Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1134
Kuvat: 5383
Youtube-videot: 411
Tiedostot: 4

World Cup 2017 viikonloppuna

3.11.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Nettikatsojan opasta vuoden suurimpaan turnaukseen

World Cup 2017 viikonloppuna

Tämä viikonloppuna järjestetään se oikea paintballin World Cup. Nimeä on viime vuosina alettu käyttää myös muissakin yhteyksissä, mutta 90-luvun alkupuolelta saakka nimenomaan tämä tapahtuma on kerännyt Yhdysvaltain Floridaan maailman parhaat joukkueet. Vaikka matkan varrella järjestävä tahokin on muuttunut useampaan kertaan, niin nimi on pysynyt ja maine kasvanut.

Maailman huippupelaajien lisäksi mukana on myös paljon muita, tätä kirjoittaessa peräti 524 maksanutta joukkuetta kisaamassa yli kahdessakymmenessä erilaisessa sarjassa. Lisäksi osaan pienemmistä sarjoista pystyy vielä ilmoittautumaan paikan päällä sen mukaan, jos esim. putoaa jatkosta muissa sarjoissa tai vain saa inspiraation kasata kavereista tiimi hupailumielessä. Tietysti mukana on ihan turistimielessäkin paikan päälle matkanneita, joten tapahtuma on peinttimielessä valtava.

Kokonaisia suomalaisjoukkueita ei ole tänä vuonna liikkeellä, mutta pelaajia on rostereissa Suomesta mukana ainakin Amateur 10-manissa Drunken Piratesissa (Aleksi Peltonen ja Ilkka Kaakkola), Open 10-manissa Washington Winstonsissa (Miro Rainio) ja Xballin 4. divisioonassa Miami Lost Boysissa (Miro Rainio).

Normaaliturnauksia suurempi joukkuemäärä pistää sitten myös järjestelyt uusiksi verrattuna kauden muihin tapahtumiin. Treenipelejä pelattiin keskiviikkona ja divisioonapelien osalta tapahtuma alkoi jo torstaina, jotta massiivinen tiimimäärä saadaan laitettua paremmuusjärjestykseen sunnuntaihin mennessä. Pro-joukkueiden pelisysteemeihin tapahtuman koko ei kuitenkaan sillä lailla vaikuta, vaan heidän osaltaan turnaus pelataan normaalimalliin perjantaista sunnuntaihin.

Maavallikenttä


NXL lisäsi pelattaviin sarjoihin nk. Mounds-kentän, eli maavalleista rakennetun 2000-luvun taitteessa jonkin aikaa käytössä olleen kenttätyypin, mutta alkuinnostuksesta huolimatta sen peleihin ei ole tullut hirveästi osallistujia. Lisäksi kentän toteutus sikäli tuntuu ontuvan, että entisten mallisten kenttien sijaan maasta on nyt rakennettu enempi nykykenttien näköinen, jossa ilmatäytteiset suojat vain korvataan maalla (kuvaa kentästä videolla alla).

Alkuperäisillä kentillä vallit olivat isompia ja peittävämpiä, osa jopa koko kentän poikki kulkevia, joten niillä pelaaminen on luonnostaan varsin erilaista kuin pienempien kasojen takana. Mutta propsit NXL:lle kuitenkin riskin ottamisesta ja tavallaan uuden asian yrittämisestä, kentän rakentaminen ei taatusti ole ollut ilmaista.

Lisäinfoja kaudesta 2018?


Huhujen mukaan lauantaina pitäisi myös tulla lisäinfoa ensi vuoden kentässä käytettävästä keskisuojasta, mahdollisesti vaikka uuden suojan julkaisukin. Nyt käytössä oleva iso W-suoja jakaa mielipiteitä, mutta vaihtaminenkaan ei ole ongelmatonta, se tuo kentille kustannuksia ja tuskin vaihdokaskaan on sitten kaikille mieleen.

Webcastissa sivuttaneen myös ensi vuonna Eurooppaan laajentavan NXL:n aikomuksia vaikkei mitään virallisia ilmoituksia tulisikaan, joten kannattaa olla korvat höröllä.

Nettilähetys


Tapahtumaa pääsee seuraamaan tuttuun tyyliin maksullisen webcastin kautta perjantaista sunnuntaihin, jossa seurataan pääasiassa keskuskenttää, eli pro-sarjan pelejä. Finaalipäivänä sunnuntaina mukaan tulevat sitten myös alempien sarjojen finaalipelit. Perjantaina lähetyksen pitäisi alkaa klo 14.30 Suomen aikaa.

Linkkejä nettilähetyksen seuraamiseen:


Videolla turnauspaikan ja kenttien esittelyä Nick Slowiakin toimesta:

Turnauksen promovideota:

 

 

Tagit