Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1509
events: 1
images: 9470
youtube videos: 633
Files: 19
Groups: 1

Suurpelin ilmoittautuminen lähestyy

user image 5.02.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi

Pelitapa tuttu viime vuodesta, mutta pelisuunta kentällä vaihtuu

Suurpelin ilmoittautuminen lähestyy

Jämsässä lauantaina elokuun 4. päivänä järjestettävän Suurpelin ilmoittautumisen alkaminen lähenee. Pelin kotisivuja uusitaan ja kun ne ovat valmiina, alkaa myös tämän vuoden pelin ilmoittautuminen. Osallistumismaksut nousevat jälleen pikku hiljaa tapahtuman lähestyessä, joten siinä mielessä aikainen rekisteröityminen kannattaa.

Jämsän Paintballin Anssi Mennala kertoo, että Suurpeli pelataan pitkälti viime vuoden malliin, eli pelaajien lepo- ja turva-alue on keskellä kenttää ja peli kiertää sen ympärillä. Kaikkien joukkueiden tukikohta on samassa paikassa eikä sitä tarvitse kolmieräisen päivän aikana muuttaa. Kuulamyynti, paineilmatäytöt sekä ruokamyynti ovat myös keskitettynä sinne, joten ylimääräinen kävely jää jälleen minimiin.

Mukana ovat jälleen tutut kolme joukkuetta, joista yksi aina vuorollaan puolustaa kahta muuta vastaan, joiden etenemistä mitataan ja vähän ohjaillaan lippupaikkojen avulla, jotka pitää vallata tietyssä järjestyksessä. Viime vuoden malliin pelaajat päästetään kentälle tukikohdasta karusellimaisesti eri suuntiin sen mukaan miten peli etenee.

Puolustajien ja hyökkääjien toimiin vaikuttaa suuresti se, mihin suuntaan kentälle paluu eli nk. respa on auki. Vaikka kaikki pääsevätkin kentälle tukikohdasta keskeltä kenttää, niin avointen porttien suunta muuttuu aina tiettyjen lippujen kaatuessa, jolloin rintama alkaa pikku hiljaa väkisin siirtyä eteenpäin kun hyökkääjät pääsevät sinne nopeammin ja puolustajien lisäjoukoilta kestää hieman pidempään.

Hyökkäys myötäpäivään


Vaikka pelin perusteet ovat varsin samanlaiset viime kertaan, niin isona erona viime vuoteen pelisuunta muuttuu, eli tänä vuonna kentällä edetään myötäpäivään, joten aluetta käytetään varsin eri lailla. Hyökkääjien varsinainen aloituspaikka kentällä on vielä suunnittelun alla, sillä tulee tietysti olemaan suuri merkitys pelin kulkuun ja siihen missä kohdin eniten pelataan.

Erilaisia vaihtoehtoja (numerot viittaavat alla olevalle kartalle):

  1. Jos hyökkääjien aloitus olisi Kuivurilta ja Kuivurin lehdosta niin kuin viime vuonna, mutta suunta vain toinen, niin heti ensimmäisenä vastassa olisi varsin kapea ränni Kisakentällä. Jos puolustajat saisivat sinne valmiiksi koko joukkueensa ja autoja vielä avuksi, niin eteenpäin pääsy voisi olla varsin hankalaa. Voisi jopa käydä niin että puolustus voisi pitää koko erän, mikä olisi tietysti aikamoinen saavutus, mutta ei välttämättä mielenkiintoisinta peliä.
  2. Peliä enemmän kaupunkiin sijoittava vaihtoehto voisi olla hyökkääjien aloitus Ylämetsästä kaupungin pohjoispuolelta. Siinäkin lippupaikkoja viekkaasti sijoittelemalla pelin voisi saada aaltoilemaan ensin Ylämetsän kautta kaupungin pohjoisosaan, sitten Isometsään ja vaikka takaisin kaupungin eteläosiin. Tämä olisi varsin turvallinen vaihtoehto, aika samaan tapaan kuin Suurpelissä muutama vuosi sitten, tosin silloin pelattiin bunkkereilla lippujen sijaan.
  3. Jos peliä taas haluttaisiin pelata enemmän Vajan, Konttikentän ja Kuivurin alueella, niin yhtenä hyökkääjien aloituspaikkana voisi olla kaupungin eteläosa. Tällöin erien alut vietettäisiin todennäköisesti varsin tiiviissä tunnelmissa Vajan mäen maastossa.

Aloituspaikoissa myös mahdollisuuksia erikoisuuksiin


Erän aloitus on respaamisen vuoksi sikäli aina erillinen tilanne Suurpelin tapaisessa pelissä, joten se tarjoaa myös mahdollisuuden esimerkiksi jakaa hyökkäävä ryhmä kahtia. Esimerkiksi kuvan kolmosvaihtoehdossa osa hyökkääjistä voisi aloittaa Vajan takaa paalipellolta, tavallaan puolustajien takaa. Apuja sinne tuskin respasta koskaan tulee, mutta se tarjoaisi mielenkiintoisia hetkiä molemmille osapuolille.

Samoin ykkösvaihtoehtokin voisi olla pelattavissa, jos puolustajat olisivat Kisakentällä nipussa ja hyökkääjät saisivat alussa osan porukasta heidän taakseen, eli puolustajat olisivat pelin alussa kahden tulen välissä. Respa toimisi kuitenkin normaalisti, joten selustaan päässyt ryhmä putoaisi pois pikku hiljaa, mutta erän alku voisi olla aika ikimuistoista vääntöä Kisakentällä :).

Hyökkääjien jakaminen isoihin ryhmiin ja siirtymät veisivät kuitenkin erien välissä aika tavalla aikaa, joten järjestäjällä on sellaisten vaihtoehtojen kanssa pähkäilemistä.

Linkkejä:

Karttakuvasta isompi versio klikkaamalla, paluu selaimen takaisin-nuolella:

sp2018_aloituspaikkoja.png

 

Asko Karjalainen
06/02/18 21:07:00 @asko-karjalainen:
Tähän on pakko sanoa, että viimevuonna vihreiden puolustus erässä kävi sillä tavalla että alkupommi ammuttiin ennen kun puna-keltaiset olivat kokoontuneet aloitus paikalle. Osa porukasta saapui kentälle myöhässä kartassa näkyvän A respan kautta. Menemättä kuitenkaan aloitus paikalle vaan porukka aloitti pelaamisen A:n kohdalta joka pilasi koko puolustus erän. Porukka pääsi heti kulmasta läpi tämän takia. Tuomarit eivät myöskään vieneet porukkaa perille vaan antoivat niiden jäädä siihen ja pelata. Tämä asia sillon suututti mutta ensivuodeksi pyydän tarkkuutta. Kiitos. Ps.suurpelissä nähdään...
Jape Sinisalo
13/02/18 21:25:05 @jape-sinisalo:
Vaihtoehto 1 vaikuttaa vähän liikaa Loksan "rännihyökkäykseltä" tai siltä 08? avaukselta kun juostiin pellon yli ilman suojaa. 2 olis ihan jees, on kuitenkin edes ojia missä ryömiä. En kyllä Asko nähnyt mitään a respasta tulijoita, voi olla että et vaikutti siltä kun juostiin sieltä aloituspakalta niin kovaa :)
Asko Karjalainen
22/02/18 18:41:11 @asko-karjalainen:
Kyllä minä tiedän mitä minä näin. Sie oot juossu liian kovaa kun et nähny samaa.:D

Tags