Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1512
events: 1
images: 9478
youtube videos: 641
Files: 19
Groups: 1

SPBL:n sarjoihin vain 16 joukkuetta kaudelle 2018

user image 15.03.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Tulossa vain SM-liiga ja 1. divisioona

SPBL:n sarjoihin vain 16 joukkuetta kaudelle 2018

Huhut tiimimäärien putoamisesta pitivät valitettavasti paikkaansa, sillä Suomen Paintball-liitto on ilmoittanut vain kuudentoista joukkueen ilmoittautuneen tulevalle kaudelle. Tästä johtuen tulossa on vain kaksi sarjatasoa, eli vielä viime kaudella mukana ollut ja kaksitoista vuotta pyörinyt ”kakkonen” jää pois.

Pieni joukkuemäärä aiheuttaa aikamoisia muutoksia, SPBL:n kisaviikonloput ovat nyt ainakin toistaiseksi historiaa, kun pelit saadaan pelattua yksipäiväisinä ja viime vuoteen nähden tiimien sarjatasoja on jouduttu rukkaamaan kovalla kädellä. Lisäksi nyt ei kai voitane enää puhua liiton alimman sarjatason sopimisesta aloittelijoille oikein millään muotoa.

Aiempien tiedotteiden mukaan ennakkoilmoittautuneilla joukkueilla olisi pitänyt olla nyt seitsemän päivää aikaa päättää osallistumisestaan, mutta tässä tiedotteessa ei ole mukana lopullisia osallistumismaksuja. Turnausten yksipäiväisyys pudottaa toki sitten kustannuksiakin, joten osallistumismaksujenkin voisi kuvitella putoavan jonkin verran aiemmin ilmoitetuista arvioista, mutta sitä infoa joudutaan vielä odottamaan.


SPBL:n tiedote:

SPBL:n ennakkotiedote kaudesta 2018


SPBL:n sarjoihin on ilmoittautunut mukaan kaudelle 2018 yhteensä 16 joukkuetta, joten liitto järjestää kaudella 2018 ainoastaan SM-Liigan (8 joukkuetta) sekä 1-Divisioonan (8 joukkuetta). Joukkueiden sarjapaikkoja määrittäessä on käytetty viimekauden sijoituksia SPBL:n sarjoissa.

Näin ollen myös SPBL:n turnaukset pelataan yksipäiväisinä ns. tuplapittisysteemiä käyttäen. Peliformaatteina toimii NXL:n mukainen 10 min/ mercy 4 SM-Liigassa, 1-Divisioonassa 8 min/mercy 3.

Joukkuejako SPBL:n sarjoissa kaudella 2018:

SM-Liiga
Fieldfighter
Trivoga
DT
Helsinki Cyclone
Urho
Takeover
BOS-Classic
Jämsän Paintball

1-Divisioona
Cyclone VDO
Räyhä
CC
Polar Paintball
Urho Purple
BOS-Paintball
PH-Generations
Vatos Locos

SPBL tiedottaa lopulliset sarjojen osallistumismaksut maaliskuun aikana, kun hallitus on saanut selvitettyä kauden lopulliset kustannukset kuntoon.

mirorainio
16/03/18 08:34:45 @mirorainio:

Tässähän aukee nyt sitte loistava tilaisuus järkätä se toinen päivä sellanen "ei niin vakava" 3man tai 5man.

Ei tarvii välttämättä olla liiton järjestämä vaan kenttien omistajat voi hoitaa, he kuitenkin tuntevat parhaiten alueen potentiaaliset uudet pelaajat ja sellaset jotka ei jaksa täyttä spbl sarjaa pelata. Kentällä treenaavista joukkueista saa varmaan muutaman tuomarin raavittua paikalle eli ei älyttömiä ponnisteluja vaadi tuollaisen vetäminen.


Kimmo Kainulainen
16/03/18 10:39:14 @kimmo-kainulainen:

Tuossa on ideaa, lauantain peleistä mallia ja virikettä, sunnuntaina sitten aloittelija kokeilemaan itsekin. Toivottavasti vaan riittäisi niin paljon tulijoita että pystytään järjestämään sarjaa aidosti aloittelijoillekin, eikä silleen että vanhat tiimit vaan pistelee päihin yksinäistä uutta tulijaa.


Hippipippeli
16/03/18 23:46:01 @hippipippeli:

Tai 7man jopa jos on mahollista niin 10man? Tai joku vanha sääntö rof 15


Kimmo Kainulainen
17/03/18 11:30:34 @kimmo-kainulainen:

Hippipippeli:

Tai 7man jopa jos on mahollista niin 10man? Tai joku vanha sääntö rof 15

Olisko jollakulla comeback mielessä? :)


Hippipippeli
17/03/18 18:31:41 @hippipippeli:

Kyllähän tuo 10man on aina se juttu että vois kaivaa pelikamat naftaliinista


Tags