Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1279
images: 8265
youtube videos: 487
Files: 11
Groups: 1

Paintball Areena - Uusi sisäpelipaikka Liminkaan

user image 22.09.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Harrastepelit

Avajaiset viikonloppuna

Paintball Areena - Uusi sisäpelipaikka Liminkaan

Tällä viikolla saadaan Suomen paintballille harvinaista herkkua, sillä avautumassa on uusi sisäpelipaikka Pohjois-Pohjanmaalle Liminkaan, parikymmentä kilometriä Oulusta etelään. Oulu Action Parkin Oskari Merenheimo kertoo, että testipelit on saatu onnistuneesti pelattua, joiden jälkeen tehdään vielä pikkusäätöjä ja avajaisia vietetään tulevana lauantaina.

Paintball Areena on rakennettu ns. skenariotyyliseksi, eli pelaamaan pääsee huoneista koostuvalla kentällä. Pelipinta-alaa on noin 450 neliötä yhdessä kerroksessa. Testipelien perusteella 5 vs 5 joukkueet toimivat hyvin ja sillä lähdetään liikkeelle. Pelit ovat luonnostaan nopeatempoisia ja pelimuotoina on testattu Domination, Bomb ja Team Deathmatch.

Peleihin voidaan yhdistää myös valojen himmennys sekä musiikki, joten hiiviskelemään pääsee myös vaikka 1 vs 1 peleissä normaalien tiimipelien lisäksi. Taukotilasta pelejä voi myös seurata valvontakameroiden kautta.

Kentällä käytetään kumisia reball-kuulia ja vuokrakalustona ovat Tippmannin TMC-lipasmutkat .50 kaliiberin kuulakoolla. Normaalia pienemmät kuulat sopivat sisätilojen lyhyisiin etäisyyksiin ja lippaiden käyttö tuo oman jännityksensä pelaamiseen, kun pitää myös varautua niiden vaihtamiseen.

Oskari Merenheimo kertoo, että sisäpelipaikan saaminen on ollut mielessä jo viimeiset viisi vuotta enemmän ja vähemmän. Vuosi sitten asia sai niin sanotusti tuulta purjeisiin ja keväällä tämä kunnan esteettömäksi toimintakeskukseksi rakennettu tila päätettiin paikaksi. Kesällä tyhjenneltiin kiinteistöä ja elo-syyskuussa on sitten tehty remonttia neljän miehen voimin aina kun on asiaryhmiltä ehditty ja nyt on valmista toiminnan aloittamiseksi.

Taukotilaan mahtuu noin 20 henkeä ja Areenalta löytyvät myös pukuhuoneet miehille ja naisille, joissa WC:t ja suihkut. Lisäksi erikseen vielä omat tilat välineiden huollolle ja ilmapullojen täytölle.

Avajaisten jälkeen normaali toiminta on ensisijaisesti vuokraryhmille suunnattua. Avoimia pelejä kokeillaan kunhan hommat saadaan rullaamaan. Myös omia vuoroja omilla kamoilla voi varata.

Sisäpelipaikat ovat Suomessa turhan harvinaisia, joten onnea ja asiakkaita toimintaan!


Kuvat: Oulu Action Park

Linkkejä:

paintballareena_1.jpg

paintballareena_2.jpg

paintballareena_3.jpg

paintballareena_4.jpg

paintballareena_5.jpg

paintballareena_6.jpg

paintballareena_7.jpg

paintballareena_8.jpg

paintballareena_9.jpg

Tags