Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9094
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Suurpelin 2018 ilmoittautuminen auki

user image 19.04.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Harrastepelit
paintball.fi

Suurpeli.fi-sivusto kokonaan uusiksi

Suurpelin 2018 ilmoittautuminen auki

Tänä vuonna Suurpeli pelataan Jämsässä elokuun ensimmäisenä lauantaina eli 4.8.2018. Pelin ilmoittautuminen on avautunut ja samalla myös Suurpeli.fi-sivusto on saanut kokonaan uusitun ilmeen.

Suurpeli on satojen pelaajien peli, jossa kolmeen joukkueeseen jaetut osallistujat mittelevät kolmessa erässä päivän mittaan, josta on muodostunut paintballin harrastepelaamisen vuotuinen päätapahtuma Suomessa. Pelimuotona on hyökkäys-puolustus, jossa yksi joukkue aina puolustaa vuorollaan kahta muuta yhdessä hyökkäävää tiimiä vastaan. Hyökkääjien menestystä mitataan vallattujen lippujen määrällä ja joukkueiden saamat pisteet lasketaan sitten lopuksi yhteen. Tavallisesta paintball-pelistä poiketen käytössä on erilaisia pelaajarooleja, ajoneuvoja ja iso kenttä, jolla on kymmeniä rakennuksia ja kaikenmoista suojaa normaalista metsämaastosta autoihin ja muihin rakennelmiin (linkissä alla kuvia ja videoita viime vuodelta). Peli ei myöskään pääty ensimmäiseen osumaan, vaan pelaaja pääsee peliin takaisin joko lääkintämiesten avustamana tai sitten käymällä omassa tukikohdassaan.

Kenttä jälleen kehityksen alla


Jämsän Paintballin Anssi Mennala kertoo, että pelisysteemi on tuttu viime vuodelta, mutta ihan kaikkia yksityiskohtia ei ole vielä päätetty. Pääosin mennään helmikuisen uutisen infojen malliin, eli pelisuunta muuttuu päinvastaiseksi kuin viime kerralla, pyörien keskellä kenttää olevan lepoalueen ympärillä.

Kentän kehityssuunnitelmissa on tehdä erityisesti isompiin rakennuksiin (Vaja, Kuivuri ja Grande) erilaisia muutoksia. Niillä haetaan erityisesti parempaa pelattavuutta ajatellen nimenomaan Suurpelin isoja pelaajamassoja, eli todennäköisesti ainakin osa niistä sitten puretaan pelin jälkeen siirryttäessä normaaliin vuokraustoimintakäyttöön.

sp2017_yleiskuvia_003.jpg

Ilmoittautuminen käynnissä, pallohinnat pudonneet


Tuttuun tyyliin osallistumismaksu nousee portaittain tapahtuman lähestyessä, joten aiemmin ilmoittautumalla säästää. Ensivaiheessa osallistumismaksu on 32 euroa. Sivujen uudistuksen yhteydessä myös maksuvaihtoehtoja on tullut lisää.

Tapahtumassa paikan päältä ostettavien ja käytettävien värikuulien hinnat ovat tippuneet viime vuodesta ja lisäksi 15.7.2018 mennessä ennakkoon tilaamalla kuulista saa vielä alennusta, mikä tietysti kannattaa ottaa huomioon ilmoittautuessa. Etukäteen tilaamalla eri kuulalaadut ovat samanhintaisia, pelipäivänä voi sitten valita mitä laatua haluaa.

Linkkejä:

 sp2017_vihreat_045.jpg

 

Tagit