Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9095
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Deep Savo magfed-pelit Siilinjärvellä

user image 25.04.2017
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Harrastepelit
paintball.fi

Purkurakennusten hyötykäyttöä Savossa

Deep Savo magfed-pelit Siilinjärvellä

Siilinjärvellä pelattiin viime sunnuntaina sisätiloissa Deep Savo magfed-peli, jonka pelipaikkana toimi purkutuomion saanut Risuharjun palvelukeskus, jossa on edelleen paikan päällä varsin paljon huonekaluja ja muuta tavaraa (kuvalinkkejä lopussa). Tapahtuma ja erikoisempi paikka keräsi paikalle kolmisenkymmentä kiinnostunutta eri puolilta Suomea, joka on piipun alta kuulat syöttäville magfed-varusteiden peleille ennätys maassa ja lupailee hyvää jatkoa ajatellen.

Tapahtumasta vastannut Jari Okkonen kertoo, että palvelukeskusta ollaan purkamassa, joten se järjestyi sitä kautta pelien pitopaikaksi asialle suopean omistajan avulla. Kaikkiaan huoneita on noin sata kahdessa varsinaisessa kerroksessa sekä kellarissa. Talon uusi puoli on noin 78 metriä pitkä ja 12 leveä ja keskiosa 30*20 metriä. Keskiosassa ovat ns. yleiset tilat ja kolmessa siivessä asuinhuoneet pitkine käytävineen. Keskiosan alakerran iso aula viereisine toimistohuoneineen rauhoitettiin pelaajien tauko- ja huoltotilaksi.

deep_savo2017_023.jpgTapahtumaa suunniteltiin useampi kuukausi ja tehtäviä suunnittelivat Jari Okkonen sekä Sasu Suntio. Paikan päällä tehtiin ennakkovalmisteluita ja raivauksessa auttoivat Jukka Okkonen ja Joni Laulainen. Paikalle jäänyttä tavaraa piti siirrellä pelaamisen helpottamiseksi ja ulkoikkunoita suojailtiin paikoin rikkoutumisten estämiseksi. Kuulamyynti ja ilmahuolto tapahtumaan saatiin Kuopion Seikkailukeskuksen kautta ja Speedballgames saapui paikalle tuoden näytille magfed-tuotteita, joita ei vielä Suomessa ole kovin hyvin myynnissä.

Tapahtuma kiinnosti myös lehdistöä ja Savon Sanomat lähettikin paikalle toimittajan ja kuvaajan. Juttua oli sekä verkkoversiossa videon kanssa että paperilehdessä maanantaina (linkkejä lopussa).

Tehtäviä haastavassa ympäristössä


Peleissä käytettiin eri kerroksia pelimuotojen mukaan, toisinaan pysyttiin yhden kerroksen alueella ja välillä koko rakennuksessa taukotiloja lukuun ottamatta. Kuulien lähtönopeuden maksimina käytettiin normaalin 300 fps:n sijaa 250 fps:ää varsin pienten välimatkojen vuoksi. Käytössä oli myös väri- ja savukranaatteja sekä kilpiä ja kaksi miehenkokoista nukkea tehtävien kohteiksi.

kartta1.jpgPäivän mittaan kokeiltiin erilaisia pelimuotoja, lämmittelyiden ”kaksi tiimiä vastakkain” -peruspelistä erilaisiin tehtäviin. Sisätilojen käyttö osoittautui varsin monimutkaiseksi ja vaati hetkittäin säätöä, kun jotkin paikat osoittautuivat yksinkertaisesti liian hankaliksi pelattaviksi.

Kaikkiaan sisätiloissa pelaaminen menee äkkiä kaaokseksi, omien ja vastustajien erottaminen on parhaimmillaan hankalaa ja usein mahdotonta. Tämä ei suinkaan ole yksistään huono asia, vaan tarjoaa varsin erilaisen elämyksen ulkopelaamiseen nähden. Kommunikoinnin ylläpito tiimikavereiden kanssa on erittäin tärkeää ja vieläkin isommassa roolissa kuin ulkokentillä.

Mielenkiintoisimmiksi osoittautuivat ne pelimuodot, joissa pelaajat pääsivät liikkumaan ja käyttämään rakennuksen eri alueita laajalti, eikä peli pakkautunut tiettyyn paikkaan. Yksinkertaiset tavoitteet tuntuivat myös toimivan parhaiten, käytävissä ja huoneissa eteneminen oli jo yksistään tarpeeksi monimutkaista.

Kaikkiaan sisätilat ovat ulkopeleihin nähden haasteellisia pelien järjestämistä ajatellen, informaation kulku katkeilee radioiden käytöstä huolimatta ja kaikkien pelaajien tavoittaminen yhtä aikaa on erityisen hankalaa. Lisäksi erityisesti pelistä pudonneiden pelaajien pois pääseminen aktiiviselta pelialueelta on vaikea järjestää käytävissä ja huoneissa, joten se vaatii ennakkosuunnittelua.

Jatkoa?


Jari Okkonen kertoo, että rakennuksen purkutöiden aikataulusta ei vielä ole tietoa, se riippuu töiden kilpailutuksen tuloksista. Eli se voi tapahtua kesän/syksyn aikana tai mennä vaikka ensi vuodelle. Rakennusta olisi näin ollen tarkoitus hyödyntää myöhemminkin mahdollisuuksien mukaan. Alustavasti kesäkuulle on suunniteltu avointa paintball-tapahtumaa, mutta päivästä ei vielä ole päätöstä.

Linkkejä:

 

Tagit