Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1512
events: 1
images: 9478
youtube videos: 641
Files: 19
Groups: 1

Cyclone valmiina Prahan NXL:ään 2018

user image 23.05.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Cyclone valmiina Prahan NXL:ään 2018

Helsinki Cyclonen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna NXL Europen kierroksella, joka järjestetään ensi kertaa Prahassa Tšekin pääkaupungissa.

Kauden aloitus Ranskassa toi jatkopaikan sunnuntain peleihin ja luonnollisesti aina vain parempaa lähdetään hakemaan. Paintball.fi kyseli tiimin fiiliksiä ennen kierrosta:


Kimmo Kainulainen: Cyclonella on edessä NXL-turnaus Prahassa, minkälaisin odotuksin lähdette liikkeelle?

Miro Rainio: Hyvin mielin lähdetään, Fieldfighterin ja BOSin kanssa pelataan Suomessa pariin kertaan ja linjoja on treenattu keskenämme. Lisäksi Portugalin osasto pelaa samalla kentällä turnauksen nyt viikonloppuna eli sieltä saadaan mahdollisesti vielä muutama kikka lisää. Vielä kun torstaina päästään kisapaikalla treeneissä hiomaan kaikki kuntoon niin hyvä siitä tulee, Chartres näytti jo että nappisuorituksella mitalit ovat erittäin saavutettavissa eli niitä lähdetään hakemaan!

Ketä kaikkia on rosterissa?

Miro Rainio: Samalla rosterilla lähdetään kuin Ranskaankin, sillä erolla että allekirjoittanut on jälleen pelikunnossa. Eli lähdössä ovat; Wilhe Knaapi, Jesse Liimatainen, Tomi Lindholm, Miro Rainio, Osvaldo Lopes, Xalo Almeida ja Guilherme Adão.

Keskikentän seinästä piti päästä eroon ison W:n myötä, mutta Prahassa niitä onkin kaksi, onkos leiska ollut treeneissä mieleen?

Miro Rainio: Kyllä siitä monsterista eroon päästiin, ei tuo aivan samalla tavalla toimi. Tällä kertaa tuli nyt tämmöinen leiska, hieman tylsältä tuo on toistaiseksi vaikuttanut pelata mutta turnaus näyttää sitten kuinka se loppujen lopuksi toimii.

Semi-pro on 24 joukkueen kokoinen, joten eri vastustajia riittää. Ehtiikö muiden pelejä seurata yleisemmin vai joutuuko aina keskittymään oman lohkon tiimien matseihin? Minkälainen fiilis tämän kauden kokonaistasosta on ehtinyt jäädä vaikkapa viime vuoteen verrattuna?

Miro Rainio: Semi-Pro sarja ei ole suljettu eli kierroksille saattaa tulla mitä tahansa 3 ja 30 joukkueen väliltä. Tuo 24 on ainakin nyt kahdella ensimmäisellä kierroksella ja se tuntuu juuri sopivalta, taso pysyy hyvänä ja heittopusseja ei juuri ole.

Meillä on kierroksilla valmennusporukassa mukana henkilö joka seuraa vain muita joukkueita eikä pelaajien tarvitse siihen puuttua, illalla käydään sitten rauhassa läpi seuraavan päivän vastustajien peliä.

Wilhe Knaapi: Tällä kaudella taso tuntuu olevan selvästi kovempi kuin viime vuonna. Etenkin kärkipää on todella tasainen ja useampi joukkue on kamppailemassa mitalisijoista.

Turnaussysteemit muuttuivat niin että nyt pelaatte kuuden joukkueen lohkoissa, joissa kuitenkin pelataan vain neljää vastustajaa vastaan ja kolme parasta menee jatkoon. Miltä systeemi tuntuu yhden tapahtuman jälkeen?

Wilhe Knaapi: Sarja ei tosiaan ole suljettu joten myös lohkosysteemi voi muuttua. Tuo tuntui kuitenkin toimivan ja jokaisen pelin saa pelata ihan tosissaan jos jatkoon tahtoo päästä. Se avaa myös enemmän mahdollisuuksia yllätyksille kun pelit voi herkemmin mennä pahasti ristiin.

spbl2017pori_sm1_008.jpg

Kuinka paljon olette päässeet treenaamaan kaikkiaan kevään mittaan?

Aleksi Peltonen: Fysiikasta on pidetty huolta läpi talven ja lajitreenaaminen aloitettiin vuodenvaihteessa Kotkan reball-hallissa. Suuri kiitos Polar Paintballille tästä, mahtavaa että Suomessa toimii niin loistava halli! Progamesin kentällä aloitimme treenaamisen maaliskuussa ja lisäksi teimme viikonlopun mittaisen treenireissun Hollantiin Bad Boysin luokse. Tämän viikonlopun aikana pelasimme pisteitä noin kahden turnauksen verran eli todella tehokkaasta viikonlopusta oli kyse.

Jotkut pitävät kumisten reball-kuulien kanssa treenaamisesta paljon ja toiset taas eivät oikein lämpene niille, onko teillä treeneissä eroja kumikuulilla pelattaessa, tehdäänkö jotain eri lailla tai keskitytäänkö eri juttuihin? Jos on vaihtoehtoja, niin treenaatteko mieluummin "märkäkuulalla?"

Miro Rainio: Suurin ero on varmasti se että reballeja ampuessa lähtönopeudet on pidettävä pieninä jotta pallot lentävät suoraan, tämän takia esimerkiksi breikkejä emme treenaa ollenkaan. Perustekniikat, kuten popit ja juoksuammunta, sujuvat kumipalloilla aivan yhtä hyvin kuin märkäpallollakin.

Kyllähän sitä aina mieluummin oikeita palloja ampuu mutta ei kumiset missään nimessä huono vaihtoehto ole!

Teillä kausi alkoi jo hyvissä ajoin NXL:n Euroopan avauksella Ranskassa huhtikuussa. Mikä fiilis siitä jäi järjestelyjen suhteen? Tavallaan uusi sarja ja kuitenkin mukana taitaa olla aika paljon samoja järjestäjiä kuin Millenniumissa?

Aleksi Peltonen: Hyvä fiilis jäi, vaikka osa järjestäjistä on edelleen samoja, huomaa kyllä että uusi organisaatio yrittää parantaa turnauksien järjestelyjä. Tämä näkyi mm. pittialueiden toiminnassa, tilaa on edelleen todella, paljon mutta pitit ovat tarkasti rajattu vain pelaavien käyttöön. Lisäksi peliparien jälkeen annettiin kaikille joukkueille aikaa rauhassa kasata kamansa pois, ennen kuin seuraavia päästettiin sisään.

Pelaajien rekisteröinti sujui myös paljon helpommin, Millenniumin aikaan koko joukkueen piti olla yhtä aikaa paikalla rekisteröitymässä ja noutamassa rannekkeitaan, nykyään etukäteen maksetut ID kortit saa jokainen noutaa itsekseen eli aikaisemmin organisaation teltalla esiintynyt kaaos on vähentynyt huomattavasti. Myös sadekeliin oli varauduttu hyvin, lähes koko tradeshow alue oli päällystetty messumatoilla. Kulkuväylillä oli myös levyt mattojen alla eli myös kengät pysyivät kuivina.

NXL:n ja Millenniumin tuomaroinnin eroista sai aiemmin lukea, olikos aloituskierroksella siinä suhteessa muutoksia viime vuoteen, kun ollaan tavallaan jenkkikomennossa?

Jesse Liimatainen: Ainoa ero jonka tuomaroinnossa huomasi oli se että viime vuodelta tuttuja naamoja ei näkynyt ollenkaan. Tuomaroinnin laatu on pysynyt hyvänä ja linja tuntuu olevan sama kuin viime vuonnakin, mitään merkittävää eroa ei ole ollut.

Olette myös tiiviisti heinäkuun turnaukseen valmistautuvan maajoukkueen hommissa mukana, miltä tiimi näyttää nyt try out-tapahtuman jälkeen?

Miro Rainio: Maajoukkue näyttää nyt siltä että kasassa on ~15 jätkää jotka treenaavat Suomessa useamman kerran, Aleksi Peltonen kasaa tästä sitten sen 7-10 hengen porukan kisoihin Suomea edustamaan. Eiköhän siellä tule myös meidän jätkiä olemaan mutta Cyclone ei ole tätä päättämässä.

Kiitokset haastattelusta ja onnea matkaan.

Kiitokset koko joukkueen puolesta. Nähdään Piikkiössä!


Linkkejä:

spbl2017knummi_sm_004.jpg

  

Tags