Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1501
events: 1
images: 9245
youtube videos: 602
Files: 19
Groups: 1

Yhdistyshaastattelussa Jokilaakson Paintball

user image 9.05.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Aktiivista paintballia Ylivieskassa

Yhdistyshaastattelussa Jokilaakson Paintball

Paintball-yhdistysten aktiivisten puuhamiesten haastatteluiden sarja jatkuu ja tällä kertaa suunnataan Perämeren rannikolle, jossa Ylivieskassa kotipaikkaansa pitävä Jokilaakson Paintball kerää harrastajia riveihinsä vähän laajemmalta alueelta kuin paintball-seurat yleensä. Toimintaa on kehitetty pitkäjänteisesti ja erikoisuutena seuraan on saatu myös naispelaajille oma jaosto ja joukkue.

Paintball.fi haastatteli seuran puheenjohtajaa Matti Kopia:


Kimmo Kainulainen: Esitteletkö vähän itseäsi ja yhdistystä?

Matti Kopi: Morottelut Ylivieskasta. Olen Matti Kopi, Jokilaakson Paintball Ry:n puheenjohtaja ja seuran kilpajoukkueen pelaajavalmentaja. Kilpajoukkueemme on nimeltään Vatos Locos ja sen alta löytyy jaostot sekä miehille että naisille. Seuran panostus on selkeästi kilpapainotteinen mutta vuokrapelitoiminnassa tarjoamme myös metsäpelejä vaihtoehtona. 

Nyt kulunut talvi ollaan treenailtu sisällä Alavieskassa ja heti kun kelit sen sallivat, siirrymme omalle nurmikentälle Ylivieskaan.

jokilaaksonpb_logo.png

Onko teillä kuinka paljon jäseniä kaikkiaan? Kuinka isolta alueelta? Minkälainen ikähaitari?

Seuran kotipaikkakuntana toimii Ylivieska, mutta pelaajia on myös lähikunnista kuten Alavieska, Kokkola ja Pietarsaari. Jäseniä seuralla on parisenkymmentä ja jäsenmäärä näyttäisikin olevan mukavassa kasvussa. Etenkin naisten kiinnostus lajia kohtaan on ollut positiivinen yllätys. Tällä hetkellä nuorin pelaaja on 19-vuotias ja vanhin 37 vuotta.

Erillisen naisjaoston perustaminen taitaa olla ensimmäinen kerta Suomen peinttihistoriassa, kuinkas teillä on tässä onnistuttu?

Itse asiassa aikoinaan (2000-luvun puolivälin aikoihin) oli Silver Fangs, jonka kilpajoukkue koostui pelkästään naisista. Tytöt kiersi silloin lähinnä Posea [Power Series] ja homma hyytyikin kauden jälkeen kun nuorille pelaajilla tuli eteen opiskelut sun muut. Silver Fangs oli myös Ylivieskasta.  Nyt meillä on ollut positiivisen yllätyksen kautta mahdollista laittaa Vatos Locosille oma naistenjaosto (Vatos Locos Chicas) ja tämän suhteen fiilikset ovat olleet katossa. En tiedä mitä ne Jokilaaksossa syöttävät puuron seassa, mutta hienoa on, että alueen naisilla on vetoa lajia kohtaan. Ollaan me miehet ainakin oltu ihan tyytyväisiä.

IMG_20170505_222445_788.jpg

Junnupaintball on ollut kovasti tapetilla, onko teillä sillä puolella suunnitelmia tai jo toimintaakin?

Joo, junioritoimintaa on meiltä kyselty paljon. Suunnitelmia on ja kehitystyö onkin jo starttailtu. 2018 alkaa käytännön työt sen osalta. Meillä on suunnitelmana kaksi eri junnutasoa. Nassikkapeintti 7-10 vuotiaille ja Junnupeintti 11-14 vuotiaille. Ensi talvena pyritäänkin olemaan yhteydessä muiden junioritoimintaan panostavien seurojen kanssa. Jonkinlainen yhteneväinen linja seurojen välillä olisi toivottavaa.

Talvitreenailua reball-kuulilla

IMG_20170312_145410.jpg

Onko teillä oma tai useampi kenttä käytössä?

Meillä on oma nurmikenttä sekä vuokrapelejä varten metsäalue, jossa kevyesti esteitä.

vatoslocos.jpgOnko metsäkenttä minkä kokoinen? Kuinka paljon pelaajia mahtuu kerrallaan mukavasti?

Seuran metsäkenttä ei kovin iso ole. Alueella mahtuu pelaamaan mukavasti 30-40 pelaajaa. Kentän etu on siinä, että siellä on jonkin verran korkeuseroja, joten vuokrapeleissä pelaaminen on mielekkäämpää. Kenttä on siis pääsääntöisesti vuokrapelejä varten. Tosin suurin osa vuokraporukoistakin haluavat nykyään pelata kilpakentällä.

Järjestättekö treenejä ja/tai avoimia pelejä kuinka tiheään?

Talvikaudella meillä on ollut yhteiset treenit kerran viikossa. Nurmelle kun päästään, yhteiset treenit lisääntyvät kahteen karteen viikossa jonka lisäksi on mahdollista käydä kentällä vapaissa treeneissä milloin haluaa. Meillä on tulossa heinäkuussa myös tuttavaseurojen kanssa sovittu Mustelma-pelipäivä. Jos jollakin seuralla on halua tulla mukaan niin yhteyttä voi ottaa vaikka minuun. Harjoituspelejä vedetään omilla joukkueilla ja lopuksi lähdetään porukalla saunomaan Huhmarin rinnemajalle, jossa pitkänmatkalaisille on myös majoitus.

Onko talviharjoittelumahdollisuus kumikuulin vai enemmän peruskuntopuolta? Kuinka helposti/vaikeasti saitte saliaikaa käyttöön? Tuntuu että eri puolilla maata suhtaudutaan viranomaisten suunnalta varsin eri tavoin paintballiin. 

Sisäkausi ollaan treenattu kumilla sekä tekniikkaa, että fysiikkaa. Me saatiin joukkueelle ihan oma fysiikkavastaava Noora Selkänen, joka pitää ja rakentaa meille treeneihin jumppaohjelman. Tästä on ollut paljon hyötyä kun iso osa meidänkin pelaajien kunnosta on vuosien varrella enemmän tai vähemmän rapistellut.

Salivuorot saatiin melko helposti. Vuorojen jaot menevät joka vuosi miltei saman tien joten nopea pitää olla. Tähän asti ollaan saatu treenata hyvään hintaan tuolla Alavieskan yhtenäiskoululla. Kaupunki on tukenut myös meidän nurmikentän kanssa todella hyvin ja auttanut sen rakennuksessa. Tästä iso kiitos etenkin Ylivieskan kuntatekniikan päällikölle Karoliina Mustoselle. Ylipäätään muutoinkin Ylivieska on ottanut lajin vastaan oikein hyvin ja seura on saanut paljon tukijoita paikallisista yrityksistä. Näiden avulla toimintaa on helppo viedä eteenpäin.

Lajia ja seuraa esittelemässä Ylivieskassa

IMG_20170508_105634.jpg

Onko kisatiimillä minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia?

Seura on päättänyt, että Vatos Locos aloittaa kilpatoiminnan kevyesti. Näillä näkymin Locos osallistuu tänä kesänä pääsääntöisesti naisista koostuvalla sekajoukkueella BPS-kierroksille. Muutoin kilpahommat starttaillaan kunnolla kaudella 2018.

Jos lukijoista löytyy toiminnastanne kiinnostuneita, niin mitä kautta kannattaa olla yhteydessä?

Toiminnasta kiinnostuneiden kannattaa katsoa yhteystietoja esim. Paintball.fi:n kartalta. Yhteyden saa myös Facebookista Jokilaakson Paintball Ry nimellä.  Sähköpostiakin voi lähetellä matti.kopi@jokilaaksonpaintball.com.

Kiitokset haastattelusta ja toivottavasti toiminta teillä vain kasvaa.

Kiitos itsellesi. Paintball.fi tekee hienoa työtä kotimaisen paintballin saralla ja meille oli kunnia päästä teidän haastattelemaksi. Nähdään kentillä! 


Ryhmäkuva: Toni Jylkkä

Muut kuvat: Matti Kopi

Linkkejä:

IMG_4295.jpg 

IMG_20170508_104651.jpg

IMG_20170508_105732.jpg

IMG_20170402_173601.jpg

IMG_20170508_105404.jpg

IMG_20170302_230451.jpg

Tags