Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1374
events: 1
images: 9265
youtube videos: 447
Files: 18
Groups: 1

Dynasty World Cupin voittoon ja mestariksi 2021

user image 14.11.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Viimeisen päälle viihdyttävä turnaus

Dynasty World Cupin voittoon ja mestariksi 2021

Floridassa pelattavan National Xball Leaguen kauden päättävään World Cupiin saatiin pro-finaaliin toisinto viime vuodelta, kun tiensä sinne raivasivat San Antonio X-Factor Teksasista ja San Diego Dynasty Kaliforniasta. Tiukka matsi myös päättyi viime vuoden malliin, Dynasty otti voiton pistein 7-6.

World Cupin pro-kärki:

  1. San Diego Dynasty
  2. San Antonio X-Factor
  3. Houston Heat
  4. Los Angeles Infamous

Sunnuntain pro-pelit olivat mainiota seurattavaa ja kenttälayoutin ansiosta ei vähäpisteisiin jumitusmatseihin, vaan vauhtia nähtiin loppuun saakka. Yhdeksästä ottelusta peräti kuusi päättyi yhden pisteen erolla, joten katsojia hellittiin.

Mestaruuden kannalta ratkaisut nähtiin jo ennen sunnuntain viimeistä matsia, kun X-Factor tiputti ensin Impactin jatkosta neljännesfinaaleissa ja sitten Dynasty pudotti Infamousin semifinaalissa. Näin Dynastylla oli jo finaaliin lähdettäessä tarvittava piste-ero mestaruuden suhteen. Jenkkilässä World Cupin voitolla on kuitenkin se oma erityinen arvonsa, sen voittajasta tupataan puhumaan ja se muistetaan ehkäpä jopa paremmin kuin sarjavoittaja. Dynasty liittyi myös siihen harvinaiseen ryhmään, joka on ottanut kaksi World Cupin voittoa putkeen, joka todennäköisesti mainitaan useammin kuin sarjavoitot :).

Turnauksen yllättäjäksi voinee nimetä MLKingsin, joka oli ennen turnausta yhtenä putoamisehdokkaista. Tiimi otti sitten alkusarjassa kolme voittoa neljästä pelistä ja meni ensimmäistä kertaa koskaan sunnuntain jatkopeleihin. Pelit päättyivät play-offien ensimmäisellä kierroksella nk. ocho-finaaleissa San Diego Aftermathia vastaan 5-4 jatkoajan ja 1 vs 1-pelin jälkeen, mutta tiimi voinee lähteä talvitauolla hyvillä mielin.

Naisten sarja käyntiin ensi vuonna?


Lauantaina pelattu naisten pro-sarjan esittelymatsi onnistui mainiosti. Normaalin X-ball-matsin sijaan ottelu oli rakennettu niin, että pelattiin 20 minuutin peliajalla ja joukkueet (nimiltään Fire ja Ice) oli kasattu useammista tiimeistä, rostereissa oli molemmissa 15+ naista. Näin pelaamaan pääsi varsin rajatussa ajassa iso joukko pelaajia. Suunnitelmissa on ilmeisesti saada ensi vuodelle kasaan kuusi naisten joukkuetta ja oma sarja käyntiin. Esittelymatsin perusteella tilausta ainakin olisi, yleisö oli hyvin mukana.


Nyt NXL jää talvitauolle ja off-seasonin pelaajaliikkeet pääsevät käynnistymään :). Sarja aloittanee vuoden 2022 puolella maaliskuussa Yhdysvaltain kauden ja jos korona hellittää, niin Euroopassa päästäneen myös pelaamaan maalis-huhtikuussa.

Linkkejä:

 

Tags