Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1137
Kuvat: 5492
Youtube-videot: 412
Tiedostot: 4

Eurokenttien maaotteluturnaukset jatkuvat 2018

13.02.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Pieniä uudistuksia luvassa, mutta toiminta jatkuu pääosin ennallaan

Eurokenttien maaotteluturnaukset jatkuvat 2018

European Paintball Federation EPBF on tiedottanut maaotteluturnausten jatkuvan kaudella 2018 NXL Europen turnauksissa. Asia on ollut hieman hämärän peitossa Millennium Seriesin toimintojen siirryttyä NXL:n omistukseen syksyllä, mutta nyt tilanne näyttäisi varmistuvan hyvään suuntaan. Kieltämättä uuden isännän mukaantulo olisi saattanut lopettaa koko toiminnan kerralla, mutta nyt saatiin ainakin yksi vuosi lisää.

Maaottelut pelataan normaalien NXL Europen turnauksien yhteydessä ja näillä näkymin mennään samassa järjestyksessä kuin viime vuonnakin, eli kauden aloittaa yli 40-vuotiaiden turnaus (Veterans) huhtikuussa, seuraavana naisten turnaus Amsterdamissa toukokuussa, miesten joukkueet kisaavat heinäkuussa ja molemmat alle 19- ja alle 16-vuotiaitten turnaukset sitten kauden päätteeksi Pariisissa syyskuussa. Kaikki sarjat järjestetään ns. World Cuppeina, eli osallistujat ovat tervetulleita ympäri maailmaa (joinain vuosina pelit ovat olleet rajoitettuja vain eurotiimeille).

Naisten turnaus muuttuu siten, että normaalin viiden pelaajan turnauksen lisäksi tarjolle tulee myös kolmen pelaajan vaihtoehto, jonka toivotaan houkuttelevan useampia maita osallistumaan.

Turnausten muoto muuttuu kuitenkin siten, että maaottelut pelataan jatkossa torstai- ja perjantai-iltaisin, kun aiemmin käytössä oli myös lauantai. Pelien keskittäminen on sikäli hyvä, että niillä pelaajilla jotka ovat mukana muussakin turnauksessa, lauantaipäivä ei sitten veny armottoman pitkäksi. Maaottelupelejä on aiemmin pelattu aamulla aikaisin ja illalla muiden pelien jälkeen, joten turnauspaikalla on saattanut joutua viettämään varsin pitkän ajan putkeen.

Suomalaisittain maajoukkueosallistumisissa oli pitkä tauko, mutta viime kesänä mukaan lähteneen miesten maajoukkueen  pääsy jatkopeleihin nosti kivasti maajoukkuehenkeä, joten toivottavasti samaa nähdään myös tulevana kesänä :).

Linkkejä:

Tagit