Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1495
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9097
Youtube-videot: 590
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Vierumäen kierroksen jälkipuintia 2018

user image 4.07.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Kausi puolessa välissä

Vierumäen kierroksen jälkipuintia 2018

Takana on kauden toinen kierros Vierumäen kisamontussa ja puolet vuoden peleistä pelattuna. Samalla täyteen tuli toinen kierros uudella pelisysteemillä ja edelleen fiilis vahvistuu, että liittohallituksen päätös siihen siirtymiseen oli mainio. Alkusarjan jälkeen alemman nelikon jatkopelit tarjoavat tiukkoja pelejä kaikille, eikä kauden mittaan tule sitä efektiä, että paremmin menestyvät pelaavat enemmän ja enemmän ja heikommat tiimit jäävät vähemmille matseille.

Toki sitten tulee pettymyksiä ja vastaavasti myös onnistumisia, kun alkusarjan sijoitukset saattavat kääntyä päälaelleen, mutta sitä vartenhan sitä tavallaan pelataankin :). Henk. koht. fiiliksenä kolme alkusarjan peliä toki tuntuu vähäiseltä, mutta joukkueiden määrä tietysti asettaa rajoitteensa ja samoin päivän pituus tulee vastaan. Jokainen matsi myös sitten toisaalta merkitsee sitäkin enemmän, joten kaikkiaan nykyinen pelisystemi tuntuu erinomaiselta näihin joukkuemääriin.


spbl2018vmaki_pk_007.jpg

Dream Teamin pelaaja snake-laidalla kentän keskiviivaa hallinneilla isoilla suojilla


Liigafinaali


SM-liigassa Cyclonen ja Fieldfighterin finaali tarjoili – jälleen kerran – aikamoisen jännitysnäytelmän. Tämänkertainen kamppailu videolla:


spbl2018vmaki_1div_pk1_004.jpg

Cyclone VDO:n pelaaja alkujaossa


Sarjataulukot


2018_smliiga.PNG

Kauden puolessa välissä SM-liigassa joukkueet ovat jakaantuneet selkeästi kahteen ryhmään, neljän kärki on ollut kahdesti ylemmissä jatkopeleissä. Fieldfighterin johto on jo kolme pistettä, mutta toisaalta kahdeksan joukkueen sarjassa erojakin pystyy sitten kuromaan kiinni jos kärjelle tulee kompastumisia. Cyclone ja Dream Team ovat tässä vaiheessa tasoissa, Trivoga on jäänyt heistä muutaman pisteen.

Alemmassa nelikössä sarjanousijat  Jämsän Paintball ja BOS eivät olekaan pohjalla, vaan pitävät viidettä sekä kuudetta paikkaa. Takeoverilla ja Urholla kauden alku on ollut kuoppainen.

2018_1divisioona.PNG1. divisioonassa kahden kärki on vienyt finaalipaikat, mutta sitten on tasaisempaa. Neljän joukkueen oleminen kahden pisteen sisällä kertoo mukavasti sijoitusten menneen hyvin ristiin, joten loppukaudesta voidaan odotella reilummin sijoiten muutoksia.

Urho purple ja Vatos Locos ovat tässä vaiheessa jääneet pitämään perää. Urhon peli on erityisesti tökkinyt alkusarjoissa, joista on tullut vain tappioita, mutta jatkopelien voitot ovat sitten pelastaneet sijoituksia. Vatosin ensimmäinen kierros näytti paremmalta vaikka sijoitus jäi sielläkin viimeiseksi, mutta Vierumäellä pelit menivät alaspäin.


Seuraavaa kierrosta


Piikkiöön siirretyllä seuraavalle kierroksella elokuussa SM-liigan lohkojaot näyttävät tältä (mikäli mennään perinteisellä tasapisteiden ratkaisusysteemillä):

SM-liiga
A-lohko B-lohko
Fieldfighter Dream Team
Trivoga Helsinki Cyclone
Jämsän Paintball BOS Paintball
Urho Takeover

Kärkinelikön tasaisuus johtaa siihen, että liigassa voi veikata että tutut joukkueet ovat aika varmasti jälleen jatkossa alkusarjan jälkeen. Jos joku alemmasta neliköstä onnistuu murtautumaan ylempään jatkosarjaan, niin se aiheuttaa sitten kivasti järistyksiä sijoituksiin.

1. divisioona
A-lohko B-lohko
Cyclone VDO PH Generations
BOS Paintball Polar Paintball
Räyhä CC
Vatos Locos Urho purple

Divarissa Cyclone VDO on osoittanut olevansa omalla tasollaan, voitettuaan kaikki tämän vuoden pelinsä tähän mennessä, joten jatkopaikka lienee heille aikas varma. A-lohkossa toisesta paikasta taistelevat sitten BOS ja Räyhä, jotka molemmat ovat jo kertaalleen olleet mukana ylemmässä jatkosarjassa. Eikä Vatos Locoskaan ole aivan poissuljettu, jos pääsevät ensimmäisen kierroksen tyyliseen peliin.

B-lohkossa PH Generations on ollut finaalissa kahdesti, mutta jatkoon pääsy on ollut alkusarjoissa Cycloneen verrattuna kuoppaisempaa, kun kuudesta alkusarjan pelistä on tullut neljä voittoa. Polar ja CC ovat molemmat myös olleet ylemmässä jatkossa. Urho purplen alkukausi on ollut kuoppainen, joten ylempi jatkopaikka kolmoskierroksella vaatii aikamoista alkusarjan pelaamisen tason nostoa.  


Valokuvia Vierumäen kierrokselta:

 

Tagit