Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1512
events: 1
images: 9478
youtube videos: 641
Files: 19
Groups: 1

Porissa toukokuussa aloittelijaturnaus ja alkeiskurssi

user image 17.04.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Haastattelussa seuran puheenjohtaja Roope Rantalainen

Porissa toukokuussa aloittelijaturnaus ja alkeiskurssi

Porin Paintball ry on hakemassa aktiivisesti uutta väkeä mukaan paintballin pariin. Seura järjestää toukokuun 12. päivänä aloittelijoille suunnatun turnauksen ja sen jälkeen alkeiskurssin, jolla helpotetaan lajiin tutustumista ja harrastuksessa alkuun pääsyä.

Paintball.fi kyseli seuran puheenjohtajalta Roope Rantalaiselta lähemmin turnauksesta ja Porin suunnan paintballista muutenkin:


Kimmo Kainulainen: Porin Paintball ry on järjestämässä toukokuussa aloittelijakurssia sekä turnausta, minkälaisesta kokonaisuudesta on kyse?

Roope Rantalainen: Toukokuun alussa on tarkoitus järjestää noviisiturnaus ja sen jälkeen kesämmällä paintballin alkeiskurssi. Turnauksella pyritään tukemaan juniori- ja seuratoimintaa ja saada lajista kiinnostuneita pelaamaan. Turnaus on täysin vasta-alkajille ja aktiiviharrastajilta se on kielletty.

Alkeiskurssi järjestettäisiin 2-3 kertaan ennen avoimia pelejä ja tarkoituksen on perehdyttää aloittelevia harrastajia. Kurssilla käydään läpi mm. merkkaimen käsittelyä, merkkaimen huoltoa, eri valmistajien varusteita, peliasentoja yms. lista on pitkä. Eli kaikki perusasiat käytäisiin läpi. Itse kun aloitin kymmenen vuotta sitten, niin kaiken joutui opettelemaan itse.

Aloittelijoille yksi ongelmakohta kisapelaamisessa ovat kulut, onko teillä turnauksessa pallorajoja tai miten homma on hoidettu?

Yksi lipas per peli annetaan kuulaa. Ihan vuokramerkkaimilla pelataan, että kuulamenekki ei tule olemaan suurta. Onhan kyseessä sentään noviisiturnaus. Meillä osallistumismaksuun sisältyy merkkain + pullo + lipas, maski, kuulat ja ilmahuolto. Eli pelaajan ei tarvitse ostaa kuulia paikanpäältä.

Tuleeko turnaukseen joka tiimille omaa neuvojaa tai muita apuja ihan perusvirheiden välttelemiseksi?

Alussa annetaan pari neuvoa kaikille ja käydään turvallisuus asiat läpi. Meillä on koti- ja vieraspäädyissä omat pittihenkilöt jotka neuvovat tarpeen vaatiessa.

Maksaako alkeiskurssi mitään tai sisältyykö se sitten avoimiin peleihin? Otetaanko kurssille minkä verran porukkaa maksimissaan?

Alkeiskurssi tulee luultavasti maksamaan 20€. Osallistujamäärää emme ole rajoittaneet. Jos näyttää siltä että porukkaa on liikaa, niin sitten rekrytään seurasta lisää kouluttajia ja jaetaan ryhmiin.

Minkälainen pelaajatilanne teillä kaikkiaan on, onko harraste- ja kisapelaajia pyörinyt Porin alueella peleissä minkä verran?

Kilpapelaajia on pyörinyt vaisusti, mutta tänä vuonna CC:llä on 9-11 henkilön rosteri. Pyrimme tänä vuonna saamaan treeneihin aina kymmenen henkeä, että saadaan viisi vastaan viisi treenejä. Muuten kaikki aika menee tekniikan harjoitteluun.

Onko teillä varsinaista junnupelitoimintaa käynnissä?

Silloin kun reball sisähalli oli vielä Porissa niin junnupelit pyörivät kerran viikossa. Tämä toiminta lopahti hallin loppumisen myötä. Tähän viikoittaiseen rytmiin ei tulla heti pääsemään, koska seuran resurssit ovat rajalliset. Tarkoitus kumminkin olisi ensi kesälle saada pari junnupeliä järjestettyä, luultavasti alkeiskurssin ohessa.

Avoimissa peleissä on pyörinyt vaihtelevasti jengiä. Joskus on ollut 7-8 pelaajaa ja parhaimmillaan parikymmentä henkeä. Tähänkin on pieniä kehitysideoita olemassa, että saataisiin enemmän pelaajia avoimiin, mm. Jämsän Suurpeliin on suunnitteilla bussimatkaa. Kaiken takana on hyvä markkinointi ja sosiaalinen media on vahva tekijä tänä päivänä.

Liiton sarjat kokevat aikamoisia uudistuksia niin sääntöjen kuin joukkueidenkin suhteen, minkälaisella fiiliksellä teillä odotellaan alkavaa kautta?

Eipä ole suurta meteliä ollut meillä. Aika rennoin fiiliksin lähetään tulevaan. Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää tuo Euroopan touhu kun noita sääntöjä muutellaan joka vuosia. Kai siitäkin joku Guinnessin ennätys on olemassa ja sitä koitetaan rikkoa :D. Onneksi liitto lievensi tuota muutosta noitten bulkkien suhteen. Viime vuoden systeemi oli mielestäni hyvä.

spbl2017pori_1div1_005.jpg

Ykkösdivisioonan joukkueet menevät aika uusiksi viime vuoteen nähden, miltä vastus ennakkoon näyttää?

Samoja joukkueita vastaan pelattiin viime kaudella ja sekaan on tullut uusiakin. Menestys riippuu treenimäärästä. Emme kuitenkaan ota stressiä tulevasta kaudesta, kunhan jätkillä on hauskaa reissuilla. Se on se tärkein asia.

Minkälainen fiilis paintballin tilasta yleensä on Porin tai koko länsirannikon alueella verrattuna vaikka viisi tai kymmenen vuotta taaksepäin?

Joskus on ollut kovia nousukausia ja laskukausia. Tällä hetkellä voisin sanoa, että suunta on taas kohti ylöspäin.

Itse kun aloitin tässä PJ:n roolissa vuosi sitten, niin analysoin meidän tilannetta ja loin toimintastrategian viidelle vuodelle. Yli kymmenen vuoden kokemuksella on se etu, ettei halua toistaa samoja virheitä mitä tässä seurassa on aikaisemmin tehty ja hyvät asiat pyrkiä kopioimaan. Yhdessä kun tehdään, niin voidaan saada jotakin suurta aikaan.

Minkälaista kehitystä toivoisit tulevaisuudelta?

SPBL on tehnyt hienot ohjeistukset seuran perustamiselle. Tätä voitaisiin jatkojalostaa siten että esim. Facebookkiin perustettaisiin Suomen paintball-seurojen puheenjohtajille oma ryhmä. Tämä ryhmä olisi eräänlainen tukiverkosta jossa voisi kysellä apuja tai neuvoja, miten asiat on muualla hoidettu. Tällaisella pienellä verkostoitumisella seurat voisivat ehkä jotain yhteishankkeita järjestää tai ainakin tuoda ne esille.

Kun Porin Paintball ry:stä puhutaan, niin meidän täytyy ainakin panostaa sosiaaliseen mediaan ja markkinointiin. Markkinointi on avaintekijä jotta saadaan seuralle kasvua.

Onko teillä minkälaista yhteistyötä muiden länsirannikon seurojen tai joukkueiden kanssa? Yhteistreenejä taisi aiemmin olla Rauman suunnalla ainakin?

Raumalaisten kanssa on ollut vähän hiljaista, mutta kyllä tässä ollaan soiteltu toisillemme. Toivottavasti kierros tuo heille lisäboostia ja saisivat ensi vuodelle joukkueen kasaan. Yhteiset treenit ovat tervetulleita ja matka ei ole huima lähteä Raumalle treenaamaan, eikä heillä tulla Poriin. Suurin kynnys lähteä muualle treenaamaan on juuri pitkät matkat. Varsinkin perheellisillä se on haasteellista. Meillä on seurassa sellainen motto, että ensin perhe, sitten työ ja sen jälkeen harrastus.

Kiitokset haastattelusta ja toivottavasti Porin alueen toiminta saa lisäboostia.

Kiitoksia ja sitä mekin toivomme. Toivottavasti nämä tuovat kasvukehitystä painttiharrastajissa Porin alueella. Toivotan muillekin seuroille tsemppiä uusien harrastajien hankkimisessa. 


Linkkejä:

 spbl2017pori_1div1_015.jpg

Tags