Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1509
events: 1
images: 9467
youtube videos: 630
Files: 19
Groups: 1

Yong Heng minikompressori

user image 5.04.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Tekniikka ja varusteet
paintball.fi

Edullisempaa vaihtoehtoa pieniin täyttötarpeisiin

Yong Heng minikompressori

Paineilman käyttöönotto paintballissa toi mukavasti lisää tasaisuutta lähtönopeuksiin ja luotettavuutta värikuula-aseiden toimintaan kylmemmillä ilmoilla pelatessa. Samalla se sitten loi sen ongelman, että pullojen täyttöön tarvitaan varsin arvokkaita korkeapainekompressoreita. Jenkkilässä kehitelty pieni Shoebox-kompressori tarjoaa vaihtoehtoa, mutta sen täyttönopeus on varsin hidas. Nyt markkinoilta löytyy vähän tehokkaampi, mutta kuitenkin reilusti alle tuhannen euron kompressori Yong Hengiltä jolla voi täyttää 4500 psi:hin eli 300 bariin asti.

Laite lienee kehitelty enemmän ilma-aseharrastajien tarpeet mielessä, mutta samalla lailla se puristaa ilmaa myös värikuulien lennättämiseen. Aktiiviselle paintball-harrastajalle pullojen täyttö pelipaikalla pelien välissä on toki aika välttämätöntä, mutta jos tarpeet ovat sillä lailla vähäisempiä vaikkapa kotitestailun tai mutkien korjailun ohessa ettei isomman kompressorin hankkiminen ole järkevää ja matkaa lähimmälle täyttöpaikalle tulee, niin oma pienoislaite on ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Ei masiina toki ole ilmainen, mutta sukelluskompuroiden hintojen ollessa kuitenkin tuhansissa, on Yong Hengin tarjokas nähden toki huomattavasti edullisempi.

Videolla esittelijä kiinnittää huomiota nestejäähdytykseen useampaankin kertaan, joten se lienee pitkässä juoksussa laitteen kestävyyden kannalta varsin kriittistä, eli siitä kannattaa huolehtia. Mitä videolta erottaa, niin päällisin puolin toki edullinen hinta näkyy sitten myös muoviosina, joten masiinan pitkäikäisyys on sillä lailla kysymysmerkki.

Euroopan puolella masiinaa näkyy löytyvän ainakin Englannin Amazon-verkkokaupasta (affiliate-linkki), tosin toimitus taitaa lähteä Kiinan puolelta.

Videoesittelyä:

 

Tags