Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1146
Kuvat: 5583
Youtube-videot: 415
Tiedostot: 4

Suurpelin autot vaihtavat puolta

27.07.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Harrastepelit

Lisää tekemistä puolustajille

Suurpelin autot vaihtavat puolta

Yksi Jämsän Suurpelin erikoisuuksista muualla tapahtuvaan pelaamiseen on se, että kentällä tulee vastaan liikkuvia autoja, joiden ampuja ovat vastustajalle aikamoinen pelote. Tavallisen pelaajan pitää varoa autoja tosissaan ja niiden saaminen pois pelistä on usein aikamoinen työ PST-pelaajille. Viime vuosina autot ovat olleet avittamassa puolustajaa ylivoimalla päälle tulevia hyökkääjiä vastaan, mutta tällä kertaa peliin haetaan lisää liikettä, joten menevätkin hyökkääjän käyttöön.

Pelikentällä toimitaan entiseen malliin


Pelaajien kohdatessa auton kentällä säännöt eivät muutu, eli tavallisilla kuulilla ajoneuvoja ei saa ampua lainkaan ja jos niin tekee, joutuu tuomareiden kanssa tekemisiin. Tämä on ihan turvallisuusjuttu, ikkunat täynnä maalia autojen kanssa operoiminen olisi hankalaa ja vaarallistakin. Auton saa pois pelistä vain PST-pelaajan toimesta ampumalla sitä auton kylkeen tai lasiin punaisella teipillä merkittyyn neliöön. PST-aseet ja -kuulat tulevat järjestäjän puolesta, niitä ei tarvitse ostaa erikseen ja niitä saa lisää tukikohdasta. Mukaan kuulia tulee aina toki vain rajattu määrä.

Apuja hyökkääjille


Mikä sitten muuttuu on se, millä joukkueella autoja on käytössä ja kuinka usein niillä pääsee kentälle. Tänä vuonna ajoneuvona toimii Pajero, joka on siis viime vuodesta poiketen hyökkääjän käytössä puolustajien sijaan. Tällä ilmeisesti haetaan muiden muutosten lisänä hyökkääjälle vähän etua, jotta peliin tulisi entistä enemmän liikettä ja eteneminen helpottuisi. Eli PST-pelaajat ovat sitten tällä kertaa aina puolustavan joukkueen pelaajia.

Lisäksi autojen käyttömäärää rajataan - olisiko ensimmäistä kertaa? – siten, että auto pääsee kentälle viisi kertaa per erä (aiemmin autot ovat respanneet kentälle samoin kuin pelaajatkin). Tämä tekee niiden käytöstä vähän varovaisempaa, eli ajoneuvoista saa enemmän hyötyä jos niitä jaksaa tukea tavallisten pelaajien suojauksella eikä ajella väkisin linjasta läpi toivoen ettei osumia tule. Ja toisaalta sitten puolustajan PST-pelaajille auton pudottaminen on sitten sitäkin tärkeämpi temppu, kun se aiheuttaa isomman loven ajoneuvon käyttöön.

Linkkejä:

  

Jani Leskinen
27/07/18 14:17:30 @jani-leskinen:

Vaikuttaa erittäin hyvältä muutokselta, tulee näkymään toiminnassa. Tuo määrärajaus on hyvä, joutuu vähän jopa miettimään milloin käyttää.


Kimmo Kainulainen
27/07/18 16:38:21 @kimmo-kainulainen:

Saas nähdä kuinka paljon liikettä tulee viime vuoteen verrattuna, oma veikkaus että kolme ekaa lippua saattaa jossain erässä mennä todella nopeasti.


Tagit