sarjataulukoiden tilanteeseen:


SM-liiga


Mestaruussarjassa kauden päätökseen mentäessä kultaisista mitaleista vääntävät parhaissa asemissa Fieldfighter ja Helsinki Cyclone. Fieldfighterilla on kahden pisteen etumatka, eli jos he voittavat tai ovat kakkosia Kirkkonummella, niin mestaruus on heidän riippumatta muiden tekemisistä. Jos Cyclone ei vie turnausvoittoa niin alempikin sijoitus riittää.

Jos FF taas jäisi kolmanneksi tai alemmas, niin se avaa mahdollisuuksia Cyclonelle. Sarjataulukon tasapisteiden ratkaisusysteemejä ei ole taidettu kirjata mihinkään, mutta jos vanhaan malliin mennään, niin ensin vertaillaan kellä on eniten turnausten ykkössijoja, niiden mennessä tasan kakkossijoja jne. Näin ollen on ihan mahdollista että kärjessäkin voidaan päätyä tasoihin, jos Cyclone voittaisi ja FF olisi Kirkkonummella kolmantena, jolloin molemmilla olisi kaudesta kaksi voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija.

Jos sijoituksista ei löydy eroa, niin vanhoissa säännöissä taidettiin seuraavaksi antaa etu viimeisimmässä turnauksessa paremmin pärjänneelle, mikä on ihan hyvä tapa antaa kauden ratkaisun kulminoitua sinne viimeiseen turnaukseen. Jos näin mennään, niin Cyclone voittaisi mestaruuden, jos vievät voiton Kirkkonummella ja FF on kolmas. Pelkkä kahden pisteen ero ei riitä Cyclonelle eli nimenomaan voitto tarvitaan, jos esim. Cyclone olisi kakkosena ja FF neljäntenä, niin FF veisi kultamitalit.

Dream Teamillä on matemaattiset mahdollisuudet kultaan, mutta se vaatisi FF:n ja Cyclonen molempien jäämistä alas. Jos DT voittaisi Kirkkonummella, niin FF:n pitäisi jäädä seitsemänneksi tai kahdeksanneksi ja samaan aikaan Cyclonen pitäisi olla korkeintaan neljäs, jolloin mentäisiin tasapisteisiin ja sieltä ilmeisesti DT:lle mestaruus yllä olevan tasapisteratkaisun mukaan. Trivogalla on pienet mahdollisuudet pronssille, mutta se vaatii finaaliin pääsyä ja todellista pohjanoteerausta Dream Teamiltä, kun piste-eroa on viiden pykälän verran.

Mitalit ovat listan loppupään tavoittamattomissa, mutta keskinäiset sijoitukset saattavat hyvinkin muuttua Urhon, BOS Paintballin ja Jämsän Paintballin ollessa kahden pisteen sisällä. Lisäväriä Kirkkonummelle tuo tämän kauden sarjanousijoiden keskinäinen kisa, joka on tasapisteissä. Eli BOS Paintball ja Jämsän Paintball lähtevät Kirkkonummella tasatilanteessa ja lisäksi tiimit pelaavat samassa lohkossa, joten keskinäinen matsi voi hyvinkin ratkaista myös sarjasijoituksen. Kumpikaan joukkueista ei ole vielä onnistunut pääsemään ylempään jatkosarjaan, joten se voi hyvinkin olla nyt myös tavoitteena ja samalla tietysti todennäköisesti siinä toteutuisi myös keskinäisen sijoituksen paremmuus.

Takeoverin sarjatilanne on aika lailla alamaissa ja viimeiseltä kierrokselta ei taideta odottaa kovin paljoa, joka tietysti jättää sitten yllätyksen mahdollisuuden :).


1. divisioona


Ykkösdivisioonassa selkeästi tasaisimmin pelannut Cyclone VDO on kärkipaikalla ja heille sarjan voittoon riittää neljäs sija, jos Polar Paintball voittaisi viimeisellä kierroksella tai viides sija, jos PH Generations veisi voiton. (Polarin voittaessa viides sija veisi tasapisteisiin ja silloin oltaisiin samoissa pisteissä samoilla sijoilla, eli jälleen disclaimer jos tuo alussa mainittu viimeisimmässä turnauksessa parempi-sääntö pitää paikkansa). Eli jos VDO:n peli jatkuu alkukauden suuntaisena, niin kirkkaimpiin mitaleihin on selkeä etulyöntiasema.

Polarille tai PH Generationsille kauden voitto vaatisi siis nappiin mennyttä viimeistä turnausta ja samaan aikaan VDO:lle pitäisi tulla kauden huonoin kisa, eli tiimeillä on kova työ edessä, mutta senhän takia näitä pelataan :). Keskenään Polar ja PH ovat samoissa pisteissä, eli tasapisteisiin he eivät voi päätyä ja viimeisen kierroksen keskinäiset sijoitukset ratkaisee järjestyksen suoraan.

CC:lle ei riitä voittokaan enää mestaruuteen, mutta mitalisijoille on kolmen pisteen ero, eli jompikumpi himmeämmistä mitaleista on saavutettavissa, varsinkin kun Polar ja PH ovat molemmat eri lohkossa, eli saattavat vaikkapa pudottaa keskenään jommankumman ylemmästä jatkosarjasta. Kolmoskierroksella aivan eri lailla kuin alkukaudesta pelannut CC voisi hyvinkin parannella sarjasijoitustaan, jos on vain pysynyt samanlaisessa iskussa. Kelle tahansa kärkinelikössä poisjäänti Kirkkonummen ylemmästä jatkosarjasta olisi tietysti kova isku, eli mitalien saajia saatetaan ratkoa jo alkusarjan tulosten jälkeen.

Räyhällä ja BOS Paintballilla on periaatteessa molemmille pienen pienet mahdollisuudet vielä himmeämmille mitaleille, mutta se vaatii sitten toki kierrosvoiton lisäksi Polarin ja PH:n sijoittumista avain listan pohjille ja muidenkin sijoitusten menoa juuri oikein.

Urho purple ja Vatos Locos ovat sen verran kaukana muista, että kisaavat sarjataulukon kannalta Kirkkonummella lähinnä keskinäisistä sijoituksista, mutta silloinhan sitä toki helposti pääseekin yllättämään vastuksen.


Linkkejä:

Tags