Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9088
Youtube-videot: 587
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Valmiina Piikkiöön – taas

user image 17.08.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Kauden puoliväli ylittyy

Valmiina Piikkiöön – taas

Kesälomat on pidetty ja paintballin SM-liiga sekä 1. divisioona jatkuvat lauantaina. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen matkataan jälleen Piikkiöön eikä Raumalle, jonne turnaus oli alun perin tarkoitettu. Liiton sarjoissa on reilun parinkymmenen vuoden aikana toki sattunut kaikenlaista kierrosten peruutuksineen ja siirtoineen, mutta tämä taitaa kuitenkin olla ensimmäinen kerta kun liigaa pelataan samassa paikassa kahdesti samalla kaudella.

Sinälläänhän pelillisesti paikalla ei ole nykyaikaisessa kilpapaintballissa niin väliä, kenttälayout kun on hyvin treenattavissa muuallakin ja koko kausi voitaisiin periaatteessa järjestää vaikka yhdellä paikkakunnalla. Mutta kertoohan se valitettavasti siitä että potentiaaliset järjestämispaikat ovat aika vähissä ja käyhän samoille kulmille matkaaminen tylsäksi, kun on vuosien varrella totuttu siihen että kierretään eri suunnilla.


Fieldfighterilla mahdollisuudet uuteen ennätykseen liigassa


Kahden alkukauden voiton jälkeen Fieldfighterin viime vuonna alkanut voittoputki on nyt neljän turnauksen mittainen. Lauantaina olisi näin mahdollista tehdä siinä suhteessa SM-liigan uusi ennätys, joukkue voi nousta ainoaksi viisi turnausta putkeen voittaneeksi liigatiimiksi koskaan. Nykyistä neljän turnauksen voittoputkea ovat jakamassa Urho (vuodelta 2006) ja Helsinki Cyclone (kausilta 2015-2016).

spbl2018_piikkio_smliiga_pk1_015.jpg


Cyclone VDO pelaamassa täydellistä kautta


Cyclonen Voodoo-osastolla 1. divisioonassa on myös tältä kaudelta kaksi turnausvoittoa, mutta spesiaalimmaksi ne tekee se, että joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella yhtään matsia. Pisteitäkin tiimi on antanut vastustajille kymmenessä pelissä vain kolme, joten joukkueella on menossa aika täydellinen kausi.

Matsien pisteitä ei valitettavasti ole kovin pitkään säilytetty, joten sillä lailla on vaikea sanoa kuinka monta peliä on SPBL:n sarjoissa voitettu putkeen, mutta kymmenenkin on jo aikamoinen suoritus.

spbl2018vmaki_pk2_006.jpg


Haastajaa liigan kärkinelikölle?


SM-liigan kärkinelikkö on pysynyt alkukaudesta samana, kun FF, Cyclone, DT ja Trivoga ovat vieneet tasaisesti ylemmät jatkopaikat. Urho ja sarjanousijoista BOS ja Jämsän Paintball ovat olleet lohkokolmosia ja Takeover on tähän saakka joutunut tyytymään nelospaikkoihin. Käytännössä neljän tiimin lohkoissa ylemmän jatkosarjan paikan saa kahdella voitolla, eli se on kiinni siitä, että joku näistä joukkueista onnistuisi voittamaan toisen etukäteen kovemmaksi rankatuista tiimeistä.

Huhujen perusteella osalla liigatiimeistä treenaaminen on tällä kaudella jäänyt varsin vähälle, joten yllätyksiinkin voisi sikäli olla aineksia. Tasapelien sattuessa sekaan sotkemaan taulukkoa tilanteet voivat toki muuttua sitäkin mielenkiintoisemmiksi :).

spbl2018_piikkio_sm_pk2_008.jpg

 

Tagit