Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1141
Kuvat: 5539
Youtube-videot: 414
Tiedostot: 4

NXL Europe kausi-info 2018 julki

6.02.2018
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Koko joukko uudistuksia, 10-mania myös Euroopassa

NXL Europe kausi-info 2018 julki

Eurosarja Millennium Seriesin tilalla tänä vuonna aloittava NXL Europe on julkaissut aikamoisen tietopaketin tulevasta kaudestaan. Atlantin tälle puolelle tuodaan uutta emämaan NXL:stä, mutta pidetään myös joitain eurokenttien omia juttuja.

Infopaketista puuttuvat kuitenkin vielä turnausten tarkemmat tiedot, mikä on hermostuttanut tiimejä, jotka haluaisivat varata lentoja huhtikuussa kauden aloittavaan turnaukseen.

Muutoksia pelisääntöihin


 • Jo aiemmin tiedotetun mukaan pro-sarjassa mennään jatkossa ilman kuularajoitusta ja muilla tasoilla vaihdetaan boxin + neljän bulkin rajoitukseen. Eurokentillä on aiemmin menty boxin + kahden bulkin rajoituksella kaikilla sarjatasoilla.
 • Tuomarit ottavat käyttöön punaiset ja keltaiset liput rangaistuksien merkiksi samaan tyyliin kuin Yhdysvalloissa.
 • Jatkossa kuulia saa poimia maasta, mikä oli aiemmin Millenniumissa kiellettyä. Tosin sellaiset tilanteet todennäköisesti vähenevät joissa tarvetta olisi, nyt kun kuularajoitusta nostetaan.
 • Pistesummeria painaneen pelaajan tarkistuksen jälkeen peliä ei enää jatketa, vaikka löytyisi osuma. Rangaistuksien jakamisen jälkeen, jos joukkueelle jää vielä pelaajia peliin, tiimi saa pisteen. Paitsi jos vastustajalla on yksikin pelaaja pelissä, jolloin piste mene automaattisesti heille. Tämä muuttaa ajan kanssa tiukkojen pisteiden pelaamista aika lailla, likaisena kentän putsanneen pelaajan kannattaa viime sekunneilla painaa summeria jos vain tietää että omalla tiimillä tarpeeksi pelaajia jäljellä, säästäen ne sekunnit jotka kestäisivät puhtaan pelaajan juoksuun. Vastustajan rivistön läpi pääsyä ja summerin painamista riskillä epäselvässä tilanteessa se sen sijaan rankaisee selkeästi.
 • Alkusarjoissa jatkoaikoja pelataan enää vain pro-sarjassa.
 • Pelaajien maksimimäärä joukkueessa on jatkossa 12 kaikissa monierää pelaavissa sarjoissa. Ns. otteluun ”puettuja” pelaajia ei mainita, eli tämä mahdollistaisi jälleen kahden ketjun käytön myös eurokentillä.
 • Eliminoitumisen jälkeen pelaajan pitää laittaa käsi pään päälle entiseen euro-tyyliin, jenkeissä tätä ei oteta käyttöön.
 • Pro-sarjan peliaika on jatkossa 15 minuuttia. Nk. armosääntö on pro-sarjassa viisi pistettä ja semi-prossa sekä kolmosdivisioonaan saakka neljä pistettä.

Järjestelypuolella nähdään myös muutoksia


 • Ilmoittautumiset hoidetaan jatkossa PbLeagues.comin kautta, joka on amerikkalaisen APPA:n ja europuolen pbresultsonline.comin uusi yhteenliittymä.
 • Divisioonien alkusarjan pelien määrää kasvatetaan kolmesta neljään, pro-sarjassa tämä olikin jo käytössä Millennium Seriesin viimeisenä vuonna.
 • Tänä vuonna vain pro-sarja on pelaajarostereiltaan lukittu kesäkuun kahdeksannen päivän jälkeen. Muissa sarjoissa rostereiden muutoksia osakilpailujen välillä ei ole rajattu.
 • NXL Europen turnausten kenttälayoutit julkaistaan neljä viikkoa ennen tapahtumia.
 • Euroopassa pro-sarjan ilmoittaudutaan koko kaudeksi kerrallaan, mutta jatkossa muilla tasoilla voi ilmoittautua yksittäisiinkin turnauksiin. Aiemmin Millenniumissa useampi ylimmistä tasoista on ollut koko kauden osallistumiseen velvoittavia, mutta Yhdysvalloissa on pitkään menty sillä systeemillä että voi osallistua tai jättää osallistumatta turnauksesta toiseen. Avoimempi osallistuminen vaatii organisaatiolta aikamoista joustokykyä, kun vuoden mittaan turnauksien osallistujamäärä voi vaihdella reilusti, mutta tarjoaa tietysti asiakkaan kannalta mukavampaa tuotetta.
 • NXL tuo mukanaan varsinaisten pääsarjojen lisäksi jenkeistä tutut sivusarjat, eli jatkossa eurokentillä nähdään 5-manin lisäksi myös 10-man ja 3-man pelimuotojen turnaukset. 10-man ja 3-man pelataan sunnuntaisin, eli niihin osallistuminen on mahdollista niille, jotka putoavat varsinaisista sarjoistaan lauantain jälkeen.

Nämä ja lisäinfoja NXL Europen tiedotteessa:

 

Tagit