Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1180
images: 6111
youtube videos: 423
Files: 6
Groups: 1

NXL Chicago 2018 viikonloppuna

13.09.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Katsojan opasta jenkkiturnaukseen

NXL Chicago 2018 viikonloppuna

Yhdysvaltain NXL-sarja päättää kesälomansa ja viikonloppuna pelataan Chicagossa kauden neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu. Chicagon turnaus pelattiin hyvin pitkään 90-luvulta lähtien kauden keskimmäisenä turnauksena juhannuksena, mutta alueen sään puolesta syksypuoli tuntuu sopivan paremmin ja se vaikuttaakin olevan nyt NXL:n kalenterissa pysyvästi.

Turnauksen ajankohdan muutoksesta huolimatta Chicagon suosio (se on ollut usein kauden toiseksi suurin turnaus World Cupin jälkeen) ei tunnu hirveästi kärsineen, tällä kertaa mukana on etukäteen ilmoittautuneina lähemmäs 200 joukkuetta ja luku todennäköisesti rikkoutuu jälleen alkusarjojen jälkeen, kun jatkosta pudonneet tiimit ilmoittautuvat sunnuntaina pelattaviin sivusarjoihin.

Luvassa on jälleen maksullista nettilähetystä perjantaista sunnuntaihin, jotka ovat tällä kaudelle toimineet myös teknisesti varsin hyvin, katkot ovat alkaneet jäädä aika vähäisiksi.

Asioita ja tiimejä seurattavaksi Chicagosta:


Sarjakärki karussa


Kanadalaisen Edmonton Impactin tasaisuus on vienyt joukkueen selkeään sarjajohtoon ja nyt kai pitäisi alkaa lyödä vetoa milloin lopulta käy niin, ettei tiimi poikkeuksellisesti pääsekään finaaliin saakka :). Toki joukkueen ylivoima omalla tavallaan alkaa jo kyllästyttää, mutta samalla tällaisen tähtiyhdistelmän edesottamusten seuraaminen on aika ainutkertainen juttu, joka tietysti – jossain vaiheessa – tulee tiensä päätökseen, joten nautitaan siitä nyt.

Kakkossijasta sen sijaan kisaa peräti neljä joukkuetta vain 13 pisteen sisällä toisistaan ja kun kierroksen voitosta saa 200 pistettä, niin erot ovat mitättömät ja järjestys voi muuttua vaikka miten. Kauden toisen turnauksen voittanut Houston Heat on kakkosena, mutta tosiaan Dynasty, AC Dallas ja X-Factor ovat aivan iskuetäisyydellä. Kaikki nämä joukkueet ovat olleet kauden mittaan ainakin kertaalleen palkintokorokkeella ja ryhmän huonoinkin sijoitus kaudelta on seitsemäs, joten tasaisuutta riittää kärjen takanakin, vaikka Impact onkin omalla tasollaan.


Kenttälayout


Chicagon kierroksella on usein nähty vähän erilaista snake-suojaa 90-luvun putkista tehdyllä Hyperball-kentällä olleen timantin muotoisen rakennelman innoittamana ja niin tälläkin kertaa. Parit snaken beamit on irrotettu muista ja ne antavat ylimääräistä suojaa vähän lähempänä kentän keskustaa yhdistettynä isompiin suojiin.

Keskiviivalle ja sen läheisyyteen on lisäksi kasattu aika määrä isoja suojia, joten nähtäväksi jää tuleeko peleistä jatkuvia läpijuoksujuhlia vai ovatko tiimit treeneissä löytäneet hyviä tapoja juoksulinjojen sulkemiseen. Tänä vuonna on toki nähty jo muutenkin uusien suojien ansiosta vanhoista normista poikkeavia kenttälayoutteja, mutta on kiva nähdä että suunnittelussa riittää rohkeutta edelleen uuden kokeilemiseen.

nxl2018chicago_layout1.jpg


Infamous & Ironmen


Talvikauden jäljiltä nämä kaksi perinteistä huipputiimiä ovat jääneet aika pahasti varjoon. Ironmeniin kerättiin huippunimiä ja Infamous taasen oli siinä suhteessa häviöpuolella, eikä kummankaan joukkueen peli ole tuonut tuloksia alkukaudesta. Hieman yllättäen voinee sanoa, että Infamous on kuitenkin ylempänä sarjataulukossa tässä vaiheessa kautta, Ironmenin rosterin kun odotettiin tekevän selvää jälkeä jo kauden alussa, mutta toisinhan on käynyt.

Jokainen poissaolo sunnuntaipeleistä on kuitenkin näille joukkueille aikamoinen pettymys eikä mestaruudesta enää taistella, joten yksittäisten turnausten menestys olisi mannaa ensi kauteen valmistautuessa ja tiimien nouseminen kärkitaistoon olisi mukavaa nähtävää.


MLKings


Tsekkiläinen MLKings on se toinen sarjassa mukana oleva eurotiimi eikä ensimmäisellä pro-kaudellaan ole taistellut jatkopaikoista, mutta joukkuetta on kuitenkin mukava seurata vaikkei nyt lähellekään kotijoukkueesta näin suomalaisittain ole kyse. Pelaajat ovat myös saaneet hyvin huomiota nettilähetyksen selostajilta, joten tulevat sillä lailla tutuksi.


Linkkejä nettilähetyksen seuraamiseen:

 

Tags