Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1283
images: 8308
youtube videos: 487
Files: 11
Groups: 1

Dynasty World Cupin voittoon 2020 

user image 16.11.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Ratkaisu vasta finaalin jatkoajalla

Dynasty World Cupin voittoon 2020 

San Diego Dynasty otti hienosti voiton National Xball Leaguen kauden päätöksessä World Cupissa Floridassa viikonloppuna. Finaalissa kaatui San Antonio X-Factor, joka pääsi peliin mukaan huolimatta alun 0-3 kompuroinnistaan ja varsinaisella peliajalla päädyttiin lukuihin 5-5, mutta Dynasty otti sitten ratkaisevan pisteen. Voitto osui hienosti Dynastyn 20-vuotisjuhlan yhteyteen, joten tiimillä riitti hymyä monestakin aiheesta. Lisäksi tiimin pitkäaikainen pelaaja Ryan Greenspan palkittiin kultaisella piipulla, jonka saa turnauksen eniten pudotuksia tehnyt pelaaja.

Sarjapisteissä Dynasty vei myös mestaruuden ja Impact tuli kakkoseksi, mutta siitä ei juuri taidettu innostua, kahden turnauksen kausi ei tainnut kenestäkään tuntua varsinaiselta sarjalta.

Koko World Cupin järjestäminen tuntuu koronamaailmassa aika utopistiselta, toivottavasti tapahtumasta ei muodostu mitään koronalinkoa. Mitä nettilähetyksestä näkyi, niin turvavälit eivät tainneet olla se päällimmäinen juttu ainakaan katsomossa, mutta se taitaa olla aika vallitseva olotila vähän koko maassa. Ylimääräistä huolta aiheutti myös Eta-myrsky, joka onneksi kulki Floridan niemimaan yli turnauspaikan pohjoispuolelta, tuoden torstaille sateita, mutta tuulivaurioita ei onneksi tullut.

Viihdyttävää peliä


Johtuiko sitten pitkästä tauosta, kenttälayoutista vai siitä että kaikilla joukkueilla ei ollut kaikkia pelaajiaan paikalla, mutta pro-sarjan pelit olivat varsinkin sunnuntaina erittäin viihdyttäviä. Toisinaan ratkaisupäivän pelit muuttuvat erittäin hitaiksi, mutta Cupissa esimerkiksi finaalissa ja semifinaaleissa tehtiin kaikissa kymmenen pistettä tai enemmänkin, joten vauhtia ei puuttunut.

Vähän niin kuin takaovesta pro-sarjaan mukaan päässyt kolumbialainen Wild Dogs oli aikamoinen ilopilkku. Heidän onnistui voittaa yksi matseistaan ja mm. olla 2-0 johdossa Russian Legionia vastaan, joten eipä tiimiä turhaan päästetty mukaan. Joukkue pelasi hyökkäävästi kaikkia vastaan ja sai kyllä yleisön puolelleen.

Muutoin turnauksessa nousivat esiin aika monet 1 vs 1 –tilanteet, joita kentän suojien asettele tuntui luovan kuin liukuhihnalta, mikä tietysti sopii katsojille kivasti, kun huomio saa keskittyä vain pariin pelaajaan.

Tauolta palasi turnausten lisäksi tietysti myös nettilähetys, jossa Matty Marshall selostajana ja Rich Telford apuna ”color commentatorin” roolissa, sekä välillä myös pelaajia kommentoimassa. Telford on hieman vähentänyt kaikkein yliampuvimpia juttujaan ja nyt parivaljakko toimii erittäin hyvin yhteen, pelien selostus on kohdallaan ja tarinaa riittää myös pisteiden väliin.

World Cup oli kaikkiaan erittäin onnistunut tynkäkauden päätös, nyt vain toivomaan että vuosi 2021 olisi sitten paluu normaaliin.

Linkkejä:

Tags