Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1137
Kuvat: 5492
Youtube-videot: 412
Tiedostot: 4

NXL Europen kausi alkaa - 5 asiaa seurattavaksi Ranskasta

12.04.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Helsinki Cyclone aloittaa kisakautensa

NXL Europen kausi alkaa - 5 asiaa seurattavaksi Ranskasta

Euroopan kisakausi käynnistyy viikonloppuna kunnolla, kun NXL Europe aloittaa kautensa Ranskassa Chartresissä Pariisin lähellä. Helsinki Cyclone pelaa myös tämän kauden ensimmäisen turnauksensa, kisaten semi pro:ssa.

Millennium Seriesin ostaneella jenkkisarjalla on nyt näytön paikka, toivotaan virheetöntä viikonloppua. Luvassa on nettilähetys, josta perjantain on ilmoitettu olevan ilmainen, lauantai ja sunnuntai sitten taas tuttuun tyyliin maksumuurin takana. Ilmaisen lähetyksen linkki lupailee ennakkolähetystä myös torstaille, ehkäpä siinä nähdään maaotelupelejäkin?

Viisi asiaa seurattavaksi Chartresissä:cyclone_logo.png1. Helsinki Cyclone


Cyclone aloittaa toisen kautensa toiseksi ylimmällä semi pro-tasolla, pelaten alkusarjansa perjantaina ja lauantaina ja siitä sitten jatkopeleihin sunnuntaiksi :). Viime vuonna paras tulos oli kuudes Bitburgista Saksasta ja kokonaissijoitus oli kolmastoista.

Semi prossa on mukana 24 joukkuetta, jotka on jaettu neljään kuuden joukkueen lohkoon, joista jokaisesta menee kolme parasta jatkoon. Näyttäisi että lohkojen sisällä pelataan kuitenkin vain neljää joukkuetta vastaan, joten Cyclonella vastaan tulevat perjantaina Droogs Frankfurt (Saksa) ja Galapagos One41 Tortugas (Ecuador) sekä lauantaina VanGogh (Ranska) ja Bad Boys Oss (Hollanti).


2. Viron joukkueessa tuttuja kasvoja


Yli 40-vuotiaiden maaotteluturnaukseen eli Veterans-sarjaan ei saatu Suomen joukkuetta mukaan, mutta kotimaan kentiltä tutun Fieldfighterin pelaajia on mukana Viron joukkueessa. Maaottelupelit aloitetaan jo vähän varaslähdöllä torstaina, kun varsinainen turnaus alkaa vasta perjantaina.

Maaotteluun on tulossa tällä kertaa kaikkiaan yksitoista joukkuetta, tällä kertaa kaikki Euroopasta. Neljästä lohkosta menevät voittajat jatkoon ja lisäksi kaksi parasta lohkokakkosta. Virolle tulevat torstaina vastaan Ruotsi ja Norja.

est.jpg


3. Chartres on NXL Europen ihka ensimmäinen turnaus


Vaikka sarja on suoraa jatkoa Millennium Seriesille ja taitaa aikamoinen osa työntekijöistäkin olla samoja, niin Chartres on kuitenkin NXL Europen ensimmäinen turnaus, joten tapahtuman kaikki osat ovat sillä lailla tavallista tarkemman silmän alla. NXL:n tavoitteena on rakentaa tapahtumista jenkkityyliin isompia, sisältäen vähän muutakin oheisohjelmaa, nähtäväksi jää miten tämä otetaan Euroopassa vastaan.

Osa joukkueista tuntuu suhtautuvan muutokseen varsin varovaisesti, tapahtuma jäi Millenniumin turnauksiin nähden varsin pieneksi. Pääsarjassa eli Xballin eri sarjatasoilla mukana on 71 joukkuetta ja sivusarjoissa muutama päälle, kun viime vuonna Millenniumissa oli kaikissa turnauksissa päälle sata tiimiä.


4. Pro-sarja jäi vajaaksi


Ylimmälle sarjatasolle piti tulla kaksikymmentä joukkuetta, mutta se jäi kahdeksaantoista, mikä on tietysti noloa sarjan kannalta, kun kärkisarja ei kiinnosta joukkueita. Jenkkilässä systeemi taitaa olla niin että prossa joukkueet menettävät paikkansa jos jättävät osallistumatta jollekin kierrokselle, joten saa nähdä nähdäänkö muilla kierroksilla sitten täyden kaksikymmentä joukkuetta, jos uusia tiimejä nostetaan mukaan.

Viime vuodelta prohon nousevat semi pron kärkeen sijoittuneet uusi-seelantilainen Expendables Feilding ja saksalainen Cologne Hurricanes. Vaihtuvuudesta kertoo kuitenkin se, että näiden lisäksi uusia nimiä ovat ainakin sarjaan paluun tekevä Houston Heat sekä All Starz Red Storm ja Emelya Red Storm, joista toinen taisi tosin pelata viime vuonna Red Storm Moscown nimellä.

Pelisysteemi menee niin, että pro-sarjassa pelataan kolmessa kuuden joukkueen lohkossa, joista jokaisesta kaksi parasta menee suoraan jatkoon ja kaksi seuraavaksi sijoittunutta wild card-kierrokselle. Kuuden joukkueen lohkoista huolimatta alkusarjan pelejä näyttäisi prossakin tulevan vain neljä per joukkue, joten se sotkee hieman seuraamista kun kaikkia vastaan ei pelata. Lisäksi Houston Heatin ja Expendablesin (jossa mukana Dynastyn pelaajia) sijoittaminen tiimilistojen alapäähän sotkee lohkojen voimasuhteita. Esimerkiksi B-lohkossa Tontonit eivät pelaa Houston Heatia vastaan, mutta C-lohkossa Red Legion taas pelaa Expendablesin kanssa.impact_logo.png5. Edmonton Impact


Millennium Seriesin kolme kertaa neljällä viime kaudella voittanut kanadalaisjoukkue Edmonton Impact on edelleen se joukkue, jota kaikki seuraavat ja jonka odotetaan voittavan. Tiimi aloitti kautensa voitolla jenkkilän puolella maaliskuussa Las Vegasissa, joten nyt luonnollisesti jännätään saadaanko sille jatkoa.

Joukkueella riittää niin faneja kuin vastustajiakin, joten jokainen tappiolle kääntyvä matsi herättää heti mielenkiinnon, vähän jokainen tuumailee olisiko tässä peli jossa tähdet kaatuvat?


Linkkejä nettilähetyksen seuraamiseen:

 

 

Kimmo Kainulainen
13/04/18 08:44:55 @kimmo-kainulainen:

Pro-joukkueiden perjantain ohjelmaa:

chartschedule18.jpg


Kimmo Kainulainen
14/04/18 10:03:58 @kimmo-kainulainen:

Pro-tiimien lauantain otteluohjelmaa:

chart2018sat.jpg


Tagit