Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1087
Kuvat: 4238
Youtube-videot: 401
Tiedostot: 1

Vierumäen liigakommentit 2017

14.09.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Mitalit jaettiin sateisen päivän päätteeksi

Vierumäen liigakommentit 2017

Suomen Paintball-liiton järjestämän SM-liigan kauden viimeiset pelit pelattiin tänä vuonna Vierumäen Urheilukeskuksessa, jossa selviteltiin loppusijoituksia hieman sateisessa, mutta onneksi kohtuullisen lämpimässä syyssäässä.

Paintball.fi kyseli joukkueiden fiiliksiä kauden päätteeksi:


trivoga_logo.JPGKimmo Kainulainen: Trivogalle mitalien värin ratkaiseva peli tuli Vierumäellä semifinaalien kohdalla, taisitte saada innon päälle? Toiko voitto sitten lisää intoa finaaliin vai veikö ponnistus mehuja?

Timo Sammalisto: Fiilis meillä oli hyvä koko päivän, koska tiesimme että hopean saanti kaudesta vaatisi hyvää peliä. Kylmä ja sateinen keli yritti hieman latistaa pelifiilistä mutta hyvällä zempillä lähdettiin semifinaaliin DT:tä vastaan. Voiton tultua ja hopean varmistuttua finaaliin Fieldiä vastaan pystyttiin lähteä täysin paineettomasti. Osalla porukasta oli jopa niin rento meininki että, yritettiin ihan erilaisia kuvioita kuin kertaakaan koko päivänä, eikä se edes haitannut ketään koska pääsimme kierroksen tavoitteisiin. Voitto matsista ei olisi vaikuttanut lopulliseen sijoitukseen. Ehdotimme jopa matsi ratkaisemista 1v1, mutta siihen ei kumma kyllä suostuttu.

Sade iski ennusteiden mukaisesti kentän päälle lauantaina, vaikuttiko se teillä miten pelaamiseen?

Vaikutti todella paljon. Keskellä päivää meille tuli pidempiä taukoja pelien välissä mikä johti kylmästä ja sateesta johtuen paikkojen kylmentymiseen. Tauon jälkeen pari ensimmäistä pistettä meni hieman kohmeessa. Onneksi Eclipsen loistavat kamat ja Progamesin parhaat pallot toimivat todella hyvin koko päivän!

Hopeaa koko kaudesta, eli paluu mitalisijoille kolmen vuoden tauon jälkeen, taitaa maistua makealle?

Todellakin maistuu! Koko kausi oli meille melko hyvä: jokaisella kierroksella päästiin jatkopeleihin ja pelasimme kaikkien muiden joukkueiden kanssa tiukkoja pelejä ympäri kauden. Pienillä asioilla olisimme olleet lähempänä ykkössijaa ennen viimeistä kierrosta, mikä olisi tehnyt kauden sijoituksista vielä jännemmän. Mutta olemme silti todella tyytyväisiä myös tähän sijoitukseen.

Takana on nyt pari kautta rajoitetun pallomäärän M500-pelimuodolla, onko se nyt jo se normaali, hyvä tapa pelata kisapeinttiä? Vai olisiko tiimissä halua takaisin rajoittamattomiin kuuliin tai muun kokoiseen rajoitukseen?

Muutoksen jälkeen kukaan ei ole puhunut vanhoista säännöistä, eli olemme tyytyväisiä nykyiseen systeemiin. Pelityyli on ajettu huomattavasti nopeatempoisemmaksi mikä on mahdollisille katsojillekin paljon mukavampaa katsottavaa.

Kiitos muille joukkueille, tuomareille, järjestäjille, sponsoreille ja ennen kaikkea iso kiitos Kimmo Kainulaiselle kaudesta 2017! Jos olet vailla joukkuetta ja haluat päästä treenaamaan, Trivoga etsii aina uusia innostuneita lajista! Nähdään kaudella 2018! 

spbl2017_vierumaki_sm1_015.jpg


urho.PNGKimmo Kainulainen: Urholle napsui Vierumäeltä - ennusteidesi mukaan - semifinaalipaikka ja sen jälkeen sitten alemman finaalin voitto, oliko hyvä päätös kaudelle?

Jani Leskinen: Jälleen mentiin "win the right games"-systeemillä. Oli erittäin positiivinen kauden päätöskierros, ainoa harmi oli muutama sairastuvalla ollut ja päivän mittaan sinne päätynyt pelaaja. Toivottavasti kaikki ovat taas pian pelikunnossa.

Trivogan kanssa aamu alkoi täysimittaisella väännöllä ja vaikka tappio tulikin, niin se antoi hyvät fiilikset muihin peleihin. Cyclonea vastaan meillä pallo taisi toimia naapuria paremmin ja pääsimme vaikuttamaan heidän breikkiinsä hyvin. Pelin MVP Mika Klemola sai vielä erityistä henkeä päälle alkupisteissä tapahtuneen ylijuoksun jälkeen ja olikin pitelemätön telttalaidassa. Hieno peli ja saatiinpa tämäkin päänahka kerran tällä kaudella. Jotenkin läpi päivän vaikutti siltä että Cyclonen kavereiden pää oli jo Ranskassa, mikä sinänsä olisi ymmärrettävää kun mestaruuskin oli käytännössä karannut. PH Paintball yleensä pistää meidät todella koville, mutta tällä kertaa onnistuimme pitämään punailvekset aisoissa.

Sade iski ennusteiden mukaisesti kentän päälle lauantaina, vaikuttiko se teillä miten pelaamiseen?

Kaikki kolme ensimmäistä peliä pelattiin erittäin tiiviisti, joka auttoi pitämään lämmön päällä. Sitten pidempi tauko ennen Takeover peliä kangisti ryhmän ja peli menikin penkin alle. Sateen lähes 100% varmuus oli tiedossa ja siihen varauduttiin niin henkisesti kuin fyysisesti. Oikeastaan vaikka koko päivän satoikin, sen voimakkuus oli lopulta niin heikkoa, ettei sillä ollut merkittävää vaikutusta kuulan käyttäytymiseen. Kenttä toki muuttui liukkaaksi, onneksi kenttäpohja toimii hyvin, eikä muodostunut pahemmin lätäköitä.

Peli Takeoveria vastaan ei onneksi ratkaissut jatkoa niin pääsimme pelaamaan semeihin FieldFightersia vastaan. FF oli tällä kaudella pysäyttämätön ja ei meilläkään ollut pahemmin sanottavaa heidän vauhdikkaaseen hyökkäykseen. Nämä pari peliä kuitenkin lämmittivät riittävästi, että olimme valmiita Dream Team pronssimatsiin. DT:n paukut taisivat osittain valua kauden sijoituksen ratkaisevaan semipeliin Trivogan kanssa, mutta ei heillä ole tapana Urholle pisteitä ilmaiseksi antaa, kuten eivät tehneet nytkään.

Hieno päivä sateesta huolimatta.

Koko kaudesta viides sija, menikö oikein vai olisiko ollut enemmänkin otettavissa?

Kaikki paitsi FF voitettiin vähintään kerran, ja PPW jäi kohtaamatta. Kaksi kertaa neljästä turnauksesta olimme pronssilla, joten kyllä näin jälkikäteen realistisesti otettavissa olisi ollut pronssimitali tällä kaudella. Mutta kahdella kierroksella jäimme pois jatkopeleistä, joten eipä ollut onnistumisia riittävästi. FF oli täysin omalla tasollaan ja kaikki loput kuusi joukkuetta erittäin tasaisia, jännää oli kaikilla kierroksilla ja joka pelissä.

Takana on nyt pari kautta rajoitetun pallomäärän M500-pelimuodolla, onko se nyt jo se normaali, hyvä tapa pelata kisapeinttiä? Vai olisiko tiimissä halua takaisin rajoittamattomiin kuuliin tai muun kokoiseen rajoitukseen?

Väitän että Urholle M500 on sopinut oikein hyvin. Meidän pelitapa on aina ollut eteenpäin pyrkivä, joko on voitettu tai tiputtu ennen kuin kuulat ovat loppuneet.

Kiitos kaudesta 2017 pelipaikkojen rakentajille, liiton henkilöstölle, tuomareille ja vastustajille!

Urhon varustaa Paintball Sissos Oy ja Planet Eclipse, kuvat ottaa ja uutiset kertoo Paintball.fi, kiitos teille! 

spbl2017_vierumaki_sm1_012.jpg


dt2014.jpgKimmo Kainulainen: Dream Teamin turnaus huipentui tavallaan semifinaaliin Trivogaa vastaan jossa ratkesi mitalien väri, oliko sen jälkeen alemman finaalin peliin vielä paukkuja?

Juha Helppi: Oikeastaan ensimmäinen huipennus lauantaina oli kun pääsimme pelaamaan Cyclonea vastaan tietäen, että voittamalla heidät olemme SM-mitaleilla ja Cyclone jää neljänneksi. Sinänsä tappio ei olisi vielä poistanut meiltä edes hopeahaaveita, koska olimme jatkossa joka tapauksessa. Pelasimme siis suht paineettomasti, Cyclone sen sijaan ehkä ei niinkään. Peli sujui alkuun suunnitelmien mukaisesti, mutta Cyclone kiri rinnalle ja ratkaisu haettiin jatkoajalta. Jatkoaikapiste kääntyi selvästi meille ja vähintään pronssimitali oli varma!

Hopeamitalin kohtalo ratkesi sitten heti välierissä. Voitolla me olemme hopealla, tappiolla Trivoga on. Kävimme turnausta edeltävänä maanantaina treenaamassa Trivogan kanssa. Tämä siis mikäli sitä voi treenaamiseksi kutsua, lähinnä kävimme ammuttavana. Maanantaihin nähden saimme peliä huomattavasti parannettua ja pystyimme haastamaan Trivogan tosissaan. Tämäkin peli lopulta venyi jatkoajalle. Valitettavasti jatkoaikapisteessä meiltä putosi kolme pelaajaa noin kymmenen sekunnin sisällä heti alussa ja piste ratkesi nopeasti. Ansaittu hopeamitali Trivogalle!

Turnauksen pronssipeliin Urhoa vastaan ei oikein enää löytynyt kiinnostusta, mutta toki yritimme tosissamme. Pelasimme silti ilman muuta päivän huonoimman pelimme. Urho pelasi hyvin ja ansaitsi kolmannen sijan Vierumäen kierrokselta.

Sade iski ennusteiden mukaisesti kentän päälle lauantaina, vaikuttiko se teillä miten pelaamiseen?

Ei se juuri vaikuttanut, aseet ja pallot toimivat hyvin. Henkilökohtaisesti jätin kuitenkin komeat pesis-slaidit tekemättä, koska pelkäsin että vedän ne märästä kentästä ja kovasta vauhdista johtuen pitkäksi sekä samalla kastun.

Kausi päätökseen pronssimitalit kaulassa, voiko olla tyytyväinen vai jäikö harmittamaan?

Kauden alussa ajattelin, että kolmas sija on meille mestaruus, koska varsin vähäisellä treenaamisella ei Fieldfighterssia tai Cyclonea pitäisi pystyä haastamaan kuin yksittäisissä turnauksissa. Cyclone oli kuitenkin yllättävän ailahteleva. Sanoisin, että heidän putoamisensa kärkikolmikosta johtuikin enemmän Cyclonen tason ailahtelusta kuin meidän hyvyydestä. Joka tapauksessa harvoin pronssi tuntuu näin hyvältä!

Takana on nyt pari kautta rajoitetun pallomäärän M500-pelimuodolla, onko se nyt jo se normaali, hyvä tapa pelata kisapeinttiä? Vai olisiko tiimissä halua takaisin rajoittamattomiin kuuliin tai muun kokoiseen rajoitukseen?

Tämä on hyvä, ei missään nimessä palata takaisin rajoittamattomiin kuuliin! Se ehkä jopa tuloksellisesti sopisi meille paremmin, mutta tämä nykyinen on paljon hauskempi tapa pelata! 

spbl2017_vierumaki_sm1_008.jpg


cyclone_logo.pngKimmo Kainulainen: Cyclonelle se harmittavin sijoitus eli juuri jatkopelien ulkopuolelle jääminen Vierumäellä, oliko ongelmia pelityylin sovittamisessa layouttiin tai muuta yksittäistä asiaa josta pelit jäivät kiinni?

Toni Sireni: Mitään tiettyä yksittäistä asiaa ei noussut vaan pienet virheet maksoivat meille jatkopaikan Vierumäellä.

Sade iski ennusteiden mukaisesti kentän päälle lauantaina, vaikuttiko se teillä miten pelaamiseen?

Ei oikeastaan, koska sade ei ehtinyt yltyä liian kovaksi. Keli oli kuitenkin kaikille sama.

Tulokset heittelivät pitkin kautta, joka on Cyclonelle erittäin poikkeavaa kun katsoo paria edellistä vuotta, teillä on varmaan mietitty syitä?

Vielä ei ole mietitty asiaa sen kummemmin. Meillä on vielä täysi keskittyminen Milleen ja pyrimme pelaamaan siellä kauden parhaan tuloksen. Go Cyclone!

Takana on nyt pari kautta rajoitetun pallomäärän M500-pelimuodolla, onko se nyt jo se normaali, hyvä tapa pelata kisapeinttiä? Vai olisiko tiimissä halua takaisin rajoittamattomiin kuuliin tai muun kokoiseen rajoitukseen?

Edelleen osa joukkueesta kaipaa selkäänsä 9 puikkoa kun taas osalle nykyinen on ok. Henkilökohtaisesti 1 puikko lisää olisi juuri sopiva. 

spbl2017_vierumaki_sm1_014.jpg


takeover_logo2011.jpgKimmo Kainulainen: Takeoverille osui Vierumäellä hankalampi päivä, ehdittekö analysoida pelejä tuoreeltaan?

Jussi Rinne: En nyt tiedä oliko hankalampi päivä. Pieniä käynnistysvaikeuksia meillä oli Dream Teamia vastaan ja Fieldille ei ollut mitään jakoa, mutta kolmas peli Urhoa vastaan saatiin vaihde silmään ja väännettiin peli mercy ruleen. Peleissä näkyi joukkueen vähäinen harjoittelu ja varsinkin se ettei saatu harjoituksiin vakiokokoonpanoa.

Sade iski ennusteiden mukaisesti kentän päälle lauantaina, vaikuttiko se teillä miten pelaamiseen?

Se ainut peli jonka pelasimme sateessa taittui meille oikein mukavasti.

Minkälainen fiilis koko kaudesta jäi?

Tällä kaudella jatkettiin siitä mihin viimekaudella jäätiin. Joukkue ei pystynyt kertaakaan haastamaan kärkijoukkueita. Sija neljä tuntui olevan se, mihin Takeover hyvänä päivänä pystyi. Kausi päättyi kuitenkin 6-2 murskavoitton ja siitä on hieno lähteä jatkamaan.

Takana on nyt pari kautta rajoitetun pallomäärän M500-pelimuodolla, onko se nyt jo se normaali, hyvä tapa pelata kisapeinttiä? Vai olisiko tiimissä halua takaisin rajoittamattomiin kuuliin tai muun kokoiseen rajoitukseen?

En usko että meillä kukaan haluaa takaisin vanhaan.

spbl2017_vierumaki_sm1_001.jpg


phpb_tahtilogo_tekstilla_333x333.pngKimmo Kainulainen: Kotikenttäetu ei tuonut PH Paintballille tällä kertaa bonuksia, jäikö päivästä mitä käteen?

Niko Hyytiäinen: Aika vähän pisteitä saatiin.. Takana oli yhdet vaikeat pelitreenit sekä satunnaisia pikkutreenejä. Sanotaanko näin että vain pittihenkilökunta onnistui mainiosti.

Sade iski ennusteiden mukaisesti kentän päälle lauantaina, vaikuttiko se teillä miten pelaamiseen?

Jo vain... Ensimmäisestä pisteestä lähtien alkoi mutkia prakailee allekirjoittaneellakin mikä on aina omiaan luomaan vähintään pientä turhautumista, sitten lisäksi vielä muu mälväily mitä kevyen kolea sadekeli tuo mukanaan.. Kyllä se latisti meillä tunnelmaa huomattavasti vaikkakin sateessa pelaaminen pitäisi olla ihan perusjuttu.

Mitenkäs ensimmäinen liigakausi kokonaisuutena?

Kausi oli kyllä vaikea, sitä ei voi kieltää.

On se vaan niin että liiga on liiga ja divarit divareita, ja pitää niin ollakin.

Yksinkertaisesti jos meinaa liigassa pärjätä on vain pakko treenata hyvä määrä ja takertua niihin pieniinkin asioihin.

Takana on nyt pari kautta rajoitetun pallomäärän M500-pelimuodolla, onko se nyt jo se normaali, hyvä tapa pelata kisapeinttiä? Vai olisiko tiimissä halua takaisin rajoittamattomiin kuuliin tai muun kokoiseen rajoitukseen?

M500 on ihan ok, toisaalta se kyllä tuntuu että se on todella vähän mutta sehän on ihan taktiikasta, omasta peliälystä ja liikkuvuustaidoista kiinni onko M500 tarpeeksi vai vähän kuulaa.

Ei ainakaan olla puhuttu että halukkuuksia takaisin rajoittamattomaan olisi, päinvastoin parempi että säästöjä tulee jotta kulut pysyy kurissa mutta homma pysyy kuitenkin järkevänä.

spbl2017_vierumaki_sm2_019.jpg


Kimmo Kainulainen
14/09/17 10:22:16 @kimmo-kainulainen:
Lisätty PH Paintballin kommentit näkyviin.
arto.piirainen
14/09/17 12:48:24 @artopiirainen:
Nyt kun on pelattu hetki M500 formaattia niin kuinka monen mielestä se on laskenut turnaus kustannuksia? Itse pidän tuosta kuula rajoituksesta mutta ei se ole kyllä pelaamisesta halvempaa tehnyt. Tosin nyt on ehkä saanut pelata enemmän pisteitä kun istuminen ja ampuminen on vähentynyt.

Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa