Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1137
Kuvat: 5492
Youtube-videot: 412
Tiedostot: 4

Mekano ja Elektro Cupit 2018

7.05.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Mukaan turnauksiin ilman omaa joukkuetta

Mekano ja Elektro Cupit 2018

Päijät-Hämeen Paintball järjestää kesäkaudella jatkoa viime vuonna aloitettuihin mekaanisilla värikuula-aseilla pelattuun Mekano Cup-sarjaan ja aloittaa myös vastaavanlaiset sarjan sähköisille aseille Elektro Cupin muodossa. Näihin turnauksiin osallistutaan yksilöinä, eli pelaajista muodostetaan aina turnauspäivänä joukkueet painotetusti arpomalla siten että eri kokemustason pelaajia tulee kaikkiin tiimeihin.

Toisin kuin perinteisissä turnauksissa näissä pyritään siis tarjoamaan mahdollisuus osallistua lajin kisapuoleen ilman oman joukkueen kasaamista. Joukkuekoot, peliajat ja pelien määrät muodostuvat aina kyseisen osakilpailun pelaajamäärän mukaan. Joukkueet jaetaan uusiksi päivän mittaan useamman kerran ja pelaajakohtaisista tuloksista pidetään kirjaa, joten tuloksiin tulee eroja, kun sekä voitot että peliin jääneiden pelaajien määrät merkitsevät. Jos lopuksi päädytään tasatuloksiin, niin ne ratkaistaan 1 vs 1 –peleillä.

Turnauksia Heinolassa ja Vierumäellä


Sarjoja järjestävä Tero Kettu PH Paintballista kertoo, että molemmat ovat kolmen osakilpailun mittaisia. Mekano Cupin turnauksissa mennään viime vuoden malliin, eli ensimmäinen ja toinen osakilpailu pelataan Heinolan Hevossaaressa, aloittaen metsäkentällä ja toinen erilaisista säiliöistä rakennetulla Varikkokentällä. Päätösturnaus on sitten Vierumäen kisakentällä. Elektro Cupit sen sijaan järjestetään kaikki Vierumäellä. Molempiin sarjoihin voi ilmoittautua kierrokselle kerrallaan tai koko sarjaan.

Turnauspäivät


Mekano Cup

  • 17.6.2018 Hevossaari metsäkenttä
  • 29.7.2018 Hevossaari Varikkokenttä
  • 23.9.2018 Vierumäki keinonurmikenttä

Elektro Cup

  • 27.5.2018 Vierumäki
  • 1.7.2018 Vierumäki (SPBL-kierroksen sunnuntai)
  • 26.8.2018 Vierumäki

Rajoituksia sekä kalustossa että värikuulien määrässä


Mekano Cupissa jatketaan entiseen tyyliin, eli käyttää saa vain mekaanisia värikuula-aseita/boxeja ja pallorajoitus on 100 kuulaa per peli, joten pelaaminen on rauhallisempaa ja sopii hyvin turnauspelaamiseen tutustuville.

Elektro Cupissa mennään sitten nimensä mukaisesti myös sähköisillä mutkilla, eli kalustoa ei rajoiteta muuten kuin SPBL:n tyyliin tulinopeusrajalla. Pallorajoitus on sama kuin tämän vuoden 1. divisioonassa, eli boxi + kaksi bulkkia.

Turnausjärjestelyissä mennään samoin viime vuoden linjoilla, eli pelaajat osallistuvat tuomarointiin, joka pitää kulut ja osallistumismaksut kurissa.

PH Paintballilta on luvassa vilkasta vuotta, kesäkauden mittaan on kisojen lisäksi tulossa myös magfed-pelejä sekä reilun vuosikymmenen takaista Showdown-skenaariota ollaan elvyttämässä syksyksi.

Linkkejä:

Tagit