Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1360
events: 1
images: 9090
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Kirkkonummen liigakommentit 2016

user image 8.09.2016
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Liigakommentit
paintball.fi

Kirkkonummen liigakommentit 2016

Paintballin SM-liigajoukkueet saivat kautensa päätökseen Kirkkonummella varsin vaihtelevassa säässä pelatussa turnauksessa, jossa mentiin aika pitkälti odotusten mukaan, mutta saatiin sitten loppuun poikkeuskin. Finaalit pelattiin ja mitalit jaettiin sitten semmoisessa sateessa ettei pahemmasta väliä.

Paintball.fi kyseli joukkueiden fiiliksiä niin Kirkkonummen turnauksesta, päättyneestä kaudesta kuin tätä vuotta muovanneista sääntömuutoksistakin:


Kimmo Kainulainen: Cyclonelle mestaruus niin kuin odotettiin, onnittelut. Kokonaisuutena kausi taisi olla aika lähellä täydellistä?

Sami Turunen: Kiitoksia! Kyllä tätä melko täydellisenä kautena voi pitää, joskin se suurin kliimaksi jäi Kirkkonummella saavuttamatta finaalin jatkoaikatappion myötä. Tilastojen valossa katsottaessa tällä kaudella hävittiin yksi matsi enemmän kuin viime kaudella, samoiten muutama tasurikin annettiin enemmän... mutta pääosin tärkeissä paikoissa onnistuttiin ja mestaruus tuli meille, ansaitusti vaikka itse sanonkin.

Ja pakko näin lcyclone_logo.pngiiganäkökulmasta katsottuna on sanoa, että kyllä meidän divarijengiltäkin irtosi sitten melko huikea kausi. Ekan skaban kolmannen sijan jälkeen oli nähtävissä että suoritukseen ei oltu tyytyväisiä ja otteiden kohenemisen varmasti huomasi kauden loppua kohden. Onhan tuo sarja 3-1-1-1 aika jäätävän kova, varsinkin kun kauden viimeinen turnaus hoitui täysin virheettömällä pelillä kotiin ja siinä sivussa tuli sitten se voitto koko sarjasta. Pakko nostaa hattua äijille siitä voitontahdosta ja itsevarmuudesta joka sunnuntaina oli suorastaan käsinkosketeltava. Hyvä jätkät!

Kirkkonummella alkusarja meni - jälleen - nappiin, mutta sitten pieni kauneusvirhe jäi finaalista, jossa olosuhteet olivat aika poikkeukselliset. Kuinka päivä sujui?

Päivä sujui aika kivasti aina sinne finaaliin asti. Tulokset 4-0, 5-1, 4-1, 4-0 ja vielä kerran 4-0 (alkusarjan viimeisestä PPW:n "no show") ovat todella karua jälkeä. Alkusarjassa eniten päänvaivaa onnistui aiheuttamaan DT, mutta muut matsit sujuivat ilman suurempia ongelmia. Ennen finaalia meille jäi pitkä tauko no show-pelin takia ja nyt on pakko myöntää että se näkyi otteissa. Hiukan kylmiltään lähdettiin pelaamaan ja sitten alettiin hieman puristaa kahvaa. Päivän ainoat rangaistukset otettiin finaalissa ja se sitten riitti siihen lopputulokseen joka taululle jäi... jos se virheetön ja rangaistukseton olisi jatkunut, niin lopputulos olisi erilainen. Onnea silti PPW:lle hienosta suorituksesta ja turnausvoitosta, PPW kun on koko kauden aikana ainoa joukkue joka meidät liigassa pystyi voittamaan.

Täysi kausi takana W500-säännöillä ja uusilla suojilla, mikä on fiilis kaikkiaan muutoksista? Onko jotain yksittäistä kipupistettä, jonka haluaisit ehdottomasti vaihtaa tai muuttaa?

Fiilis muutoksista on ihan ok. Tuntuu että jossain pisteissä peli jopa hidastui vähäisen pallomäärän myötä, mutta pääosin peli ehkä sittenkin hieman nopeutui. Iso-W keskellä kenttää oli todella hallitseva, mutta meille se tuntui sopivan. Henkilökohtaisella tasolla oma peli muuttui aika paljon kun 4-9 puikon ampuminen vaihtui siihen että oli pakko hakea tulos liikkeellä ja aggressiivisuudella. Toki välillä kävi mielessä että 3 puikkoa selässä olisi nykyistä hieman passelimpi määrä, mutta säännöt olivat sitä mitä olivat.

Iso-W on suojana sellainen, että se tuntui herättävän kysymyksiä turvallisuudesta ja ehkä ihan syystäkin. Edellisen keskisyndin aikaan ylijuoksuja ei tullut läheskään yhtä paljon ja ylijuoksuun lähdettäessä suojan muoto avasi juoksun niin että yhteentörmäyksistä ei puhuttu. Nyt W pitää juoksun niin kauan pimennossa, että jos törmäys tulee, niin se tulee pahimmillaan aika kovalla vauhdilla. Näin jälkikäteen ajateltuna oli onni, että esimerkiksi viime viikonloppuna suoraan breikistä kukaan ei juossut vastaan, kun juoksin itse läpi. Lienen pelaajana eräs liigan suurimmista ja painoakin on jo ilman pelikamoja melkein 110kg, niin eihän se kaunista olisi ollut jos vastapuolelta vaikka Piiraisen Arto olisi eteen tullut :D

Cyclonella kausi jatkuu vielä ulkomaanreissulla ison veden taakse, mitäs on luvassa?

Toivotaan että saadaan vedettyä riittävä määrä treeniä alle ennen World Cuppia, jotta päästään oikeasti mittaamaan oma taso. Ongelmana tätä kautta ajatellen meillä on ainakin se, että todella kovia pelejä ei päästy pelaamaan kuin muutama, joten rapakon takana pelityyliä joudutaan varmasti sopeuttamaan aika paljon. Päästään kuitenkin vanhaan malliin ampumaan paljon palloa, joten eiköhän siitäkin ihan hauskaa tule. Jos ilmoittautuminen onnistui, niin semi-prohon mennään kun Pro on kuulemma suljettu sarja ;)

Kiitoksia vielä kaikille SPBL-kaudesta 2016, ensi vuonna sitten uudelleen!       


dt2014.jpgKimmo Kainulainen: Dream Teamille Kirkkonummelta voisiko sanoa tälle kaudelle jo vakiintuneesti selkeä kolmossija alkusarjassa, mutta sitten alemmassa finaalissa Trivoga pääsi viemään podium-paikan. Mitkä fiilikset päivästä jäivät?

Juha Helppi: Meillä pelasi käytännössä sama kuuden pelaajan rosteri koko kauden lukuun ottamatta viimeistä kierrosta. Yksi pelaaja ilmoitti jäävänsä kierrokselta pois jo hyvissä ajoin ja kaksi muuta jäivät pois päivää ennen turnausta. Näin ollen normirosterista oli jäljellä 3/6 pelaajaa, joista yksi vielä reväytti takareitensä päivän toisen pelin alussa, joten sitten mentiin käytännössä viidellä pelaajalla, joista siis kaksi oli runkopelaajia. Joukkuetreenejä meillä ei tällä kokoonpanolla tietenkään ollut alla yhtäkään ja kaksi kolmesta paikkaamaan tulleesta pelaajasta olivat pelanneet tällä kaudella varsin vähän, toinen tasan yhden kerran. Kolmas paikkaaja nostettiin 1. divisioonajoukkueesta.

Kun näistä lähtökohdista voitettiin alkusarjassa 3/5 peliä ja annettiin ihan ok vastus Cyclonelle ja PPW:lle, niin alkusarjaan voi olla todella tyytyväinen. Pronssipeli hävittiin puhtaasti eikä siitä ei jäänyt positiivista sanottavaa. Vettä satoi kaatamalla, eteensä ei juuri nähnyt, pallot lensivät minne sattui ja Trivoga oli parempi. Kaikki asiat huomioon ottaen päivä kokonaisuutena oli silti pelillisesti hyvinkin onnistunut.

Kaudesta tuloksena odotusten mukaisesti pronssimitalit, jotka monelle kelpaisivat loistavasti, mutta jäävätkö DT:n meriiteillä vähän harmittamaan vai voiko jo hymyillä? Millä keinoin parannusta ensi vuonna?

Kun eroa toiseen sijaan jää seitsemän pistettä, niin paljoa jossiteltavaa ei jäänyt. Eroa neljänteenkin sijaan jäi kolme pistettä eli olimme juuri sillä sijalla, jonka tällä tekemisellä ansaitsimme. Parannettavaa on paljon, näistä keskustelemme päättäjäisissä ja jatkamme ensi kauteen kovemmalla otteella!

Täysi kausi takana W500-säännöillä ja uusilla suojilla, mikä on fiilis kaikkiaan muutoksista? Onko jotain yksittäistä kipupistettä, jonka haluaisit ehdottomasti vaihtaa tai muuttaa?

Muutokset olivat erittäin tervetulleita, peinttiä oli taas hauska pelata! Uusista suojista keskisyndi on ehkä turhan iso, mutta toisaalta se antaa suojaa breikissä vähentäen breikkipudotuksia, mikä on ihan hyvä asia. Mitään suurempia muutosehdotuksia meillä ei ole.


trivoga_logo.JPGKimmo Kainulainen: Trivogalle Kirkkonummelta toinen kolmossija putkeen ja samaten toisen kerran peräkkäin kaatui ratkaisupelissä DT, millä mielellä joukkue päätösturnauksesta lähti?

Timo Sammalisto: Loppukaudesta jäi erittäin hyvä fiilis! Saimme koko ajan enemmän kiinni omasta pelistä ja saimme hiottua oman pelin ongelmakohtia pois.

Teillä peli parantui reilusti kauden edetessä, mutta ero kolmossijaan ehti kasvaa sen verran että pronssimitaleihin ei enää oikein ollut mahdollisuuksia, minkälainen tunnelma koko kaudesta jäi?

Fiilis oli joukkueen sisällä hyvä. Ennen viimeistä kierrosta turha kahvan puristaminen oli jäänyt pois ja pystyttiin pelaamaan rennosti omaa peliä. Koko kautta ajatellen, pelasimme melko ailahtelevasti. Suuremmalla treenimäärällä, olisimme aina pelanneet podium sijoituksista.

Täysi kausi takana W500-säännöillä ja uusilla suojilla, mikä on fiilis kaikkiaan muutoksista? Onko jotain yksittäistä kipupistettä, jonka haluaisit ehdottomasti vaihtaa tai muuttaa?

Muutokset oli meille mieleisiä. Alkukaudesta pallolimitti hieman ahdisti, mutta jo ensimmäisen kierroksen jälkeen se oli hyvinkin jees. Myös laitakoutsauksen puuttuminen oli mukava lisä. Ei tule mieleen mitään, mitä ehdottomasti pitäisi muuttaa. Eiköhän jotain uudistuksia kuitenkin tule taas ensikaudelle.

Kiitos kaudesta 2016 kaikille kanssapelaajille, tuomareille, PROGAMESILLE, kierroksen järjestäjille ja Kimmo Kainulaiselle. Nähdään taas kaudella 2017!


urho.PNGKimmo Kainulainen: Urholle Kirkkonummelta sillä lailla sopiva tulos, ettei tarvitse miettiä putoamismahdollisuuksia, kuinka kierros sujui?

Jani Leskinen: Kyllä toki parempaa suoritusta toivottiin mutta lopulta aurinkokuningas Tammisen sanoin "Win the right game(s)" eli tällä kertaa riitti Takeoverin kaataminen. Tilastoja kun katsoo, niin olimme juuri oikealla sijalla. Trivogan kanssa muuten tasainen kausi ratkesi siihen että Trivoga panosti loppukaudella treeniin enemmän ja ansaitusti etu heille.

Kokonaisuutena kaudesta yksi alemman finaalin jatkopaikka, voiko olla tyytyväinen treenimääriin nähden?

No juuri treenimäärään verrattuna tulos on ihan siedettävä. Sitten samalla tämä kertoo vähän ikävää kieltä liigan tasosta kun ei varsinaisesti ole pakko treenata pärjätäkseen jotenkin. Toki pitää muistaa että Urhossa on kokemusta erittäin pitkältä ajalta ja treenimäärät ovat takavuosina olleet aivan Suomen huippua että pohja on kunnossa.

Eniten jäi harmittamaan toisella kierroksella kun olimme Takeoveria edellä mielestämme eli molemmilla oli kaksi voittoa ja meillä oli e/d pisteitä enemmän. Sitten takavasemmalta tuli sääntö että keskinäinen ottelu ratkaisee nousun jatkopeleihin ohi e/d pisteiden? Minusta ensin kaikkien pisteiden tulee olla tasan ennen kuin keskinäinen peli ratkaisee paremmuuden. Muuten tuntuu siltä että jokainen voitettu piste ei olekaan merkitsevä vaan ainoastaan voitetut pisteet jotain tiettyä jengiä vastaan. Kummallinen sääntö ja toivottavasti muuttuu takaisin vanhaan malliin, jossa ensin on kaikki numerot tasan ja vasta sitten katsotaan keskinäistä pelitulosta.

Täysi kausi takana W500-säännöillä ja uusilla suojilla, mikä on fiilis kaikkiaan muutoksista? Onko jotain yksittäistä kipupistettä, jonka haluaisit ehdottomasti vaihtaa tai muuttaa?

Keski-W tulisi jakaa kolmeen modulaariseen osaan, joita voisi sijoitella vaihtelevasti. Kuten jo kauden alussa ennustelin, on tuo keskeltä umpinainen monsteri jo nähty sekä kyllästytty yhdessä kaudessa. Melkein yhtä paha kuin Millenniumin megalomaaninen keski-M.

Kuularajoitus vapautti kyllä peliä. Kun tietää että vastustaja ei voi pitää jatkuvaa linjaa läpi pisteen, on liikkeelle enemmän mahdollisuuksia. Laitavalmennuksen poisto palautti pelin takaisin kentälle ja pelaajien sekä joukkueen pään sisään. Aidosti pelitaito ratkaisi monet tilanteet laidoilla. Ikävä kyllä keski-W ja sen erittäin vaikeasti tuomaroitavat ylijuoksut muuttivat ne lähitilanteet vain varmoiksi treideiksi.

Pelautukseen toivon suurinta muutosta ensi kaudelle. Liiga ja 1. divisioona yhteen, kahdessa alkulohkossa pelit sekaisin. Tuplapitit käyttöön ja sitä kautta päivä saadaan 100% varmuudella toteutettua. Eniten tässä kaivataan vaihtelua vastustajiin ja 1. divarin taso varmasti nousisi sekä liigajengien olisi pakko pysyä hereillä myös divaripeleissä. Aina tätä ehdottaessa ensin tulee vastaus että mites ne sisarjoukkueet. No tiedoksi/muistutukseksi kaikille että vasta kaudella 2011 sisarjoukkueet tiputettiin pois liigasta. Siihen asti pelattiin sen mukaan millä tasolla kukin oli seurasidoksista välittämättä. Pelijärjestys voidaan laatia helposti niin, että jos väkisin kakkosjoukkueen kanssa peli tulee, niin se sijoitetaan päivän ensimmäiseksi niin varaa ns. sopupeleihin on mahdollisimman vähän. Saman voi tottakai tehdä myös 2. ja 3. divareille.

Iso kiitos kaudesta SPBL:n organisaatiolle ja tuomareille!

Kiitos kaikille vastustajille!

Kiitos kallisarvoisesta tuesta Paintball Sissos Oy:lle ja Planet Eclipselle!

Kiitos Paintball.fi ja Kimmo huippulaadukkaasta uutisoinnista!


takeover_logo2011.jpgKimmo Kainulainen: Takeoverille aika synkkä päivä Kirkkonummella, löytyikö peleistä miten valoisampia hetkiä?

Jarno Kiiski: Päivän ensimmäisen pelin jälkeen pääsimme hieman peleistä kiinni ja annoimme vastusta mutta olihan tietysti lopputulos pettymys. Positiivisia puolia miettiessä pelaajille tuli onnistumisia ja jotain osa-aluetta olimme kauden aikana pystyneet joukkueena parantamaan.

Kauteen yksi jatkopelipaikka alempaan finaaliin, miltä koko kausi tuntuu?

Kauteen lähtiessä mielessä oli että uudella rosterilla kausi tulee olemaan hankala. Sairastapaukset ja muut menot myös sotkivat joukkueemme kokoonpanoa hivenen. Positiivista oli että joukkueen uudet pelaajat saivat vastuuta ja pääsivät näyttämään osaamista SPBLn kärkitasolla. Nyt katse kohti ensi kautta ja suunnittelemaan miten kaudesta saadaan onnistuneempi.

Täysi kausi takana W500-säännöillä ja uusilla suojilla, mikä on fiilis kaikkiaan muutoksista? Onko jotain yksittäistä kipupistettä, jonka haluaisit ehdottomasti vaihtaa tai muuttaa?

SPBLn viimeisellä kierroksella keskustelimmekin minkälainen fiilis tästä 500-formaatista on jäänyt. Pääosin tunnelma oli hyvä: peliin on tullut vauhdikkuutta ja vähentynyt pallomäärä ei ole ollut haittana. Moni meidän joukkueesta oli sitä mieltä että keskisuoja W on liian iso tiiliseinä, 6m halkaisijaltaan ja jos jotakin voisi muuttaa, niin se voisi vaihtaa sopivampaan tai pienentää.


Linkkejä:

 

Kimmo Kainulainen
08/09/16 12:54:30 @kimmo-kainulainen:

Trivogan kommentit lisätty mukaan.


Tags