Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1360
events: 1
images: 9090
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Viperin divarikuulumisia

user image 17.08.2016
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Haastattelut
paintball.fi

Viperin divarikuulumisia

Keski-Suomen maakunnasta Äänekoskelta ponnistava Viper on tällä kaudella mukana Suomen Paintball-liiton 3. divisioonassa. Äänekosken Huimaan kuuluva joukkue on joutunut kamppailemaan peinttitiimeille valitettavan tyypillisen ongelman kanssa, eli pelaajapula verotti aiemmin sarjoissa mukana olleen toisen joukkueen pois ainakin tältä kaudelta.

Paintball.fi kyseli joukkueen kuulumisia kauden kolmannen kierroksen jälkeen:


Kimmo Kainulainen: SPBL:n kausi alkaa olla loppupuolella, minkäslaisella fiiliksellä Viperin vuosi on mennyt?

Jari Tuukkanen: Kuten pelattavasta sarjatasosta ja sen tuloksista näkyy, vuosi on ollut hyvin hankala. Kuitenkaan välivuotta ei ole haluttu lähteä pitämään, vaikka tietysti pisteiden ja pelien voittaminen onkin keskimäärin kivempaa kuin häviäminen.

1927_blogs.jpg?width=7503. divisioonaa on pelattu tänä vuonna viiden joukkueen voimin, minkälainen sarja on ollut?

Tämän vuoden tulosten perusteella sarjataso on meille juuri oikea, mutta tietysti yleinen joukkuekato vaikuttaa alimmankin sarjan tasoon. Pieni joukkuemäärä toki mahdollistaa pronssipeliin pääsyn, vaikkei alkusarjassa olisi yhtään voitettua peliä, onko se sitten hyvä vai huono asia, sen voi jokainen päättää itse. Kuitenkin taso on sellainen että jo pienellä treenimäärällä pystyy hakemaan hyvää sijoitusta.

1928_blogs.jpg?width=300Miltä tälle kaudelle tulleet suoja- ja sääntömuutokset ovat vaikuttaneet? Mentiinkö parempaan suuntaan vai vaihtaisitteko takaisinpäin jossain kohtaa?

Aikaisemmilla kausilla Viper on ollut laitavalmennuksen osalta selkeä hyötyjä, mutta muutos on ollut hyvä eikä se selitä Viperin heikkoa menestystä tällä kaudella. Iso keskisuoja ei taida olla Viperissa kenenkään suosiossa, vähän tylsänoloinen uudistus.

Viime kauden kahdesta tiimistä poiketen Viper on tänä vuonna mukana vain yhdellä, onkos teillä seurassa pelaajamäärä kehittynyt miten? Tuliko tauon pitämisiä tai kokonaan lopettamisia?

Viime kauden kakkosdivaritiimin perusrungosta ei ole tällä kaudella pelannut kuin pari pelaajaa ja kaiken kaikkiaan viime kaudella Viperin tiimeissä pelanneista on tällä kaudella kentällä nähty vain kuusi pelaajaa. Onneksi muutama uusikin on mukaan saatu, mutta aika heikolta näyttää tulevaisuus tällä hetkellä. Syyt harrastuksen loppumiseen ovat nämä perinteiset, aika ja raha.

Viperin ja PLFn ongelma on kautta aikain ollut pelaajien vaihtuvuus. Tulee välivuosia ja lopettamisia, mitkä ovat vielä huonompia vaihtoehtoja kuin että joku siirtyisi pelaamaan toiseen tiimiin. Sinänsä outoa, sillä meillä kuitenkin edelleen on todella loistavat treenimahdollisuudet ympäri vuoden.

Vanhojen pelaajien putoaminen kelkasta on tietty sitä ikävämpää arkipäivää vähän lajissa kuin lajissa, onkos suunnitelmissa tai jo toteutuksessa uusien jäsenien haalimista?

Uusia testaajia saadaan aika hyvin mukaan, mutta turnauksiin asti harvemmin, valitettavasti. Kauden päätyttyä on syytä istua porukalla alas ja miettiä mitä tehdään. Tälläkin hetkellä pelaajisto koostuu hyvin laajalta alueelta maantieteellisesti, joten yhteinen toiminta on vähän hankalaa järjestää...

1929_blogs.jpg?width=300Oletteko päässeet treenaamaan miten? Talvella teillä oli ilmeisesti reball-treenejä, onkos niitä jatkettu kesälläkin vai siirrytty märkäpallolla pelaamiseen?

Talvet menevät reballoillen, mutta viime talvi oli suhteellisen hiljaista senkin suhteen, koska porukkaa vaan ei saatu paikalle. Kesä onkin sitten menty kokonaan ilman treenejä, joka näkyy kentälläkin kierroksilla.

Paintball-tiimille aika poikkeuksellisesti Suomessa Viper on osa Äänekosken Huiman isoa urheiluseuraa, näkyykös se teillä miten päivittäisessä toiminnassa?

Päivittäisessä ei aivan mutta viikottaisessa kyllä, Äänekosken Huima on mahdollistanut meille loistavat treenimahdollisuudet niin kesäksi kuin talveksikin. Myös iso tausta organisaatio helpottaa erilaisia varainhankintamahdollisuuksia ja yhteistyö eri tahojen kanssa on paljon helpompaa kuin omana pienenä yhdistyksenä.

Kiitoksia haastattelusta ja toivottavasti tulevaisuus tuo lisää pelureita Viperiin.

Kiitos, tuota samaa me toivomme, joten tervetuloa kiinnostuneet! Ja kiitos Kimmo siitä suuresta ja mahtavasta työstä, jota teet lajin eteen! Respect!


Linkkejä:

Tags