Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1360
events: 1
images: 9090
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Suomi-Ruotsi magfed-pelit pelattu Espoossa

user image 22.08.2016
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit
paintball.fi


1930_blogs.jpg?width=250Viime vuonna Ruotsin puolella alkaneen mallin mukaan järjestettiin viikonloppuna leikkimielinen magfed-pelaajien "maaottelu" Sissos-Arenalla Espoossa. Mukana oli pelaajia ympäri Suomea sekä aamulaivalla saapunut ruotsalaisryhmä.

Magfed värikuula-aseissa kuulien syöttö on järjestetty paintballille perinteisten aseen yläpuolelta isosta lippaasta syöttävän systeemin sijaan piipun alta jousella toimivista lippaista, joihin mahtuu yleensä vain parikymmentä kuulaa kerrallaan, eli lippaat ja niiden vaihto ovat aika olennainen osa peliä. Lippaiden ansiosta magfed-mutkat ovat yleensä ulkomuodoltaan realistisempia kuin tavalliset värikuula-aseet.

Peleissä käytettiin Sissos-Arenan isompaa rakennettua sekä pienempää kallion päällä olevaa kenttää. Päivän mittaan pelattiin kymmenkunta peliä, joissa pääosassa olivat erilaiset tehtäväpohjaiset pelit sekä seassa jokunen "kaikki vastustajat pois" -tyyppinen mättö. Erityisesti kentältä pelastettavaa nukkea käyttävä pelimuoto osoittautui varsin toimivaksi ja kiinnostavaksi. Sinälläänhän nukke ei ole sen kummoisempi kohde kuin perinteinen lippukaan, mutta kieltämättä hieman painavampaan ja ihmisen muotoiseen esineeseen suhtautuu varsin eri lailla kuin kevyeen lippuun.

1931_blogs.jpg?width=250Lopuksi pelattu maaottelupeli kääntyi tällä kertaa ruotsalaisvoittoon. Tauolla ruotsalaisvieraat pääsivät tutustumaan myös läheiseen Varustelekan liikkeeseen Konalassa. Varsin loistavaan syyspäivään osunut tapahtuma sujui hyvin, jatkoa seurannee jälleen keväällä 2017 Ruotsissa.

Tags