Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1101
Kuvat: 4393
Youtube-videot: 407
Tiedostot: 2

Tontons voittoon Ranskan Millenniumissa

17.09.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Tontons turnausvoittoon, Impact mestariksi

Tontons voittoon Ranskan Millenniumissa

Eurosarja Millennium Seriesin kauden päätösturnaus pelattiin Ranskassa Pariisin lähellä Chantillyssä, jossa finaaliin itsensä puskivat samat tiimit kuin kauden aloitusturnauksessakin, eli kanadalainen Edmonton Impact ja ranskalainen Toulouse Tontons.

Finaali alkoi tasaisesti Impactin mennessä johtoon ja Tontoneiden tullessa tasoihin tilanteeseen 2-2. Sen jälkeen Impact hävisi useamman pisteen heti aloituksissa, jääden alivoimaan ja Tontoneiden naputtaessa pisteitä varmoin ottein. Loppuminuuteilla Impact kavensi vielä tilanteeseen 4-5, mutta sen jälkeen Tontonit lukitsivat kenttää tehokkaasti puolustuksessa ja pakottivat Impact juoksemaan kuuliin viimeisen minuutin aikana.

Chantillyn pro-sarjan kärki

  1. Toulouse Tontons
  2. Edmonton Impact
  3. Paris Camp Carnage
  4. Manchester Firm

Impact mestariksi


Sarjan mestaruus ratkesi jo neljännesfinaaleissa, kun ottelukaavio heitti Russian Legionin ja Impactin vastakkain. Ottelu olisi kelvannut hienosti finaaliksi, tiukka matsi jossa Legioona pääsi ensin useamman pisteen johtoon, mutta Impact kipusi sitten johtoon kun peliaikaa oli jäljellä vajaat pari minuuttia. Impact jäi ratkaisevassa pisteessä ensin alivoimaan, mutta kesti Legioonan rynnistyksen ja loppusekunneilla 1 vs 1 tilanteesta ei saatu pisteitä aikaan ennen ajan loppumista. Loppupisteet olivat 6-5 Impactille ja myös sarjan mestaruus ratkesi, kun Impactin sarjapisteet neljän parhaan joukossa veivät heidät jo riittävään johtoon.

Helsinki Cyclone


Cyclone ei tällä kertaa yltänyt jatkopeleihin semi-prossa, sillä kaikista kolmesta alkusarjan pelistä tuli tappiot. Tehtyjen pisteiden ero ei myöskään riittänyt viimeiselle jatkopaikalle lohkonelosten kesken, joten tuloksena oli seitsemästoista sija. Koko sarjassa loppusijoitus oli kolmastoista.

U19


Nuorten maaottelussa voiton vei Iso-Britannia, joka voitti finaalissa Italian pistein 4-0. Iso-Britannia voitti kaikki turnauksen viisi peliään ja antoi vastustajille vain kolme pistettä yhteensä. Pronssipelissä päädyttiin myös 4-0 tulokseen, jossa Venäjä vei Norjaa.

Millennium yhteen NXL:n kanssa


Turnauksen yhteydessä ilmoitettiin myös jenkkisarja NXL:n ja Millenniumin yhdistymisestä ensi kaudelle, joten tapahtuma jäänee viimeiseksi Millennium-turnaukseksi koskaan. Minkälainen tuleva uusi sarja sitten tulee olemaan jää nähtäväksi, vaikka sarjat ovatkin jossain määrin lähentyneen sääntöjen kanssa viime vuosina, niin erojakin löytyy, erityisesti Euroopassa käytetyn rajoitetun pallomäärän osalta.

Linkkejä:

 

Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa