Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1137
Kuvat: 5492
Youtube-videot: 412
Tiedostot: 4

NXL Texas Open 2018 - 4 asiaa seurattavaksi

4.05.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Katsojan opas viikonlopun turnaukseen

NXL Texas Open 2018 - 4 asiaa seurattavaksi

Texas Motor Speedway toimii näyttämönä, kun maailman kovin paintball-sarja NXL järjestää kauden toisen turnauksensa Yhdysvalloissa. Varsin hyväksi hioutunut nettilähetys tulee jälleen kolmelta päivältä, perjantaina ja lauantaina seurataan alkusarjoja, sunnuntaina aamulla jatkopelejä ja lähetys huipentuu sunnuntaina pro-sarjan finaaliin paikallista aikaa iltapäivällä.

Turnauksen maksaneiden joukkueiden määrä on kirjoitushetkellä paria vaille kaksi sataa, joten se noussee sen paremmalle puolelle, kun sivusarjojen ilmoittautuminen saa boostia lauantaina jatkosta pudonneiden kerätessä peliporukoita sunnuntaille. Viime vuonna tiimejä oli mukana 195, joten sillä lailla pientä kasvua joka tapauksessa.

Neljä asiaa seurattavaksi viikonloppuna:


1. Heat vs Impact?


Edmonton Impact vei NXL:n kauden avauksen voiton Las Vegasissa, mutta sitten Houston Heatin onnistui lyödä hallitseva mestari Edmonton Impact muutama viikko sitten tiukassa finaalissa Euroopan puolella, joka päätyi jatkoajalla 1 vs 1 -tilanteeseen. Heatin edellinen voitto NXL:ssä on vuoden takaa Teksasista, joten sen toistaminen nyt on varmasti käynyt useammassakin mielessä.

Impactin pelaajalista on tietysti täynnä tähtiä, mutta Ranskassa ei nähty aivan normaalia rosteria. Joukkue lienee nyt viimeisen päälle nälkäinen ja toivottavasti ottelukaavio vie tiimin Heatia vastaan, finaali ei olisi tälle kohtaamiselle huono paikka ollenkaan :).


2. Los Angeles Ironmen


DYEn tehdastiimi keräsi nimekkään rosterin talvitauon aikana, mutta kauden avaus meni totaalisesti penkin alle. Joukkue jäi Las Vegasissa 15. sijalle hävittyään kolme peliään neljästä. Viimeiset pelaajasiirtoinfot menivät aika myöhään, joten tiimi ei välttämättä tainnut päästä treenaamaan kunnolla, mutta nyt kierrosten välinen tauko on helpottanut sitä. Pelitaidothan eivät toki ole ongelma, mutta joukkueen hitsautuminen yhteen ja erilaisten roolien löytäminen vaatii tietysti aikaa.

Teksasissa Ironmenin lohkoon tulevat Impact, Scottsdale Elevation, Tampa Bay Damage sekä Boom, joten jos peli lähtee rullaamaan, niin jatkopaikan ei pitäisi olla mitenkään mahdoton tavoite. Samanlainen sijoitus kuin Vegasista olisi kyllä aikamoinen katastrofi tälle tähtisikermälle.


3. MLKings


Tšekkiläisen MLKingsin nousu NXL:n pro-sarjaan täksi kaudeksi tuo kivasti uutta seurattavaa eurooppalaisesta näkökulmasta. Tokihan Russian Legion on ollut mukana sarjassa rapakon tältä puolelta iät ja ajat, mutta uusi joukkue kieltämättä nostaa mielenkiintoa.

Kingsien kaikki pelit päätyivät Vegasissa tappioon, mutta kaksi niistä oli pisteen häviöitä ja joukkue otti joka matsissa pisteitä eikä hävinnyt armosäännöllä kertaakaan, joten ei tiimiä heittopussiksi voi sanoa. Teksasissa lohkoon tulevat San Antonio X-Factor, ac Dallas, Trademygun Outlaws sekä PC Katana, joten ensimmäisen pro-matsin voiton ei pitäisi olla mikään mahdottomuus.


4. Wild Cards


Pro-tason joukkuemäärän nosto kahteenkymmeneen ja samalla esitelty nk. Wild card-joukkueiden jatkoon pääsy (eli pro-tasolla neljästä alkulohkosta pääsee jatkoon kaksi parasta tiimiä jokaisesta ja niiden lisäksi kaksi parasta lohkojen kolmosta eli ”wild cards”) osoittautui Vegasin avauksessa erinomaiseksi muutokseksi tälle vuodelle. Tokihan kaikenlaista sattuu, mutta aika hyvällä prosentilla tämänkin vuoden lohkoykköset ja kakkoset pystyy veikkaamaan ennen pelien alkua, mutta kolmossijoille on enemmän tunkua.

Lisäksi kun wild card-tiimien vertailu tehdään lohkojen välillä, niin tiimeillä on intoa pelata alkusarjan viimeisetkin pelit tosissaan, kun jokainen piste voi olla ratkaisevana tekijänä siinä kuka pääsee jatkoon. Tämä tarjoilee katsojille jännittäviä pelejä alkusarjan loppuun saakka.


Linkkejä nettilähetyksen seuraamiseen:

 

Kimmo Kainulainen
04/05/18 10:43:37 @kimmo-kainulainen:

Ilmakuvaa kisapaikalta torstailta:


Tagit