Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1087
Kuvat: 4238
Youtube-videot: 401
Tiedostot: 1

Sarjataulukkokatsaus ennen kauden päätöstä Vierumäellä 2017

8.09.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball

Joka tasolle löytyy ennakkosuosikki, muut mitalit vähän enemmän jaossa

Sarjataulukkokatsaus ennen kauden päätöstä Vierumäellä 2017

Suomen Paintball-liiton kausi on päättymässä tulevana viikonloppuna Vierumäen Urheiluopiston kentällä järjestettäviin kaikkien sarjatasojen turnauksiin. Lauantaina aamulla urakan aloittaa SM-liiga ja iltapäivävuorossa on tällä kertaa 1. divisioona. Sunnuntaina pelaavat sitten viimeiset pelinsä kakkosdivisioonan joukkueet.

Sarjataulukkokatsausta tilanteeseen ennen ratkaisupelejä, jotka sääennusteen perusteella pelataan kosteissa oloissa, jotka voivat toki tehdä omia tepposiaan :):


spbl2017pori_sm2_008.jpg

SM-liigassa mestaruus on käytännössä ratkaistu, jos Fieldfighter vain pelaa normaalilla tasollaan tai ei tarvitse pelata ihan silläkään, niin isoksi piste-ero on kasvanut. Kuudes sijakin riittää kultamitaleihin jos Trivoga voittaisi Vierumäellä. *

Kamppailu hopea- ja pronssimitaleista sen sijaan on hyvinkin makeasti auki. Trivoga, Cyclone ja Dream Team ovat pisteen sisällä, joten todennäköisesti lopussa saadaan laskeskella pisteitä. Tasapistetilanteessa Cyclonella on ennestään yksi turnausvoitto alla, joten se tuo etua jos lopputilanteessa ovat Trivogan kanssa tasoissa.

Mitalitaiston alapuolella Takeover ja Urho ovat pisteen päässä toisistaan, mutta eri alkulohkoissa, joten joutunevat vain tsekkaamaan pistetilanteen kisojen jälkeen, ellei arpa vie heitä vastakkain lohkon ulkopuolisessa pelissä. PH Paintball on jäänyt yllä olevasta kaksikosta sen verran, että tavoittaminen onnistuu vain reilusti kauden parhaalla suorituksella ja toisen jäämisellä viimeiseksi, joten sillä lailla paineita ei hirveästi taida olla.

Viimeisenä on jo kaksi kierrosta missannut PPW, jonka osallistuminen taitaa olla hataralla pohjalla, toivotaan yllätystä :).


SPBL2017Piikkio_1div_004.jpg

1. divisioonassa kärkeä pitää järvenpääläinen BOS-Classic ja koko kauden voittokamppailussa on enää heidän lisäkseen mukana helsinkiläinen Trivoga Silver. BOS-Classic vei sarjatason voiton sijoittumalla Vierumäellä kakkoseksi vaikka Trivoga veisi viimeisen kierroksen.  Jos Trivoga jää kakkospaikalle, niin BOSsille riittää neljäskin sija.

Kauden kolmossijasta vääntävät sitten kahden pisteen sisältä Jämsän Paintball, Räyhä ja Cyclone VDO. Kolmikko on pelannut sikäli ailahtelevasti että kaikilta löytyy yksi kerta kun ovat jääneet jatkopelien ulkopuolelle, mutta sekä Jämsä että Cyclone ovat olleet ylemmässä finaalissakin, joten järjestys voi mennä vaikka miten uusiksi Vierumäellä.

Kuudentena olevalla CC:llä on matkaa Cycloneen neljän pisteen verran, joten kiinni kurominen vaatisi aika täydellistä onnistumista ja vielä Cyclonen jäämistä listan pohjille.


SPBL2017Piikkio_2div_020.jpg

2. divisioonassa kausi on mennyt sikäli järjestelmällisesti, että kärkikolmikko on ollut samassa järjestyksessä joka turnauksessa. Tämän turvin neljän turnauksen voittoputkessa (alkaen edelliskauden kolmosdivisioonan viimeisen kierroksen voitosta) oleva Polar Paintball on erinomaisissa asemissa, sarjavoittoon riittää joka tapauksessa neljäs sijoitus Vierumäeltä vaikka muut tekisivät mitä.

Sarjan kakkossijasta taistelevat Horna ja Urho purple ovat kolmen pisteen päässä toisistaan joten loppujärjestyksen vaihtumiseen tarvitaan siinäkin toiselta aikamoinen tason lasku, toki paha sadekeli voisi tämmöisenkin aiheuttaa.

Neljännestä ja viidennestä sijasta taistelevat PH Generations ja BOS Paintball, jotka ovat pisteen päässä toisistaan vaihdeltuaan aiempien turnausten neljänsiä ja viidensiä sijoituksia. Jos BOS olisi Vierumäellä neljäs ja PH Generations viides, niin päädyttäisiin tasapisteisiin jotka eivät turnaussijoituksia vertailemalla ratkea, joten olisi hyvä jos siihen saataisiin etukäteen jokin tie-break-sääntö.

Kakkosen mustana hevosena pakkaa tulee sitten sekoittamaan ylivieskalainen Vatos Locos, jolle Vierumäen osallistuminen on ensiesiintyminen liiton sarjoissa. Tiimi harkinnee osallistumista koko ensi vuoden sarjaan, joten tässä he pääsevät testaamaan tasoa.


* = Edelleenkään mistään ei taida löytyä sarjataulukon pisteiden tasatilanteisiin tie-break-sääntöjä kirjallisina, joten tässä mennään sillä oletuksella että tasatilanteessa verrataan joukkueiden turnaussijoituksia ja niissä voittaja on se, jolla on enemmän ykkössijoja, tai niiden mennessä tasan kakkossija, jne.

Virheet ihan mahdollisia :).

Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa