Kimmo Kainulainen

Tilastot

Uutiset: 1494
Tapahtumat: 1
Kuvat: 9088
Youtube-videot: 587
Tiedostot: 18
Ryhmät: 1

NXL:n kauden avaus Teksasissa

user image 19.03.2021
Kirjoittaja: Kimmo Kainulainen
Kategoria: Kilpapaintball
paintball.fi

Uusi amatööriturnaussysteemi testissä

NXL:n kauden avaus Teksasissa

National Xball League aloittaa uuden kauden uudenlaisella turnauksella tänään  Dallasin lähellä Teksasin osavaltiossa Yhdysvalloissa iltapäivällä Suomen aikaa. Kyseessä on NXL:n ensimmäinen kerta, kun turnauksessa ei ole mukana pro-joukkueita, vaan se järjestetään divisioonille kakkosesta viitoseen. NXL Lone Star Am Open järjestetään Giant Party Sportsin Parkissa, johon on vasta valmistunut useampi turffikenttä ja mukana on reilut 80 joukkuetta.

Tapahtuma on monellakin tapaa iso koepallo. Alueellisilla amatööriturnauksilla sarja testaa ideaa, että pystytäänkö useampia pienempiä tapahtumia järjestämään eri puolilla Yhdysvaltoja, jolloin matkustaminen ja erityisesti lentäminen vähenisi korona-aikana. Laajemmalta alueelta luonnollisesti olisi mahdollista saada mukaan uusia paikallisia joukkueita, jotka sitten voisivat jatkaa kansallisiinkin turnauksiin. Iso kysymys sitten on miten pro-joukkueiden puute vaikuttaa tai vaikuttaako mitenkään. Huomio kun luonnollisesti kiinnittyy korkeimpaan sarjatasoon, niin nyt testataan sitä, onko sillä vaikutusta.

Sarja testaa myös sitä miten kenttälayoutin julkaiseminen aivan viime tinkaan vaikuttaa. Eilen julkaistu leiska (katso kuvat) tosin taitaa olla osin kierrätystä parin vuoden takaa. Mutta kun viime vuosien normaali on ollut se, että joukkueet pääsevät harjoittelemaan pari viikkoa etukäteen, niin nyt ensimmäiset matsit sitten ovatkin tuntuman hakemista kenttään. Jos systeemi laajenisi kaikkiin turnauksiin, niin sillä olisi iso merkitys joukkueiden harjoittelemiseen.

Lisäksi Gosports lähettää paikan päältä normaaliin tapaan suoraa webcastia, joten iso kysymys on sekin, kannattaako kuvausorganisaation rahtaaminen paikan päälle, kun ei ole mitään tietoa minkä verran amatöörijoukkueiden ottelut keräävät katsojia.

Gosportsin tapana on ollut lähettää turnauspäivien alkuun suoraa teaser-materiaalia myös Facebookissa ja Youtubessa, joten sillä lailla pelejä pääsee ainakin vilkaisemaan vaikkei tilaaja olisikaan.

Linkkejä:

nxl2021lonestarlayout_1.jpgnxl2021lonestarlayout_2.jpgnxl2021lonestarlayout_3.jpg

Tagit