• Kenttäesittely: Paintball Bunkkeri - sisäpaintballia Helsingissä

  Erikoismainososio


  bunkkeri_1.jpgHelsingin Jätkäsaaresta löytyvä Paintball Bunkkeri tarjoaa värikuulapelejä vuoden ympäri lämpimissä sisätiloissa. Bunkkeri avautui marraskuussa 2011 ja on siitä alkaen palvellut vuosittain tuhansia pelaajia. Asiakkaina ovat niin kaveriporukat kuin myös opiskelija- ja koululaisryhmät sekä yritykset. Paintball sopii jännittävänä aktiviteettina monen ikäisille ja tarjoaa mielekästä tekemistä omana tapahtumanaan tai vaikka yhdistettynä polttareiden yhdeksi ohjelmanumeroksi. Bunkkerilla pelaaminen onnistuu niin aktiiviharrastajalle kuin ensimmäistä kertaa lajia kokeilevalle.

  Yleensä paintballin sisäpelipaikat tuppaavat olemaan ahtaita jos ei varsinaisen pelialueen niin ainakin oheistilojen suhteen, mutta Bunkkerin massiivisen rakennuksen yhdessä kerroksessa tilaa on yhteensä n. 4800 neliömetriä, jonne mahtuu kenttä ja reilut huoltoalueet helposti. Kentän yhteydestä löytyy myös Paintball Sissoksen myymälä, josta valikoimista löytyy lajin harrastamisen aloittamisesta kiinnostuneelle kaikki tarpeelliset varusteet.

  Bunkkeri on aidosti avoinna 24/7 sopimuksen mukaan, eli pelaamaan pääsee myös pyhäpäivinä ja viikonloppuisin tarpeen mukaan, sekä myös esim. yöaikaan klo 22-06 sopien vaikkapa yötöistä pois pääseville työporukoille. Lähin raitiovaunupysäkki löytyy n. 300 metrin päästä ja paikalle pääsee myös tietysti omalla autolla.

  Pelikenttä

  Bunkkerilla pelit pelataan keinonurmella, joka kattaa kooltaan n. 30*45 metriä olevan kentän kokonaisuudessaan ja vähän ylikin. Pelien aikana pelaajat pääsevät suojaan ja etenemään ilmatäytteisten Sup’Air-esteiden takana, joita kentällä on kymmeniä. Suojat asetellaan siten että liikkuminen on mielekästä ja puolet ovat samanlaiset, jolloin pelaaminen on tasaväkistä riippumatta siitä, mistä päädystä pelin aloittaa.

  Ilmatäytteiset suojat on erikseen suunniteltu paintball-käyttöön ja ne antavat törmätessä hieman periksi, joten pelaaminen on mukavampaa kuin kovapintaisilla rakennelmilla, vaikka vauhtia olisi enemmänkin.

  Kerrallaan kentälle mahtuu mukavasti pelaamaan n. 10 vs. 10 henkeä. Isoimmat ryhmäkoot ovat käytännössä olleet n. 100 henkilöä, jolloin ryhmä voidaan jakaa joukkueisiin ja pelata vaikkapa miniturnaus. Kentän välittömässä läheisyydessä on pelaajaryhmien käytössä useampi ”varikko,” eli uudet joukkueet pääsevät aina saman tien kentällä kun toiset tulevat tauolle putsaamaan osumia ja levähtämään.

  Lisäksi kenttä on kokonaan ympäröity suojaverkoilla, joten pelejä voi seurata kentän ulkopuolelta ilman suojavarusteita.

  bunkkeri_4.jpg

  Pukuhuoneet ja pelivarusteet

  Pelaajaryhmien käyttöön on kolme lukittavaa pukuhuonetta, eli tavarat saa omaan tilaansa pelien ajaksi. Vaatteiden vaihdon ja säilytyksen lisäksi käytössä ovat myös suihkutilat.

  Bunkkerilta löytyvät tarvittaessa kaikki varusteet pelaamiseen sen mukaan miten ryhmänne haluaa ja tarvitsee. Tarjolla ovat sekä pelivaatteet että kengät ja lajiin ehdottomasti kuuluvat suojamaski ja värikuula-ase sekä tietysti itse värikuulat.
  Värikuula-aseissa käytetään kuulien lennättämiseen paineilmaa, joka antaa tasaisemmat lähtönopeudet kuin hiilidioksidi. Paineilmapelipullot on myös helppo ja nopea täyttää pelien välissä, ilman että niitä tarvitsee irrottaa merkkaimista.

  bunkkeri_5.jpg

  bunkkeri_6.jpg

  Pelipaketit ryhmän tarpeiden mukaan

  Tarjolla on erilaisia paketteja sen mukaan kuinka pitkään haluatte pelata ja minkälaista tapahtumaa olette ajatelleet. Eri tason paketeissa on mukana erilaisia määriä värikuulia ja varusteita.

  Esimerkiksi paintball on monen polttariryhmän aktiviteettilistalla ja hyvästä syystä, tarjoaahan se päivään vauhtia ja värikuulia. Bunkkerilla on lisäksi käytössä polttareihin erikoisesti sopiva Terminaattori-pelimuoto, jossa juhlakalu pistetään pelaamaan muita vastaan yksinään, mutta hieman erilaisella varustuksella :).

  Bunkkeri Splatmaster – pelaamista pienemmillä kuulilla

  Bunkkerin palveluvalikoimasta löytyvät myös pienempää kuulaa matalammalla lähtönopeudella ampuvat kevyet Splatmaster-merkkaimet , jotka sopivat mukavasti nuoremmille pelureille ja vaikka naisryhmille. Pienemmän kuulan osuma ei tunnu samalla lailla kuin isomman ja pelaaminen on hauskaa vaikka vähän ensin arastelisikin.

  Värikuulapelaamisen voi Bunkkerilla yhdistää myös muihin elämyspalveluihin rakentaen päivästä monipuolisen kokonaisuuden, tai vaikka jakaen isomman ryhmän osallistujat eri aktiviteetteihin.

  Paintballia aktiiviharrastajille

  Kenttä on myös lajin kilpapelaajien käytössä harjoituksiin ja Bunkkerilla on myös vuosien varrella järjestetty koko joukko niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin turnauksia.

  Talvisin järjestetään myös avoimia pelejä (nk. Walk-In-pelit), joihin voi osallistua vaikka yksin tai muutaman kaverin kanssa ilman että pitäisi varata koko hallia käyttöön.

  Linkkejä:

  bunkkeri_2.jpg