Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1374
events: 1
images: 9265
youtube videos: 447
Files: 18
Groups: 1

NXL:n kauden 2022 kisakalenteri julki

user image 8.12.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Atlantin takana mennään tämän kauden malliin

NXL:n kauden 2022 kisakalenteri julki

National Xball League on julkaissut kauden 2022 Yhdysvaltain turnaustensa kisakalenterin. Luvassa on kuusi turnausta, joista neljä on ”Major” ja kaksi ”Open.” Järjestämispaikoissa mennään päättyneen kauden malliin, kaksi turnausta Floridassa ja kerran Teksasissa, Pennsylvaniassa, Kaliforniassa ja Illinoisissa. Kausi alkaa maaliskuussa Floridassa ja päättyy niin ikään Floridaan marraskuussa.

Kaudella 2021 pro ja semi-pro-tasoilla huomioitiin vain neljän Major-turnausten sijoitukset. Vuonna 2022 tämä muuttuu siten, että pro-tiimeille huomioidaan viiden tapahtuman pisteet. Neljä tulosta Major-turnauksista, sekä viidentenä paras tulos Open-turnauksista. Joukkue voi siis osallistua vaikka kaikkiin kuuteen tapahtumaan.

Korona ei tunnu vaikuttavan jenkkisuunnan suunnitteluihin enää mitenkään, joten erilaiset alueelliset amatööriturnaussuunnitelmat on ilmeisesti kuopattu lopullisesti.

Champions Cup?


NXL:n tiedotteessa ei mainita Champions Cup-tapahtumaa, jota kaavailtiin tammikuulle 2023, mutta ei toisaalta mainita että se olisi unohdettukaan. Champions Cupin ideana on tuoda parhaat joukkueet eri puolilta maailmaa yhteen kutsuturnaukseen, joten sen suunnitteluun vaikuttavat tietysti enemmän myös kansainväliset rajoitukset, joten ehkäpä se vielä tulee kalenteriin, jos koronan selkä taittuu.

Muutkin pääsevät suunnittelemaan tulevaa kautta


NXL:n kalenterin julkaisu helpottaa muitakin turnausjärjestelijöitä ja toivottavasti pian nähdään myös Euroopan turnausten taulukkoa. Eurokalenterin viime vuoden siirtelyiden ja peruutusten perusteella tosin siihen kannattanee suhtautua pienellä varauksella. Jenkkilän päivämäärät olivat aika entisellään, joten eiköhän eurokentilläkin mennä aika entiseen malliin, joten kotimaan kisakauden suunnittelua voi myös varovasti aloitella :).

nxl2022kalenteri.jpg

Tags