Kimmo Kainulainen

Location:

Location: Lahti
Zipcode:
Country: FI

Stats

News: 1279
images: 8265
youtube videos: 487
Files: 11
Groups: 1

Katsausta sarjataulukon tasatilanteiden ratkaisuun

user image 4.09.2020
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Kilpapaintball

Lauantaina kauden ratkaisun Raumalla

Katsausta sarjataulukon tasatilanteiden ratkaisuun

Suomen Paintball-liiton kausi huipentuu lauantaina Raumalla järjestettävään päätöstapahtumaan. Mahdollisuudet että joukkueita päätyy kauden päätteeksi sarjataulukossa tasapisteisiin ovat aina olemassa. Liiton puolelta halutaan herätellä ja muistutella vähän etukäteen pelaajia ja joukkueita miettimään tilanteita, joten tässä katsausta.

Sarjataulukossa sijoittuu tietysti paremmin se, jolla on enemmän pisteitä turnausten sijoituksista ansaittuna. Niiden tasatilanteessa pitää sitten ryhtyä ratkomaan sijoituksia:

Tie-breikit:

  1. Eniten 1. sijoituksia, 2. sijoituksia jne. kauden turnauksista
  2. Kauden keskinäiset ottelut
  3. Viimeisen kierroksen sijoitus

Joukkueet eivät turnauksissa voi sijoittua samalle sijalle, joten sillä lailla systeemi on hyvä, ei tarvitse missään vaiheessa mennä arpomiseen saakka. (Pieni mahdollisuus toki jää epäselviin tilanteisiin, jos kauden viimeiselle kierrokselle osuu poisjääntejä.)

Systeemi kannustaa myös pelaamaan kauden kaikki matsit tosissaan, alkuvuonna ei voi tietää minkä joukkueen kanssa saattaa olla lopussa tasapisteissä. Jonkin turnauksen alkusarjan ”merkityksetön” matsi saattaakin sitten ratkaista lopullisen sijoituksen.

Miten mestaruus?


Tasatilanteiden selvittäminen on tietysti tärkeintä palkintosijojen kohdalla, jotta mitalit menevät oikeille omistajille. Mestaruustaistossa Waasankadun Palloseura on etukäteen ennakkosuosikki, Vierumäen jälkeen kolmeen pisteen johto antaa aikamoisen edun Raumalle lähdettäessä. Dream Team on kuitenkin vielä periaatteessa iskuetäisyydellä, joten tarkastellaan tätä vaihtoehtoa:

Tasapisteisiin päädytään, jos Waasankatu sijoittuu Raumalla neljänneksi ja Dream Team voittaa.

Silloin myös sijoitukset menevät tasan, Waasankadulla olisi ykkös-, kakkos- ja nelossijat, Dream Teamillä kakkos-, nelos- ja ykkössijat.

Kauden aiemmat keskinäiset ottelut ennen Raumaa ovat menneet siten, että Kirkkonummella Waasankatu voitti pistein 3-2 ja Vierumäellä Waasankatu voitti 3-0. Tämä antaa Waasankadulle etua, joukkue saa hävitä Raumalla DT:lle ja siitä huolimatta tämä tie-break antaa heille voiton tasapistetilanteessa.

 Linkkejä:

 

Tags