Kimmo Kainulainen

Sijainti:

Sijainti: Lahti
Postinumero:
Maa: FI

Tilastot

Uutiset: 1101
Kuvat: 4393
Youtube-videot: 407
Tiedostot: 2

Porin kierroksen liigakommentit 2017

10.08.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Liigakommentit

Mestaruus alkaa olla taputeltu, mutta muut mitalit aivan avoimina

Porin kierroksen liigakommentit 2017

Kauden kolmas kisaviikonloppu Porissa toi yllätyksiä, kun finaalissa nähtiin kauden parasta peliään pelannut Dream Team, jonka onnistui näin nousta mukaan mitalitaistoon ja samalla nostaa Fieldfighterin osakkeita.

Joukkueiden edustajien fiiliksiä tuoreeltaan kisojen jälkeen:


Kimmo Kainulainen: Porin kierros toi Fieldfighterin kannalta suunnilleen täydellisen tuloksen, voitto ja lähimmät uhkaajat jäivät alempaan finaaliin. Päivä taisi mennä paremmin kuin toivoittekaan?

Sergo Levada: Me olemme tyytyväisiä Porin kierroksella saavutettuun tulokseen ja kuinka kaikki meni meidän kannaltamme. Meillä oli vielä joitain ongelmia puolustuksessa ja teimme pieniä virheitä, mutta pystyimme sopeutumaan vastustajien pelisuunnitelmiin. Meillä on vielä hankaluuksia Cyclonea vastaan, keskinäisessä pelissämme oli liian myöhäistä muuttaa pelisuunnitelmia, joten päätimme lisätä hyökkäyspeliin lisää aggressiisuutta ja lopuksi se toimi.

Turnauksen yllätyksestä vastasi DT, he tekivät upean työn semifinaalissa Cyclonea vastaan, iso epäonnistuminen sinipaidoille. Kiitoksia DT:lle :)

ff_logo.pngMestaruusasetelmat näyttävät hyvältä, onko luvassa mitään erikoisia suunnitelmia ennen Vierumäkeä vai normitreeniä?

Alexander Maryashov: Meillä on nyt loistava piste ero ennen Vierumäki mutta tavoite on silti voitaa viimeinenkin osakilpailu. Erikoista ei tulossa,  normi treeneja vaan. Saa tarjoa meille pelitreeneja, niitä on tervetuleita!

Yhden joukkueen poisjäänti sotki jälleen lohkosysteemipeluutusta, jos niin käy myös viimeisellä kierroksella, niin pitäisikö Vierumäellä mieluummin pelata alkusarja yhdessä seitsemän joukkueen lohkossa?

Pavel Tintunen: Jos SPBL muuttaa pelitavan yhteen lohkoon, niin se voisi tuoda lisää hankaluuksia. Jos ei pelata semifinaaleja niin joukkueilla jotka sijoittuvat kolmanneksi ja neljänneksi alkusarjassa ei ole mahdollisuuksia pelata voitosta, mutta semifinaalien kanssa turnaus kestää sitten pidempään. Entäs sarjapisteet sitten? Pitäisikö antaa vähemmän pisteitä sijoituksista vai ei. Joten ehkäpä on helpompi pelata vanhalla systeemillä tämä kausi, ei sotketa kaikkea ja toivotaan että PPW ilmaantuu viimeiseen turnaukseen pelaamaan ihan vain hauskanpidon vuoksi!

[Toim. huom: Sergo Levadan ja Pavel Tintusen vastaukset käännetty englannista.]

spbl2017pori_sm2_008.jpg


dt2014.jpgKimmo Kainulainen: Dream Teamille kauden paras tulos Porista ja sivurajoilla kommentoitiin että DT pelasi aivan kuin eri joukkue, mistä muutos?

Juha Helppi: Päätimme pelata Porissa normaalia aggressiivisemmin. Olimme treenanneet melko vähän, joten ajattelimme ettei passiivinen peli kovin todennäköisesti johda hyvään lopputulokseen. Hyökkäämisestä Porin leiskalla ei juuri kokemusta ollut, mutta olimme vähän katsoneet videoita ja niihin muutama oma idea lisättynä saimme kasaan melko hyvin toimivan taktiikan. Toki hyökkäyksen painopistettä vaihdeltiin pisteiden välillä eikä ihan joka pisteessä vain hyökätty, mutta kokonaisuus toimi hyvin!

Erityisesti välierävoitto Cyclonea vastaan lukemin 4-0 maistui makealta, sen verran harvassa voitot Cyclonea vastaan ovat viime aikoina olleet!

Sarjatilanne muuttui kertaheitolla, mitalisijakamppailu on nyt teidän kannaltanne erinomaisen elossa, innostaako treenaamaan enemmän ennen Vierumäkeä?

Kyllä tämä toi huomattavasti lisää motivaatiota loppukauteen! Yhdet liigatreenit on jo sovittu ja lisäksi treenataan Piikkiössä kerran viikossa.

Yhden joukkueen poisjäänti sotki jälleen lohkosysteemipeluutusta, jos niin käy myös viimeisellä kierroksella, niin pitäisikö Vierumäellä mieluummin pelata alkusarja yhdessä seitsemän joukkueen lohkossa?

Alkusarja seitsemän joukkueen lohkossa+semit ja finaalit tarkoittaa neljälle joukkueelle kahdeksaa matsia. Se on mun mielestä liikaa. Todella harmi, ettei PPW osannut aiemmin kertoa, että he skippaavat käytännössä koko kauden. Nyt kun systeemi on tämä ja vikan kierroksen lohkotkin selvillä, niin ei sitä mielestäni voida ilman kaikkien suostumusta enää vaihtaa. Ensi kaudeksi kannattaa miettiä paluuta kuuden joukkueen liigaan ellei kahdeksatta kilpailukykyistä joukkuetta saada mukaan. Seitsemällä tiimillä homma on vaikea saada toimimaan. 

spbl2017pori_sm1_007.jpg


trivoga_logo.JPGKimmo Kainulainen: Trivogan turnaus päättyi tällä kertaa alemman finaalin voittoon, kuinka päivä kaikkiaan sujui?

Timo Sammalisto: Päivä sujui kaiken kaikkiaan hyvin. Kiitos Progamesin, kuula toimi todella hyvin koko päivän eikä Eclipsen kamatkaan jättänyt pulaan. Alkukausi on ollut meille hieman ailahteleva, joten olemme tyytyväisiä kolmanteen sijaan.

Mestaruusmahdollisuudet ovat aika pienissä, mutta kamppailu muista mitaleista onkin sitten tiukkaa, mikä on tavoitteena viimeiselle kierrokselle lähdettäessä?

Tietysti lähdetään pelaamaan kierrosvoitosta, mikä toisi meille koko kauden hopeaa. Kuitenkin vältetään kahvan puristamista liialla tavoitteiden tekemisellä.

Yhden joukkueen poisjäänti sotki jälleen lohkosysteemipeluutusta, jos niin käy myös viimeisellä kierroksella, niin pitäisikö Vierumäellä mieluummin pelata alkusarja yhdessä seitsemän joukkueen lohkossa?

Tapa millä ollaan pelattu nyt kaksi kierrosta ilman PPW:tä on ihan hyvä systeemi.

spbl2017pori_sm1_026.jpg


takeover_logo2011.jpgKimmo Kainulainen: Takeoverille tällä kertaa viides sija, eli se harmittavin paikka jatkopelien kannalta. Minkälainen fiilis päivästä jäi?

Jussi Rinne: Kieltämättä jatkopaikka oli aika lähellä. Trivogapelin tasoitus jäi muutamasta metristä kiinni ja käytännössä se sinetöi meidän jatkohaaveet.

Trivogapelin jälkeen saimme aikamoista kyytiä Cyclonelta. Paljon oli kuitenkin panosta PH-peliin, sillä voitolla voisimme varmistaa melko varman kuudennen paikan sarjataulukosta.

Joukkueiden taso alkaa olla aika selvä tässä kohtaa kautta joten viides sija ei sinällään kovin yllättävä ollut.

Piikkiön sijoitus vei teidät listassa Urhon yläpuolelle, pitääkös viimeisellä kierroksella vähän seurata heidän tekemisiään sivusilmällä vai vain antaa heidän seurata teitä?

Nopeasti laskettuna pelaamme eri lohkoissa, joten suurta draamaa tuskin on oletettavissa. Käytännössä molemmilla joukkueilla on viides sija omissa käsissään. Jatkopaikkaa lähdetään tietenkin hakemaan. Olisihan se tietenkin hienoa pelata arvontapeli vastakkain, tai kohdata finaalissa ;)

Yhden joukkueen poisjäänti sotki jälleen lohkosysteemipeluutusta, jos niin käy myös viimeisellä kierroksella, niin pitäisikö Vierumäellä mieluummin pelata alkusarja yhdessä seitsemän joukkueen lohkossa?

Tuo sotkeminen on harmillista. Todella valitettavaa ettei PPWn puuhamiehet nähneet tulevaa jo ennen kautta. Mielestäni kuitenkin tulee välttää turhaa sotkemista, yhdellä konseptilla mennään koko kausi. 

spbl2017pori_sm2_040.jpg


phpb_tahtilogo_tekstilla_333x333.pngKimmo Kainulainen: PH Paintballille kauden paras sijoitus Porista, olisiko vielä enemmän ollut otettavissa vai menikö tulos päivän kunnon mukaan?

Niko Hyytiäinen: Oltiin jälleen pykälän parempia edellisen kierroksen tulokseen nähden, tyytyväisiä ollaan parannukseen mutta ei kokonaistulokseen. Täytyy kyllä sanoa että onnistuminen on välillä aika pienestä kiinni, ei tarvitse olla kuin yksi ailahtelevasti syöttävä boksi, yhdellä pelaajalla hieman huonompi moodi, tai vastustajalla kevyesti parempi breikki niin homma sakkaa.

Niinkuin Mr. Leskisen laudahdus jossain videolla "paintball on tarkkaa urheilua" ja sitä se on.

Sarjataulukossa Urho on neljä pistettä edellä, olisiko tavoittaminen mahdollista?

En henk.koht. jaksa tuijotella sarjataulukkoa tässä tilanteessa, yritän vain löytää parannusavaimia tulevaan jotta voidaan pelata pykälää paremmin.

Asiasta toiseen, Urhon kanssa on ollut kyllä kiva vääntää, en ymmärrä mutta jotenkin tuntuu että Urho saa meidät vääntämään tavallista hanakammin että liekö sitten enemmän tunnetta pelissä.

Eniten ollaan liigatiimien kesken väännetty Urhon kanssa pelitreenejä, lieko sitä kautta sitten muodostunut "näille ei hävitä" moodi.

Ja kyllähän se Jesperin protesti-ilme Porin pelien jälkeen kyllä hymyilyttää varmasti vielä pitkään, tuli vasta jälkeenpäin mieleen että ois pitäny kyllä oikeen ottaa kuva ja kehystää :)

Yhden joukkueen poisjäänti sotki jälleen lohkosysteemipeluutusta, jos niin käy myös viimeisellä kierroksella, niin pitäisikö Vierumäellä mieluummin pelata alkusarja yhdessä seitsemän joukkueen lohkossa?

Oishan sitä silleesä kyllä enemmän pelattavaa. PPWn poisjäänti on ollut kyllä todella harmittavaa, toivottavasti he saavat porukan kasaan jos ei Vierumäelle niin sitten ensi vuonna, heillä kuitenkin on omasta takaa todella kovia pelaajia. 

spbl2017pori_sm1_004.jpg


urho.PNGKimmo Kainulainen: Urholla peli meni aivan eri malliin kuin Piikkiössä, ehdittekö analysoida syitä?

Jani Leskinen: Huono sää heinäkuussa ja siksi liian kevyt rusketus oli syynä suorituksen laadulle...

Ei tuohon oikeastaan ole muita syitä kuin se että emme olleet ollenkaan valmiita ensimmäiseen peliin. Saapuminen pelipaikalle jäi vähän myöhäiseksi ja peliin keskittyminen täysin luokatonta. Ainoa lohtu oli se että DT:llä oli oikeasti hyvä meininki päällä ja näyttivät sen koko päivän ajan.

Aavistus pelaamista saatiin kentälle FieldFighteria vastaan, mutta heidän valmennuksensa muokkasi peliä tehokkaasti ja myrkytti nousuyrityksemme. PH:n kanssa pelattiin tiukemmin mutta sitten sorruttiin virheisiin joista saatiin rangaistuksia, ja sekin peli annettiin vastustajalle.

Mitalisijojen tavoittaminen Vierumäellä on käytännössä aika mahdotonta, vaikuttaako motivaatioon vai antaako vaan mahdollisuuden pelata vapautuneesti?

Pelataan päivän pokaaleista, eli yhä tavoite saada täydet pelit ja sitä kautta palkintopallille. Aina halutaan pelata painttia, koskaan ei etukäteen voi olla varma tuloksista.

Yhden joukkueen poisjäänti sotki jälleen lohkosysteemipeluutusta, jos niin käy myös viimeisellä kierroksella, niin pitäisikö Vierumäellä mieluummin pelata alkusarja yhdessä seitsemän joukkueen lohkossa?

Nyt on jo kaksi kierrosta pelattu vajaalla lohkojaolla, se tietysti viittaisi että mentäisiin kolmaskin samalla. Sitten toisaalta voittaja on jo melko selvä ja lopuille tärkeintä lienee saada vain mahdollisimman paljon pelejä. Urho varmasti äänestää kuuden alkusarjapelin puolesta jos näin kysyttäisiin. Seitsemällä joukkueella on mahdollista pelata round robin tuplapiteillä olen sen etukäteen laskenut. Jokaiselle joukkueelle tulee kaksi "back to back"-peliä mikäli liigan seassa ei pelaa esim. 2. divari. Sekoittamalla liiga ja divari saataisiin täysi päivä tasaiseksi kaikille.

spbl2017pori_sm1_002.jpg


Tagit

Jaa sosiaalisissa medioissa