Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1432
events: 1
images: 7147
youtube videos: 495
Files: 18
Groups: 1

World Cup 2021 Floridassa tällä viikolla

user image 10.11.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball
paintball.fi

Pro-sarjassa tasaista

World Cup 2021 Floridassa tällä viikolla

National Xball Leaguen Yhdysvaltain kauden päätös eli vuotuinen World Cup pelataan tällä viikolla tuttuun tyyliin Floridassa. NXL:n normaaliin kisaviikonloppuun nähden aikataulua on pidennytty päivällä massiivisen tiimimäärän takia ja pelit alkavat näin jo torstaina normaalin perjantain sijaan, keskiviikon ollessa ilmoittautumis- ja treenipäivä. Alkusarjoja pelataan lauantaihin asti ja sunnuntaina sitten nähdään ratkaisupelit ja koko tapahtuma huipentuu pro-sarjan finaaliin.

Maksaneita joukkueita on tätä kirjoittaessa reilut 450 ja sivusarjoihin tulee yleensä vielä tapahtuman edetessä lisää ilmoittautumisia, joten turnaus on kaiken kaikkiaan massiivinen.

Pro-sarjan kärjessä tiukkaa


Edellisturnauksen tulokset sekoittivat pakkaa sikäli herkullisesti, että nyt kolme joukkuetta on vain 13 pisteen sisällä toisistaan. Kärjessä on Edmonton Impact, kakkosena Los Angeles Infamous ja kolmantena San Diego Dynasty. Pro-turnauksen voitosta saa 200 pistettä ja kakkossijasta 186 pistettä, joten jos näistä kolmesta joukkueesta löytyvät myös finalistit, niin voitolla irtoaa myös sarjan mestaruus eikä sarjapisteitä tarvitse enää siinä vaiheessa tuijotella. Neljäntenä on Houston Heat ja viidentenä San Antonio X-Factor, joilla niilläkin on vielä ainakin matemaattisia mahdollisuuksia sarjavoittoon.

Sarjataulukon alareunassa taas ac Dallas on pahimmassa putoamisvaarassa, eroa MLKingsiin on 26 pistettä. Turnauksen viimeiseksi jäävä joukkue saa vain yhden ainokaisen sarjapisteen, joten sillä lailla mahdollisuuksia sijoitusten muutoksiin on olemassa, mutta se tietysti edellyttää voittoja alkusarjan peleissä.

Mutta putoaako sitten kukaan kun ensi vuosi koittaa, huhujen mukaan sarjaa saatetaan olla jälleen muotoilemassa uudelleen.

Naisten pro-sarja?


NXL on etukäteen ilmoittanut että World Cupin yhteydessä järjestetään naisten pro-sarjan näytös-/testipelejä. Tätä kirjoittaessa ne eivät vielä näy ottelulistoissa, mutta voi kai olettaa että ne nähdään myös nettilähetyksessä. Naisten erillinen sarja toisi kieltämättä koko lajille lisää näkyvyyttä.

Toki sitten on myös se näkökulma, että paintball on yksi niitä lajeja, joissa voidaan pelata tasaväkisesti samassa sarjassa sukupuolesta riippumatta, joten mielipiteitä taitaa olla vähän molempiin suuntiin.

Ei juuri uusia tuotejulkistuksia?


Jos jotain World Cupiin olennaisesti kuuluvaa näyttäisi puuttuvan, niin se on alan firmojen etukäteishehkuttelut uusista tuotteista. Kansainväliset ongelmat tuotantoketjuissa eivät ole ohittaneet peinttiäkään, joten tänä vuonna taidetaan nähdä varsin vähän uutta.

Jotain aivan uutta sentään näyttäisi olevan tulossa, G.I. Sportzin Grill-maskista pitäisi tulla keskiviikkona näytille uusi 2.0 versio. Toivottavasti löytyy vielä kokonaan piilossakin pidettyjä uutuuksia.

Linkkejä:

 

Tags