Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1307
images: 8545
youtube videos: 491
Files: 13
Groups: 1

NXL:n kisakalenteri julki 2021

user image 12.01.2021
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Champions Cup tuo muutoksia

NXL:n kisakalenteri julki 2021

Yhdysvaltain National Xball League on maailman johtava paintball-sarja ja sen tekemiset vaikuttavat muuallakin. Korona sotki viime vuoden eikä kukaan tiedä mitä tänä vuonna sillä rintamalla tapahtuu, mutta se ei ole estänyt NXL:ää tekemästä aikamoisia suunnitelmia.

NXL:n Pohjois-Amerikan kisakalenteri muuttuu niin, että entisen viiden ison tapahtuman sijaan niitä pelataan tänä vuonna neljä ja niitä kutsutaan jatkossa NXL Major-turnauksiksi. Ne jatkuvat aika entisellään, mukana ovat kaikki samat sarjatasot kuin aiemminkin.

Koronaongelmien vuoksi Floridan Kissimmeessä järjestetään kaksi Major-turnausta, huhtikuussa ja World Cup tuttuun tapaan marraskuussa. Lisäksi pelataan Pennsylvanian Philadelphiassa ja Illinoisin Chicagossa.

Amateur Open-turnaukset


Major-turnausten lisäksi järjestetään kaksi Amateur Open-turnausta Dallasissa Teksasissa (maaliskuussa) ja Sacramentossa Kaliforniassa (elokuussa). Näihin voivat osallistua joukkueet 2. divisioonasta ja siitä alaspäin ja ne järjestetään toimivilla paintball-kentillä (toisin kuin normaalit NXL-turnaukset, joita varten turnauspaikka käytännössä rakennetaan ja puretaan joka kerta). Niissä ei julkaista layouttia etukäteen.

Kaksi Amateur-tapahtumaa taitaa olla jonkinlainen testipallo siitä miten systeemi toimii, joten jos se todetaan toimivaksi, niin niiden laajentaminen tuntuisi loogiselta askeleelta.

Pro- ja semi-pro-joukkueiden sarjataulukkoon lasketaan tulokset kaikista neljästä Major-turnauksesta. 2. divisioonan joukkueiden (ja siitä alaspäin) sarjataulukkoon lasketaan kauden kolme parasta tulosta, ei väliä ovatko ne Major- vai Amateur-turnauksista. (NXL:n nimeämissysteemissä ei ole 1. divisioonaa.)

Champions Cup


Normaalin kauden lisäksi NXL järjestää lisäksi Champions Cup-turnauksen (huhupuheissa aiemmin ”Super Cup”) jatkossa aina seuraavan vuoden tammikuussa, eli ensimmäisen kerran tammikuun 28.-31. päivinä 2022. Sen tarkoituksena on olla nimensä mukaisesti parhaiden joukkueiden kohtaamispaikka.

Mukaan pääsee ensisijaisesti voittamalla jonkin edellisvuoden major-turnauksen ja sen jälkeen paikat täytetään sarjataulukon mukaan. Yhdysvalloista otetaan kaikkiaan kahdeksan parasta joukkuetta ja lisäksi edustajat Euroopasta ja Etelä-Amerikasta siten että joka sarjatasolle tulee kaksitoista joukkuetta. Systeemit ovat luonnollisesti suunnitelmien asteella ja laajentuminen Aasiaan ja muualle on jatkossa mahdollista.

Champions Cup tuntuu ideana vähän oudolta, mutta tiedä vaikka se onnistuisikin, vaikutuksia on toki hankala arvioida etukäteen. Tavallaanhan World Cup on nimensä mukaisesti yrittänyt olla se kansainvälinen kaikkien joukkueiden kohtaaminen ja siinä onnistunutkin, ollen vuosittain maailman suurin yksittäinen paintball-turnaus ties kuinka monta vuotta peräkkäin. Se on kuitenkin sidottu nimenomaan jenkkilän joukkueiden sarjajärjestelmään, joten erilaiset yritykset tuoda esim. europro-tiimejä mukaan ovat aina jääneet varsinaisen turnauksen varjoon.

Champions Cupissa kansainväliset joukkueet pääsevät aidosti mukaan, joka lienee yksi tavoite kasvattaa NXL:n näkyvyyttä eri puolilla maailmaa. Lisäksi se että joukkueiden määrää rajataan on jenkkisysteemillä varsin vieras ja nostaa reilusti panoksia kisata sijoituksista aivan terävimmän kärjen ulkopuolellakin. Varsinkin pro-joukkueille tulee olemaan kova pala jäädä kahdeksan parhaan ulkopuolelle.

Kaikkiin tapahtumiin liittyy tietysti *-merkki, eli koronarajoitukset voivat pistellä kalenteria uusiksi sen mukaan miten tilanne kehittyy.

nxl2021kalenteri.jpg

 

Tags