Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1134
Kuvat: 5383
Youtube-videot: 411
Tiedostot: 4

Liigakommentteja NXL:n uudesta suojasetistä

15.11.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Liigakommentit

Jäähyväiset W:lle

Liigakommentteja NXL:n uudesta suojasetistä

Pari kautta kisakenttiä ja -pelaamista hallinnut iso W-suoja poistuu tämän kauden jälkeen ja ensi vuonna sen tilalla nähdään kuudesta eri kappaleesta koostuva Modul’air-kitti. Sitä voidaan käyttää nimensä mukaisesti modulaarisesti, pitäen palat yhdessä tai levittäen ne erikseen isommalle alueelle, joten pelaaminen saattaa muuttua enemmän kuin arvaammekaan tai ainakin uutuus tuo vaihtelua nyt varsin voimakkaassa roolissa olleeseen kentän keskustaan.

Paintball.fi kyseli liigatiimeiltä alustavia fiiliksiä uusista suojista sekä niiden vaikutuksista ja talvitauolta pari ennättikin vastailemaan:

 


cyclone_logo.pngKimmo Kainulainen: Millennium Seriesin siirtyminen NXL:n haltuun ja nyt ison W-suojan vaihtuminen modulaariseen suojasettiin tuovat isoja muutoksia kisapelaamiseen. Miltä vallan keskittyminen yksiin käsiin suosituimpien sarjojen suhteen tuntuu kisatiimin kannalta?

Toni Sireni: Vielä ei voi oikeastaan sanoa asiasta mitään. Meihinkin tämä tulee vaikuttamaan melko paljon. Talven aikana selviää sarjatasot, päivämäärät ja formaatti jne. Jännityksellä odotetaan.

Useammasta suojasta kasattava, modulaarinen suojasetti tullenee käyttöön Suomessakin ensi vuonna, mitkä ovat ensivaikutelmat?

Koitin kysellä Cupissa pelanneilta fiiliksiä syndistä, mutta en saanut vielä syndeistä viiltävää analyysia. Mielestäni uudistus on hyvä ja huomattavasti monikäyttöisempi kuin W. Nyt syndejä voi käyttää kokokentän laajuudella, esim. laidoissa.

Tuleeko W:tä ikävä? Isoa kokoa on parjattu, mutta se toisaalta toi vakautta, eli joutuuko jatkossa käyttämään enemmän aikaa pelisuunnitelmiin?

No olihan se oman aikansa ”uusi” juttu. W oli vain liian kömpelö käytettäväksi monella eri tapaa. Pelitapaan saattaa vaikuttaa enemmän formaatti millä pelataan kuin syndit. Jos esimerkiksi puikkojen määrää nostetaan 1-2 tai poistetaan limiitti kokonaan.


urho.PNGKimmo Kainulainen: Millennium Seriesin siirtyminen NXL:n haltuun ja nyt ison W-suojan vaihtuminen modulaariseen suojasettiin tuovat isoja muutoksia kisapelaamiseen. Miltä vallan keskittyminen yksiin käsiin suosituimpien sarjojen suhteen tuntuu kisatiimin kannalta?

Jani Leskinen: Ei tämä ainakaan heti negatiiviselta kehitykseltä vaikuta, varsinkaan tänne Suomeen asti. Mille on ilmeisesti kärsinyt inflaatiota viime vuosina ja toisaalta NXL on saanut lajiin vähän nostetta USAssa. Toivotaan uuden NXL johdon tuovan nousua myös Euroopan kentille. Mitä tämä oikeasti käytännössä tarkoittaa on vaikea arvioida. Ehkä eri peliformaatteja kokeillaan alemmille divareille. Jos uusia pelimuotoja ja vaikkapa useampia kenttiä tuodaan turnauksiin voi esim. tuomaroinnin taso olla se jossa kärsitään.

Nyt olisi ensimmäinen kerta kun aidosti molemmin puolin Atlanttia pelattaisiin samoilla säännöillä. Tähän on pyritty jo vuosikymmenet, nyt testataan miten se toimii.

Useammasta suojasta kasattava, modulaarinen suojasetti tullenee käyttöön Suomessakin ensi vuonna, mitkä ovat ensivaikutelmat?

Tälläinen sen keskisuojan olisi pitänyt mielestäni olla alun perinkin. Suuri X-suoja tuli joskus 2004 pelikentille ja siitä lähtien standardina on ollut keskellä kenttää hallitseva X-M-A-W -suoja, joka on jakanut 95% kenttäleiskoista selvästi kahtia snake- ja telttalaidaksi. Lisäksi jättisuoja on blokannut suoran näkymän vastustajan aloituspaikkaan. Tätä standardia on nyt käytetty 13 vuotta vallitsevana tapana tehdä kenttiä.

Jos joku ei muista, niin vielä 2003 oli juuri tälläisia suojia esim. JT-kenttäpaketissa (silloin suurilla alan brändinimillä oli omat kenttänsä, omanlaisine erikoissuojineen). Tuolloin keskialueelle toki kasautui usein isoja suojarykelmiä mutta ne rakennettiin useista paloista mikä toi vaihtelua.

Nyt siis on mahdollisuus palata monipuolisempiin kenttäsuunnitelmiin ja se ei ainakaan ole negatiivinen asia. Kentän keskialue voidaan tehdä monin tavoin pelattavammaksi ja luonnollisesti näistä uusista suojista voidaan siirtää osa laidoille, luoden "standardista" poikkeavia ratkaisuja pelaajien iloksi.

Tuleeko W:tä ikävä? Isoa kokoa on parjattu, mutta se toisaalta toi vakautta, eli joutuuko jatkossa käyttämään enemmän aikaa pelisuunnitelmiin?

Ei todellakaan tule ikävä. Jos pääsee käyttämään enemmän aikaa parhaiden kavereiden kanssa painttikentällä paintista puhumiseen, en pysty laskemaan sitä mitenkään huonoksi asiaksi. Kenttäleiskan muistuttaessa enemmän vuoden 2003 kenttiä, saattaa kokemuksestakin olla taas hetki hyötyä :)

Urho odottaa kautta 2018 ja Paintball Sissos Oy:n Juvanmalmin kenttää erittäin innostuneena ja motivoituneena!


Tagit