Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9093
Youtube-videot: 587
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Kirkkonummen liigaennakot 2017

user image 25.05.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Liigaennakot
paintball.fi

Liigatiimien kauden alun tunnelmia

Kirkkonummen liigaennakot 2017

Lauantaina Kirkkonummella kautensa aloittava paintballin SM-liiga kasvaa kahdeksaan joukkueeseen, joten sekä tiimeihin että pelisysteemiin tulee muutoksia viime vuosien jo vakioksi muuttuneeseen viiden tai kuuden joukkueen yksinkertaiseen alkusarjaan nähden.

Paintball.fi kyseli tiimien edustajilta tulevan kauden tavoitteista, kylmän kevään treenaamisesta sekä fiiliksiä uudesta pelisysteemistä:


dt2014.jpgKimmo Kainulainen: Perinteisesti Dream Team on pitänyt pitkää talvitaukoa, kuinkas kolea kevät on tänä vuonna vaikuttanut treenaamiseen tai sen aloittamiseen?

Juha Helppi: Treenaaminen päästiin aloittamaan poikkeuksellisen myöhään, koska märät kelit ja kertaalleen jopa lumipyry siirsivät treenejä eteenpäin. Tasan kahdet treenit saadaan alle ennen liigakierrosta eikä niissäkään varsinaisesti tungosta ole.

Kolmelta viime kaudelta on tullut kultaa, hopeaa ja pronssia, minkä väristä mitalia on asetettu tavoitteeksi tälle vuodelle?

Kulta meillä on ollut aina tavoitteena, mutta tälle kaudelle täytyy tavoitetta hieman tarkentaa. Ensimmäisen kierroksen tavoitteena on päästä mitalipeleihin ja koko kaudesta kolmas sija olisi hyvä tulos.

Viime vuosista poiketen SM-liigaa pelataan nyt kahdeksalla joukkueella ja pelisysteemi muuttunee lohkoiksi. Mitä mieltä muutoksesta?

Hyvä muutos, vähän vaihtelua jo kaivattiinkin! 


urho.PNGKimmo Kainulainen: Urho nappasi kakkospaikan BPS:n sisäturnauksesta Bunkkerilta helmikuussa, mutta halli sitten sulkeutui pian sen jälkeen, eli teidän perinteinen talvitreenimahdollisuus jäi pois. Miten olette päässeet treenaamaan?

Jani Leskinen: Harmittavan huonosti on treenejä ollut varsinkin kun kevät on ollut pari viikkoa myöhässä. Muutama yksilötaitoja herättelevä ja kaksi pelitreeniä on saatu kasaan. Vanhalla osaamisella mennään kisoihin.

Urhon viimeisimmät liigamitalit ovat vuodelta 2012, onkos tälle kaudelle asetettu minkämoiset tavoitteet?

Aina kentälle mennään voittamaan. Liigamitali vaatii koko joukkueelta nälkää voittoon ja sitä kautta panostusta lajiin. Tälle kaudelle meillä on mukana entistä enemmän näitä nälkäisiä pelaajia, tavoite on ehdottomasti mitali.

Viime vuosista poiketen SM-liigaa pelataan nyt kahdeksalla joukkueella ja pelisysteemi muuttunee lohkoiksi. Mitä mieltä muutoksesta?

Mahtavaa että saatiin muutos aikaan, itse liputin jopa isomman muutoksen puolesta. Monipuolisempia pelejä luvassa ja varmasti saadaan yllätyksiä tuloksissa suuntaan jos toiseen. Laji tarvitsee nyt uusia ajatuksia ja tekoja, olimme vähän nukahtaneet, toivottavasti suunta on nyt ylöspäin. 


phpb_tahtilogo_tekstilla_333x333.pngKimmo Kainulainen: PH Paintball nousee SM-liigaan ensi kertaa, millä fiiliksellä tiimi lähtee uutta sarjatasoa valtaamaan? Minkälaista eroa odotatte viime vuoden ykkösen vauhtiin? 

Niko Hyytiäinen: No sarjatason valtauksesta tai pärjäämisestä ei uskalla vielä puhua mitään :D Mutta fiilis on aikalailla tapissaan, meillä on hyvä buugi ja pelaajilla vaikuttaisi olevan juuri sopiva lataus ottamaan sarjan korkeimman tason vaatimukset vastaan, ilmaiseksi jälleen en emme anna mitään. Eroavaisuutta viime kauden mittelöihin en osaa vielä sanoa mutta olettaen kaikki pelaamisen osapuolet on pykälän tarkempaa touhua.

Kuinka kevään treenikausi on sujunut?

Treenattu on vähemmän kuin viime kaudella johtuen pitkittyneestä keväästä, mutta viime kauden alkua enemmän ollaan pyritty paneutumaan taktisen puolen perusjuttuihin sekä tilannepelaamiseen. Viime kauden alku muutenkin meni enempi uusien juttujen opiskeluun.

Junnut on myös ottanut aimoharppauksen viime syksystä, ei voi heihin olla kuin erittäin tyytyväinen ja kehoitankin kaikkia kynnelle kykeviä katsomaan ja kannustamaan Kirkkonummelle myös PH Generations:n pelejä, pojat tarjoavat taidokkuudellaan hämmästeltävää joka pisteessä.

Viime vuosista poiketen SM-liigaa pelataan nyt kahdeksalla joukkueella ja pelisysteemi muuttunee lohkoiksi. Mitä mieltä muutoksesta?

Hieno juttu! Toivotaan vain että alkusarja pelattaisiin "matona" eli oma lohko + yksi vieraan lohkon peli. Jos pelattaisiin vain oma lohko, eli kolme varmaa peliä ja pelit päättyisi niihin, niin siitä kyllä jäisi hyvin hyvin paha mieli. 


ff_logo.pngKimmo Kainulainen: Fieldfighter palaa liigaan omalla nimellään vuoden tauon jälkeen, minkälaiset odotukset ovat?

Alexander Maryashov: Palaamme vaan omalla nimellä takaisin, mutta pelaajilla ei ollut taukoa. Neljä meistä on pelannut viime vuonna PPW:n kanssa ja yksi Cyclonen paidalla. Odotukset ovat aina samanlaisia, haluamme aina voittaa. Tämän vuoden päätavoite on saada pokaali takaisin.

Kuinka olette ehtineet pelaamaan/treenaamaan keväällä?

Periaatteessa meillä ei ole offseasonia. Talvella käymme aina pelaamassa ProShar-sarjaa Pietarissa Russian Fighter-nimellä, tai sitten Afterlifen riveissä, jos emme saa oma rosteria täyteen. Huhtikuussa kävimme, FieldFighterin nimellä, ProSharin finaalissa mistä tuli kultamitalit. Minä lisäksi pelaan Russian Rouletten (D1) kanssa Millessa. Bitburgista tuli pronssi. Muuten treenamme joka sunnuntai ProGamesin pelipuistossa.

Viime vuosista poiketen SM-liigaa pelataan nyt kahdeksalla joukkueella ja pelisysteemi muuttunee lohkoiksi. Mitä mieltä muutoksesta?

Meidän puolista se on loistava! Ei törmätä jokaisella kierroksella samoihin joukkueisiin koko ajan. Ja lohkopelisysteemi voi tuoda paljon yllätyksiä sarjataulukoon.

Nähdään lauantaina kentällä. 


takeover_logo2011.jpgKimmo Kainulainen: Miten Takeoverissa on päästy tänä keväänä treenaamaan? Kylmä kevät taisi pitää lumen Kuopion korkeudella aika pitkään, oletteko reissanneet etelään pelaamaan minkä verran?

Jussi Rinne: Takeover pettyi pahasti kun tämän kevään ensimmäinen BPS-kierros peruttiin. BPS:n sijaan kävimme pelaamassa vapaamuotoisemmin Kirkkonummella kierroksen aikaan. Lisäksi tapanamme on ollut käydä harjoittelemassa iltana ennen kierrosta.

Viime vuonna nousitte kertaalleen mukaan alempaan finaaliin, minkälaiset tavoitteet ovat nyt?

Joukkueen tavoitteena on olla vaikea vastustaja jokaiselle vastakkaiseen päätyyn kävelevälle joukkueelle. Uusi laajennettu liiga, sekä pelaajamuutokset monessa joukkueessa luo ehdottomasti mielenkiintoisen mausteen alkavaan kauteen.

Viime vuosista poiketen SM-liigaa pelataan nyt kahdeksalla joukkueella ja pelisysteemi muuttunee lohkoiksi. Mitä mieltä muutoksesta?

Mielenkiinnolla odotamme pelilistoja. Viimevuonna SM-liiga kävi ihan urheilusta kun pelejä tuli vähintään viisi kappaletta päivän aikana. Liiga tulee olemaan pettymys jos pelien määrä lohkojaolla tulee olemaan vain kolme peliä. Toivottavasti saamme kauden aikana pelata myös mahdollisimman montaa vastustajaa vastaan. 


trivoga_logo.JPGKimmo Kainulainen: Kuinka Trivogan kevät on sujunut?

Timo Sammalisto: Kevät ollaan menty melko hiljaisissa merkeissä. Treenaaminen aloitettiin muutama viikko ennen ensimmäistä kierrosta ja viimeisissä treeneissä hiottiin kokoonpanot kuntoon. Viime kauteen nähden porukka on pysynyt samana, joten turhalta säädöltä ja häsläämiseltä on vältytty.

Viime vuonna kausi alkoi teillä hieman mollivoittoisesti, mutta tulokset paranivat selkeästi loppuvuotta kohti. Oletteko pohtineet syitä, eroja treenauksessa tai muussa?

Ei oikeastaan. Ensimmäinen kierros on aina ollut meille vaikein, johtuen treenin puutteesta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen treeneihin tulee rutiini ja treenimäärät kasvaa mikä näkyy heti parempina sijoituksina.

Viime vuosista poiketen SM-liigaa pelataan nyt kahdeksalla joukkueella ja pelisysteemi muuttunee lohkoiksi. Mitä mieltä muutoksesta?

Onhan uusia asioita mukava kokeilla! Virheet ensimmäisissä peleissä voi lyhentää päivää kummasti, mikä on tietysti ikävää koska pelaamaanhan tänne on tultu. Uusien joukkueiden nostaminen liigaan on ehdottomasti hyvä juttu! Mukavaa kun saa välillä muitakin joukkueita vastaan, kun ne tutut ja turvalliset. 


cyclone_logo.pngKimmo Kainulainen: Cyclonella kausi on eurokentillä alkanut jo aikaa sitten, minkälainen on fiilis nyt kun kotimaan turnaukset saadaan käyntiin?

Toni Sireni: Mille on tosiaan jo puolivälissä kautta ja fiilis päästä taas kotimaan kentille on hyvä! Pelit ovat täällä omalla tavallaan todella tiukkoja ja tasaisia. Suomen Liiga on kumminkin se paikka missä joukkue pääsee hakemaan lisää arvokasta kokemusta.

Kun takana on kaksi peräkkäistä mestaruutta ja joukkue on pelannut finaalipelissä nyt yhdeksässä liigaturnauksessa peräkkäin, niin miten asetellaan tulevan kauden tavoitteet?

Samalla tavoitteella jatketaan eli vain mestaruus kelpaa! Katsotaan mihin tällä kaudella pystytään.

Viime vuosista poiketen SM-liigaa pelataan nyt kahdeksalla joukkueella ja pelisysteemi muuttunee lohkoiksi. Mitä mieltä muutoksesta?

Muutos on aivan loistava! Tätä on kaivattu. Toivotaan että tällä kaudella saadaan liigaan uusia haastajia ja saadaan pakkaa oikein kunnolla sekaisin. Myös lohko pelaaminen muuttaa asetelmia "jännemmäksi". Toivotaan että päästään vielä pelaamaan semit ja finaalit erikseen. Onnea kaikille uusille joukkueille peleihin, vanhoille myös =)


Tagit