Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1279
images: 8265
youtube videos: 487
Files: 11
Groups: 1

Tilastoja SM-liigasta ja 1. divisioonasta 2020

user image 4.12.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Tynkäkausi jota voi kutsua onnistumiseksi

Tilastoja SM-liigasta ja 1. divisioonasta 2020

Paintballin koronakausi (toivottavasti se ainoa laatuaan) saatiin kuin saatiinkin pelattua. Kevään koronapaniikin jäljiltä kotimaassa järjestettiin kolme turnausta SM-liigaa ja 1. divisioonaa aiotusta neljästä, joten voisi sanoa että suoritus oli aikamoinen. Maailmalla tähän ei oikein muualla päästy, erilaiset rajoitukset haittasivat kaikkea tekemistä kovalla kädellä.

Ihan ainutlaatuinen tällainen tynkäkausi ei sentään ole, SM-liigaa ja 1. divisioonaan pelattiin vastaavasti vain kolmen kierroksen verran myös vuonna 2005, tuolloin tosin syynä taisi olla enemmänkin kiinnostuneiden kierrosjärjestäjien vähäinen määrä. 

Tilastot on koottu tuttuun tapaan joukkueiden kaikista pelaamista peleistä, joten esim. voitettujen pelien määrät eivät ihan suoraan vastaa koko kauden tuloslistoja, turnausmuotoisissa kisoissa yksittäisten pelien arvo luonnollisesti vaihtelee. Mutta tokihan enemmän pelejä voittamalla tuppaa olemaan siellä tuloslistojen kärjessäkin :).

1. divisioonassa pelattujen keskinäisten pelien määrä oli tasainen, kun joka kierroksella pelattiin samalla lailla yksinkertainen sarja ja kaikki joukkueet kohtasivat toisensa joka kerta. SM-liigassa perinteinen kirous iski ja yksi joukkue jäi pois viimeiseltä kierrokselta, joten siellä tuli eroja. Lisäksi alkukauden turnausten kahden alkulohkon systeemin vuoksi osa joukkueista kohtasi toisensa vain kerran koko kauden aikana, mikä on luonnollisesti aivan liian vähän.

Tilastot löytyvät jatkossa myös sarjataulukoiden yhteydestä

(Kuvista aukeaa klikkaamalla isommat versiot uuteen ikkunaan.)

Paintballin SM-liiga 2020 tilastot

Paintballin 1. divisioona 2020 tilastot

Tags