Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1307
images: 8545
youtube videos: 491
Files: 13
Groups: 1

Paintballin World Cup 2020 Floridassa

user image 12.11.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Korona ja myrskytuulet haittana

Paintballin World Cup 2020 Floridassa

Paintballin World Cup pelataan kuin pelataankin ja pelit alkavat Kissimmeessä Floridassa tänään. Muu kausi meni piloille koronan vuoksi ja vielä ”bonuksena” Eta-myrskyn sateet pyyhkivät niemimaata aiheuttaen taatusti kylmiä väreitä järjestäjille, mutta niin vain pelit näyttäisivät käynnistyvän. Jos tekniikka kestää kosteuden, niin luvassa on nettilähetystä torstailta sunnuntaille asti.

Maksaneita joukkueita on tätä kirjoittaessa päälle kolmesataa kappaletta, joten koronan vuoksi rajoitettu osallistujamäärä ei oikein näy, kun vertaa mihin muuhun normaalivuonna järjestettyyn turnaukseen tahansa. Tapahtuma-alueella taitaa kuitenkin olla vähän erilaista kuin tavallisena vuonna rajoitusten vuoksi, vaikka mm. osa välinevalmistajista on tuomassa messutelttansa paikan päälle.

Tapahtuma alkoi keskiviikkona rekisteröitymisillä ja pelit pelataan torstaista sunnuntaihin, eli normiturnauksiin nähden World Cupissa on ylimääräinen pelipäivä. Nettilähetykseen tulevat pro-sarjan alkusarjan pelit pelataan torstaista lauantaihin ja sunnuntaina pelataan sitten ratkaisupelit kaiken huipentuessä finaaliin. Pro-sarjan kahdestakymmenestä joukkueesta kymmenen menee jatkoon, neljän lohkon kaksi parasta sekä kaksi parasta kolmossijalla olevaa nk. wildcards-joukkuetta.

Pro-tiimit paikalla hyvällä prosentilla, mutta ketä rostereissa on?


Tutut pro-joukkueet ovat mukana yhtä lukuun ottamatta, Seattle Uprisingia ei World Cupissa nähdä. Heidän tilalleen on jotain kautta saatu kolumbialainen Wild Dogs Latinoamerica, joten ottelukaaviot ovat normaalit kahdenkymmenen pro-tiimin kokoiset. Kyyti voi olla kylmää, mutta toisaalta jos tiimi onnistuu voittamaan yhdenkin matsin, niin tuleehan siitä aikamoinen yllätys :).

Joukkuelistat ovat siis aika tavanomaiset, mutta se ketä missäkin lopulta pelaa, on isompi arvoitus. Vakiopelaajia jäänee pois rivistä koronan vuoksi sieltä täältä, joten voimasuhteet voivat olla varsin poikkeukselliset. Lisäksi se miten joukkueet ovat päässeet harjoittelemaan osavaltioiden erilaisten koronarajoitusten alaisina voi tietysti vaikuttaa myös yllättävästi.

Varsinaisista pelaajasiirroista näkyviin on noussut Alex ”Arod” Rodriguezin siirtyminen Edmonton Impactiin Ironmenistä ja Dalton Vanderbylin paluu Dynastyn riveihin. Impactin kanadalaispelaajien osallistuminen on ollut epävarmaa koronarajoitusten vuoksi ja tähtipelaaja Justin Rabackoff saattaa jäädä pois työasioiden vuoksi, joten sen puoleen uuden pelaajan hankkiminen kesken kauden ja tulevaisuuttakin ajatellen on mielekästä. Ennakkotietojen mukaan Dynastysta taas jäävät pois ainakin Josh Rau ja Alex Fraige, joten vanhan pelurin paluu paikkaa aukkoa World Cupia ajatellen.

World Cupia varten NXL on järjestänyt myös pro-joukkueille ennakkoon Pro Invitational-harjoitusturnauksia. Näissä huomiota herätti erityisesti pelikentän ulkopuolinen tilanne San Diego Aftermathin valmentajan ja New York Xtremen pelaajien välillä, joka yltyi pitissä vähän yksipuoliseksi käsirysyksi asti. Joukkueet eivät kuitenkaan satu vastakkain ainakaan alkusarjassa, joten jatkoa ei taideta saada ainakaan nettilähetyksen kameroiden edessä.

Toivottavasti tapahtuma ei mene ihan veden kanssa läträämiseksi :), pian päästään seuraamaan.

Linkkejä:

 

Kimmo Kainulainen
12/11/20 09:16:10 @kimmo-kainulainen:

Videolla fiiliksiä paikan päältä keskiviikolta How To Play Paintballin Youtube-kanavalla:


Tags