Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9094
Youtube-videot: 588
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

Tiimihaastattelussa viikonloppuna Venäjälle matkaava Afterlife

user image 11.10.2016
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Haastattelut
paintball.fi

Tiimihaastattelussa viikonloppuna Venäjälle matkaava Afterlife

Suomen kilpapaintball saa uuden aktiivisen joukkueen, kun Afterlife alkaa kiertää talvella Venäjän turnauksia sekä osallistuu ensi vuonna Ruotsin sarjaan.

Paintball.fi haastatteli uuden joukkueen kapteenia Juha Lagerqvistia:


Kimmo Kainulainen: Afterlife on uusi joukkue, ketä kaikkia on mukana ja mistä idea uuden tiimin kasaamiseen syntyi?

Juha Lagerqvist: Afterlife tosissaan kasattiin tässä ihan muutama kuukausi sitten, kova polte päästä ulkomaille pelailemaan ja kehittyä lajissa kokoajan enemmän.

Suomesta loppupeleissä kauhean moni joukkue ei käy ulkomailla ja onhan se hyvä että Suomikin tuolla välillä näkyy kuvioissa. Kaikkiaan meitä on yhdeksän henkilöä joukkueessa mukana:

Juha LagerQvist (kapteeni & manageri), Pavel Tintunen (pelaajavalmentaja), Andrey Koronen (Proshar-turnauksista vastaava), Arto Ahokas, Tuomas Warjus, Kaarlo Lindfors, Håkan Holmberg, Tero Kettu ja Jarno Viitanen.

Tarkoitus on pitää joukkue tällä kokoonpanolla eikä kasvattaa suuremmaksi, jotta opimme pelaamaan joukkueena mahdollisimman tiiviisti.

Onkos Afterlife-nimen takana minkälaista tarinaa?

Afterlifen takana ei sen kummempaa tarinaa ole. Kartoitin vähän pelaajia joilla olisi kiinnostusta pelata ulkomailla ja polte päästä lajissa korkeammalle joku päivä. Kaikki ketkä Afterlifessä pelaavat ovatkin hyviä kavereitani ja tunnetaan kaikki toisemme keskenään. Elikkäs hyvällä kaveri porukalla ollaan tässä liikenteessä.

Tavoitteena on ilmeisesti pelata sekä Venäjällä että Ruotsissa?

Kyllä pelaamme nyt PROSHAR-sarjassa Venäjällä joka alkaakin jo tällä viikolla 15.10.2016 ja PBSM-sarjassa Ruotsissa, molemmissa olemme 2. divarissa pelaamassa.

Turnauksia tulee olemaan yhteensä yksitoista kierrosta, Venäjällä on kuusi Pietarissa ja finaalit Moskovassa, Ruotsin sarjassa on neljä turnausta kesällä 2017, turnauspaikat ilmoitetaan loppuvuodesta.

Joukkueita Venäjän sarjasta en tarkalleen vielä tiedä, mutta Ruotsissa tulee olemaan yli 25 joukkuetta 2. divarissa. Eli pelattavaa on reilusti kyllä.

Tulossa on joukkueen ensimmäinen turnaus viikonloppuna Pietarissa, mitä siellä on luvassa? Onko vastuksesta yhtään etukäteistietoa tai peräti tuttuja tiimejä?

Osan joukkueista tiedän ja tottakai osaavat vastusta antaa, takki auki ei lähdetä sinne hyppimään, vaan tekemään parhaamme ja tiedämme että siellä on taso pikkuisen korkeampi kuin esim. Suomessa.

Parhaamme menemme yrittämään ja tekemään. Tämä tuleva PBSM-sarja on meidän prioriteetti numero yksi ja Prosharista haemme nyt enemmänkin kokemusta ja joukkueena pelaamista yhteen, tottakai olemme sinne kilpailemaan menossa kuitenkin.

Pietarin halli on sama kuin keväällä kävitte BOSsin nimissä pelaamassa, onkos se minkälainen pelata noin valoiltaan ja äänimaailmaltaan?

Kaikin puolin kenttää on kehuttu kovasti. Omaan mieleen se ei yhden pelikerran jälkeen vielä ollut, valaistus siellä on hyvä mielestäni ja äänimaailma myös. Niissä en huomannut mitään moittimisen aihetta, ainoa missä pitää olla tarkkana on se kentän liukkaus. Siellä mennään slaideilla aika näppäräsi yli rajojen koska se on todella liukas, ei ole ihan perinteistä turffia käsittääkseni. Mutta kaikin puolin toimiva kenttä, pitti alueella tulee tungos kyllä nopeasti, mutta se on ihan ymmärrettävää tuon kokoisessa kupla hallissa.

Lähdettekö yksittäisille kierroksille kuinka isolla rosterilla?

Tämä ensimmäinen kierros tuli meillekkin vähän puskista. Tarkoitus oli mennä kuudella pelaajalla, mutta yksi joutuin jättämään väliin, joten saamme lainaan Field Fighteriltä yhden pelaajan onneksi varalle.

Pietarin kierokset tullaan varmaankin pelaamaan tuolla kuuden hengen rosterilla yleensä.

Onkos Venäjän rajan ylitys peinttivehkeiden kanssa minkälainen ponnistus, pitääkö varautua mitenkään erityisesti?

Aika kivuttomasti kyllä pitäisi mennä, sitä ei tiedä paljon rajalla on ruuhkaa varsinkin näin kun mennään perjantaina. Painttiaseiden suhteen siellä ei ole mitään ongelmia, tosissaan kun laji on muutenkin Venäjällä tunnetumpaa niin aika helpolla tullissa ymmärtävät mitä ollaan sinne menossa tekemään onneksi.

Elikkä ei sinne varusteiden suhteen tarvitse sen enempiä murehtia.

Kiitoksia haastattelusta ja onnea matkaan viikonloppuna.

Kiitoksia sinulle Kimmo ja Paintball.fi.

Uskosin tästäkin tulevan hyvä reissu, ja näkisin että pelitkin menisivät paremmin kuin viimeksi :D


Linkkejä:

Juhani Koskinen
17/10/16 11:22:35 @juhani-koskinen:
Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka äijien kävi ja muutenkin millainen reissu oli?
LagerQvist
20/10/16 06:52:41 @lagerqvist:

Elikkäs reissu meni nappiin. Kultaa tuotiin kotiin. Taso oli vaihteleva siellä osa peleistä voitettiin 4-0 ja sitten oli tiukempaa vääntöä. Finaali vietiin 3-2 alku kompuroinnin jälkeen, meinasi jo usko mennä kun 2-0 oltiin häviöllä, mutta peli taktiikan vaihto sai vastustajan pakan hajoamaan ja saatiin 3 pistettä ongittua ja sitä kautta voittoon. Reissu kaikin puolin oli loistava ja edullinen :) 

touhuja voi seurata myös facebookista enemmän: https://www.facebook.com/Afterlife-Paintball-1579253782383986/


Tagit