Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1495
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9096
Youtube-videot: 589
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Polar Paintballin divarikuulumisia

user image 21.06.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Divarikuulumisia
paintball.fi

Kotkalaisjoukkue vahvassa iskussa kauden alkupuoliskolla

Polar Paintballin divarikuulumisia

Täksi kaudeksi 2. divisioonaan pelaamaan nousseen kotkalaisen Polar Paintballin vuosi on alkanut mainiosti, treenaamisen tuottaessa tulosta joukkue on noussut ylimmälle korokkeelle sekä Kirkkonummella että Piikkiössä. Viime vuonna 3. divisioonan päätöskierros toi myös voiton, joten voittoputken voinee sanoa olevan kolmen turnauksen mittainen.

Paintball.fi haastatteli joukkueen kapteenia Janne Huovista Piikkiön kierroksen jälkeen:


Kimmo Kainulainen: Polar Paintballin ensimmäinen kausipuolisko on mennyt mallikkaasti, kahteen voittoon voinee olla tyytyväinen?

Janne Huovinen: Kahteen voittoon ollaan kyllä tyytyväisiä. Piikkiön kierros ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan kun ensimmäinen peli otettiin 3-0 takkiin BOSsilta. Muutenhan tuo päivä tuntui menneen kaikilta tiimeiltä lopulta aika identtisesti ensimmäisen kierroksen kanssa. Jatkoaikaa pelattiin paljon kaikkien joukkueiden välillä ja tasaista tuntuu olevan, käytännössä mitä tahansa voi tapahtua ja ratkaisut tulee pienistä asioista. Yhtään ei lepäillä laakereilla vaan jokainen kierros lähdetään voittamaan ja nälkä on kova.

divarikuulumisia2017polar_004.jpg

polarpaintball_logo3.JPGKun sarja on puolivälissä niin onko vastustajista löytynyt mitään yllätyksiä?

Coast to Coastin poisjäänti oli ikävä yllätys jo ensimmäisellä kierroksella kun sarjatasojakin vähennettiin. Aina olisi mukavampaa kun joukkueita olisi enemmän. Pelillisesti pyritään siihen että yllätyksiä ei pääsisi tulemaan. Jokainen vastustaja otetaan tosissaan ja oletetaan että kauden edetessä peli vaan kovenee kun turnauskokemus karttuu kaikille. Ensimmäisellä kierroksella meillä oli joitakin olettamuksia pelityylistä tiettyjen joukkueiden osalta ja osaa vastaan oli treenattukin jonkin verran. Kiitos vaan pelitreeneistä kaikille. Piikkiön osalta BOS veti meille hyvän herätyksen heti aamuksi, loput peli meni enemmän oletetusti.

Miltä loppukierrokset näyttävät, pääsettekö pelaamaan täydellä rosterilla ilman poissaoloja tai loukkaantumisia?

Kirkkonummen kierroksella meillä meni Terolta polvi rikki, mikä sotki kyllä seuraavan kierroksen pelipaikkoja jonkun verran. Lisenssin vakuutus näyttäisi kuitenkin toimivan, polvi leikattiin nopeasti ja Tero pääsi kävellen sairaalasta. Toipumisaikakin näyttäisi siltä että seuraavalle kierrokselle meillä on taas täysi rosteri. Etukäteen ei ole tiedossa muita poissaoloja tai normaalista poikkeavaa itsetuhoista toimintaa eli pidetään peukkuja että päästään täydellä porukalla Poriin ja Vierumäelle.

divarikuulumisia2017polar_001.jpg

Edessä on heinäkuun pitkä tauko, miten se Polarin leirissä vietetään? Tuleeko treenitaukoa vai väännättekö keskeytyksettä?

Treeniä koitetaan saada alle niin paljon kuin mahdollista, keskenään ja muita joukkueita vastaan. Oman kentän valmisteluiden ollessa vielä 'vähän' kesken ollaan treenattu paljon PH:n kanssa Vierumäellä sekä aina välillä Kirkkonummella Urhon kanssa. Näistä molemmille joukkueille paljon kiitoksia. Piikkiön pelit osoittivat taas että treenattavia osa-alueita on Polarilla paljon joukkueena sekä yksilötasolla. Omat heikkoudet on kartoitettu ja niiden parantamiseksi tehdään töitä.

divarikuulumisia2017polar_003.jpg

​Mitenkäs teillä näin kauden ollessa "päällä" treenataan, vedättekö drillejä vai onko painotus enemmänkin pelaamisessa ja aina tulevaan leiskaan tutustumisessa?

Perusdrillejä ei ole koskaan liikaa mutta leiskaan tutustumista ja pelitreeniä on kyllä kauden aikana enemmän. Perusdrillejä ehdittiin vetää onneksi jo ennen kauden alkua sisätiloissa. Leiskaan tutustumisessa on luonnollisesti myös omat hauskuutensa kun jokainen kenttä on aina erilainen. Vierumäki, Kirkkonummi ja edellisen kierroksen kautta tutuksi tullut Piikkiö - kaikki rakennettu saman leiskan mukaan, mutta käytännössä aivan eri kenttiä. Piikkiössä leiskan erilaisuus aiheutti jonkun verran viime hetken pelikuvioiden muutoksia kun linjat olivatkin eri lailla tukossa tai auki.

Teillä on pelaamisen lisäksi myös oma kenttäprojekti päällä, onkos se edennyt miten?

Joukkueen hullu työmies Tero on tehnyt käytännössä yksin Polarin omaa kenttää eteenpäin ja tällä hetkellä kenttä näyttää tältä. Alkukevään säät vaikeuttivat kentän työstöä kun pohjaksi ajettu maa oli sateista vielä niin pehmeä että koneilla ei usein päässyt ajamaan turffirullia. Hieman vielä joudutaan työstämään, mutta kun saadaan enemmän käsiä tekemään, niin lopun pitäisi olla nopeampaa.

divarikuulumisia2017polar_009.jpg

Onkos loppuvuodelle suunnitteilla SPBL:n lisäksi muita tapahtumia, ulkomaan reissua tms?

Aikomuksena oli tällä kaudella käydä jossain suuremmassa tapahtumassa pelaamassa tai katsomossa. Pelaamisen suhteen paikaksi valikoitui alustavasti Puola mutta erilaisten sattumien takia tämä jäi tältä kesältä toteuttamatta. Pariisin Chantillyyn meiltä on ainakin yksi innokas matkustamassa katsomon puolelle. Kotimaan tapahtumista olimme ilmoittautuneet myös BPS-kierroksille mutta tämäkin jäi toteutumatta vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Loppukesään mahtunee kuitenkin paljon erilaisia pelitapahtumia aina pienistä metsäpeleistä Jämsän suurpeliin missä meillä on vakiopelaajien lisäksi yleensä myös pelkästään Suurpeliin tulevia vierailevia tähtiä mukana.

Jos nyt saadaan ajoissa kenttäprojektia etenemään, niin luonnollisesti porukkaa kutsutaan pelaamaan kun kenttä on siinä kunnossa.

Kiitokset haastattelusta ja hyvää jatkoa kaudelle.

Kiitos Kimmo ja Paintball.fi väsymättömästä työstä lajin hyväksi. Peli- ja treenitaltioinnit on ainakin Polarilla yksi tärkeä osa oman tekemisen analysointia ja mikään muu media ei tarjoa yhtä kattavaa ja tasokasta seurantaa paintballin saralta. Isot kiitokset tätä kautta myös muille lajin aktiiveille.


 divarikuulumisia2017polar_002.jpg

Tagit