Ilmapullot ja niiden leimat yms.

Jyrki Passila
Jyrki Passila
@jyrki-passila
12 vuotta sitten
1 viestiä

Eli otin merkkain paketin huuto.netistä ja ilmapullohan oli tietty tollanen puolalainen(?) Stakos. No yritin ettiä tietoa että vieläkö sitä voi leimauttaa kun leima on mennyt helmikuussa vanhaksi. No löysin pari vanhaa threadia, jossa todettiin stakosien olevan kertakäyttökamaa, DOT leimoilla ei tee hevonkukkua ja kevlarit on 3 vuotta kerrallaan leimassa.

No mites kun tässä pullossa nyt näyttäis olevan pii leima, että vieläkö sitä voi leimata? Ja mites toi regu? Onko se vielä käypää tavaraa? Ja kauanko on maksimi elinikä kevlarpullolle?

Näihin kun saisin vastauksen niin olisin kiitollinen :D


viimeisin viesti: @jyrki-passila: 29/12/16 23:35:28
Jarkko Hiltunen
Jarkko Hiltunen
@jarkko-hiltunen
12 vuotta sitten
19 viestiä

Stakoa ei voi leimauttaa uudelleen vaikka pii leima löytyy... Regut yleensä kestää pitempään kuin leimanvälin joten uskoisin että on vielä toimiva. Toimivuutta on vaikea testata kun leimat ummessa ja voi olla ettei moni siihen ilmaa suostu täyttämään turvallisuusmääräysten vuoksi. Kevlar pullon elinikä on ~10v

Jesper Raevaara
Jesper Raevaara
@jesper-raevaara
12 vuotta sitten
454 viestiä

Stako-pullojen sisusta on muovia, minkä takia pulloa ei voida leimauttaa uudelleen lainkaan.

Suomen paineilmalainsäädäntö on vähän jälkijunassa. Suomen laki sanoo että leimausväli kevlarpulloille on 3 vuotta, EU direktiivi sanoo että 5 vuotta, mutta suomi ei tätä direktiiviä ole vielä ratifioinut. Lisäksi Jenkeissä on käytössä erilaiset standardit kuin Suomessa. Siksi pullojen merkinnät voi välillä olla sekavan tuntuisia.

Yleensä kevlarpullon kyljessä on myös FINAL XX/20XX vuosi, jolloin pullon käyttöikä päättyy. Yleensä tämä aika on 10-15 vuotta pullon valmistus ajankohdasta.

Alumiini- ja teräspullojen leimausväli on 10 vuotta (on ne sitten ilma tai co2 pulloja) ja pulloa voi periaatteessa leimauttaa uudelleen niin monta kertaa kuin leimaaja pullon suostuu uudelleen kunnon takia leimaamaan. Käytännössä alumiinipullojen hinta on uutena niin halpa, ettei niitä kannata leimata uudelleen lainkaan.

Tagit