Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1494
events: 1
images: 9093
youtube videos: 587
Files: 18
Groups: 1

Atom 6 - 3D-tulostettu kuula testausvaiheessa

user image 22.03.2017
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Tekniikka ja varusteet
paintball.fi

Vaihtoehtoa kumisille reball-kuulille?

Atom 6 - 3D-tulostettu kuula testausvaiheessa

3D-tulostimien yleistyminen ja erilaisten valinnaisten tulostusmateriaalien lisääntyminen tarjoilee mielenkiintoisia uutuuksia myös paintball-harrastajille. Yhdysvalloissa Atomic Pickle Industries, ilmeisesti yhden miehen yritys, on testaamassa Atom 6-nimen saaneita kuulia.

Atom 6-kuulissa on reikiä ja ne ovat onttoja. Ne ovat vähän samantapaisia kuin salibandyn pallo, mutta suhteessa isommilla rei’illä ja paksummalla kuorella. Valmistusmateriaali on jokin kumi, kuulat menevät sormin painamalla kasaan.

Uutuuden käyttökohde on ehkä vielä hieman hämärän peitossa, mutta ilmeisesti ideana olisi tarjota vaihtoehtoa reball-kuulille lyhyillä matkoilla tapahtuvaan ampumiseen, esim. kotona treenaamiseen. Yhden Atom 6-kuulan paino on yhden gramman kieppeillä, kun tavallinen .68 kaliiberin värikuula painaa noin kolme grammaa ja reball siitä vähän vähemmän. Alla olevalla vertailuvideolla 3D-tulostettu kuula näyttäisi saavan vähemmän vahinkoa aikaan maalina olevaan levyyn kuin reball-kuula (oletettavasti lähtönopeus on suunnilleen sama), eli osumaenergia jää pienemmäksi.

atom2.gifKehittelyvaiheessa on toki vielä monta kohtaa, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia. Sähkömutkien silmät saattavat olla näkemättä kuulaa sen jäädessä sopivaan asentoon ja force feed-lippaissa pehmeät kuulat taas voivat mennä niin kasaan että boltin edessä on yhden kuulan sijaan puolitoista. Reikäinen kuula saattaa myös tietyssä asennossa päästä mutkien tietynlaisista tuplasyötönestimistä läpi. Mutta ongelmat on tietysti tehty voitettaviksi :).

3D-tulostettuina yksittäisten kuulien hinta luonnollisesti taitaa nousta taivaisiin, mutta tämä kyllä tarjoilee mahdollisuutta testailla ideaa ennen muulla tavoin suoritettavaa sarjavalmistusta.

Mielenkiintoinen idea, saa nähdä johtaako mihinkään tai löytääkö joku tällaisille jonkin aivan uudenlaisen käyttötavan tai –kohteen :).

Linkkejä:

Osumatestiä videolla: Atom 6 vs reball vs värikuula:

 

 

Mikko Kurki-Suonio
22/03/17 09:56:35 @mikko-kurki-suonio:
Mielenkiintoista, jollakin on vielä toimiva spyde-klooni... Kronodatan perusteella ne hidastuu tosi nopeasti, eli just johonkin yksin kotona treenaamiseen tai vastaavaan. Ja olisi kiva nähdä, miten se menee rotorista läpi...
Kimmo Kainulainen
22/03/17 15:09:46 @kimmo-kainulainen:
Voi olla että kuulaa joutuu muokkaamaan että toimisi kaikenlaisissa boxeissa, nyt kun on silmiä ja vaikka mitä erilaisia ratkaisuja. Mutta ihan pienten junnujen pelit voisivat olla noille hyvä käyttökohde, iskuenergia jää mukavan pieneksi. Niillä nykyisillä jousitoimisilla 50 kaliiberin Splatmastereillakin kantama on pieni eikä tunnu menoa haittaavaan, joten ei olisi kynnyskysymys noille Atom 6:kaan.
Jori Taina
04/04/17 19:47:11 @jori-taina:
Ääsposti listalle laitoin itteni, että tulee infoa kun/jos KS joskus alkaa :) Kyllähän noita varmaan joku pikkukimppa voitaisiin hankkia (juurikin kotioloihin/sisällä testailuun ainakin).

Tags