Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

Blogs: 1154
images: 5629
youtube videos: 415
Files: 4

Suurpelin lopullinen kartta ja pisteytys 2018

31.07.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit

Uudistuksessa myös puolustajille pisteitä

Suurpelin lopullinen kartta ja pisteytys 2018

Ensi lauantaina Jämsässä pelattavan Suurpelin lopullinen kartta on julkaistu ja samalla varmistui myös pelin pisteytyspuoli. Tätä kirjoittaessa sääennustekin lupailee aivan pahimpien helteiden väistyvän, joten luvassa näyttäisi olevan jälleen mukava viikonloppu.

Karttaa


Lopulliseen karttaa ei tullut kovin isoja muutoksia edellisversioon nähden, lähinnä kentälletulo eli ”respausportit” hieman muuttuivat, tänä vuonna pelataan kahdella portilla. Toinen niistä antaa kaupunkiin (jota myös auto käyttää) ja toinen Välimetsän suuntaan. Molempia suojaa nk. sininen linja, joka suojaa kyseisestä portista tulevia pelaajia siten että vastustaja ei saa sitä ylittää, mutta linjan yli saa ampua.

Respaussuunnat vaihtuvat sen mukaan miten tilanne kentällä muuttuu, eli pelin alussa hyökkääjä käyttää kaupungin puolen porttia (portti B). Jos/kun viides lippu saadaan vallattua, portit vaihtuvat ja hyökkääjä alkaa käyttää Välimetsän puolen porttia (eikä voi käyttää autoa).

Tämän ansiosta puolustajan respausmatka lyhenee ja hyökkääjän pitenee erän edetessä (jos alkupään lippujen valtaaminen onnistuu), joten Vajanmäen viitoslipusta voi hyvinkin muodostua puolustajille aikamoinen linnake. Jos taas Vajanmäki kaatuu, niin respapaikat vaihtavat paikkaa, joten kuutos- ja seiskalipun puolustaminen taas voi olla hyvinkin vaikeaa.

Pisteytys


Hyökkääjät napsivat pisteitä sen mukaan kuinka nopeasti ja kuinka monta lippua onnistuvat valtaamaan. Liput pitää vallata järjestyksessä, eli etukäteen voi toki lippupaikan alueen ottaa haltuun jos onnistuu, mutta lipusta saa pisteet vasta kun se aktivoituu. Eli kentällä on siis käytännössä vain yksi lippu, joka liikkuu tuomariryhmän mukana ja toimesta lippupaikasta toiseen.

Jos hyökkääjän onnistuu vallata kaikki yhdeksän lippua, niin kierroksen voi sitten aloittaa uusiksi jälleen ykköspaikasta.

Puolustajien pistesysteemi on uudenlainen. Puolustaja valitsee kentältä yhden lipun, josta saa pisteitä sen mukaan kuinka kauan sen puolustaminen onnistuu ja täydet pisteet tulevat jos hyökkääjä ei saa sitä vallattua lainkaan erän aikana. Lipusta saa sitä enemmän pisteitä mitä pienempi sen numero on, eli mitä lähempänä hyökkääjän aloitusta se on.

Lisäksi hyökkääjät eivät saa pisteitä siitä lipusta, jonka puolustaja valitsee, joten se lisää taktikoinnin mahdollisuutta. Valitako isonumeroinen lippu jonka pitäminen loppuun saakka on todennäköisempää, mutta josta saa vähemmän pisteitä? Vai pieninumeroinen josta tulee joka minuutista huomattavasti enemmän pisteitä ja josta vastustaja ei saa pisteitä vaikka sen valtaisi? Mielenkiintoinen lisämauste peliin :).

Puolustajan komentaja ilmoittaa valitsemansa lipun pelijohdolle, joten vastustajat eivät sitä saa tietää, ellei sitten joku pelaaja lipsauta infoa, joten komentoportaan kannattanee pitää info itsellään mahdollisimman pitkään. Toki kentällä valitusta lipusta sitten koitetaan varmaan pitää normaalia kovemmin kiinni, mutta vaikka vain yhdestä lipusta tulee pisteitä, niin toki puolustajan pitää ja kannattaa edelleen puolustaa kaikkia lippuja, kaikki hyökkääjän saamat pisteet ovat kuitenkin pahasta oman lopputuloksen kannalta.

Kun puolustajan saama pisteet pysyvät ainakin jossain määrin poissa vastustajien tiedosta, niin jollei jokin erä ei mene aivan läpijuoksuksi, niin kokonaispistetilanne todennäköisesti pysyy aiempia vuosia epäselvempänä, joten kaikkien joukkueiden kannattaa yrittää pelata tosissaan viimeisessäkin erässä.

Linkkejä:


Kuvista isommat versiot klikkaamalla:

SP18_paino.jpg

SP18_paino4.jpg

SP18_paino2.jpg

SP18_paino3.jpg

 

Tags