Kimmo Kainulainen

Stats

News: 1360
events: 1
images: 9090
youtube videos: 440
Files: 18
Groups: 1

Paintballin promoamista pääsiäisenä Lahdessa

user image 3.04.2018
By: Kimmo Kainulainen
Posted in: Seuratoiminta
paintball.fi

PH Paintball mukana "Easterissä" toista kertaa

Paintballin promoamista pääsiäisenä Lahdessa

Lahti Basketball juniorit ry järjesti Easter Tournament koripalloturnauksen Lahden Suurhallilla nyt jo 24. kertaa ja paintball oli jälleen mukana yhtenä lisäaktiviteettina. Suurhalli ja sen yhteydessä olevat messuhallit ovat Lahdessa monitoimitila, joka soveltuu monenlaiseen urheiluun, messuihin ja muiden tapahtumien järjestämiseen. Nyt tilat valjastettiin jälleen koripallon käyttöön ja käytössä oli toistakymmentä koripallokenttää.

Pääsiäisen pitkille vapailla sijoittuvassa tapahtumassa oli tällä kertaa mukana peräti 197 joukkuetta, joista yli kolmekymmentä ulkomailta. Joukkueille järjestettiin lähes kolmekymmentä eri sarjaa, joista pääosassa olivat junnujen lukuisat ikäluokat, tytöille ja pojille omansa. Aikuissarjojakaan ei unohdettu, mutta juniorit ovat Easterissa selvästi pääosassa. Pelaajia oli joukkueissa parisen tuhatta ja valmentajia, huoltajia ja muuten vaan reissuun lähteneitä vanhempia siihen päälle vielä nelinumeroinen luku, joten vilinää ja vilskettä riitti läpi viikonlopun.

Koripallon lisäksi tarjolla on jos jonkinlaista lisäaktiviteettia, joilla osallistujat voivat täyttää turnauspelien välisiä taukoja. Näistä Päijät-Hämeen Paintballin toista kertaa mukana ollut kumikuulia käyttävä reball-kenttä on osoittautunut suosituksi. PH Paintballin Tero Kettu kertoo, että erityisesti lauantaina ja sunnuntaina pelejä saatiin pyörittää täydellä teholla. Kaikkiaan pelikertoja tuli jonnekin 800-1000 kappaleen väliin, innokkaimmat jaksoivat jonottaa kentälle monta kertaa. Pelaamisen lisäksi esiteltiin kalustoa ja jaettiin infoa lajista yleensä ja kävi kentällä vähän varttuneempiakin lajin kokeilijoita.

Seura sai kentästä jälleen erittäin paljon positiivista palautetta, joten jatkoa seurannee jälleen ensi vuonna. Pääsiäisen aika on vielä ulkopelaamisen kannalta vähän varsinaisen pelikauden ulkopuolella, joten sillä lailla se ei ole muusta pelaamisesta pois ja sopii hyvin alkavan kauden toiminnan esiin tuomiseen.

Mahdollista muuallakin?


Samanlaisia tempauksia toivoisi reilusti lisää ympäri maata. Erilaisia tapahtumia joissa paintballia voisi esitellä on niin messujen kuin urheilutapahtumien muodossa vaikka minkälaisia. Vaikka paintballin olemassaolo toki taitaa jo olla nykyisin jossain määrin kaikkien tiedossa, niin tokihan toiminnan näkeminen itse paikan päällä on aika eri asia kuin siitä lukeminen netistä tai lehdestä. Lisäksi mukanaolo muiden lajien seassa vie myös paintballia eteenpäin muutenkin, tuoden esille sen että se toimii harrastuksena siinä kuin muutkin.

Linkkejä:

2018_easter_uutinen_006.jpg

Kenttä sunnuntaina pelien ollessa käynnissä, taustalla polkuautoille rakennettu rata

2018_easter_uutinen_005.jpg

Kentällä ehti käydä viikonlopun aikana koko joukko junioreita testaamassa lajia

2018_easter_uutinen_001.jpg

Vauhtia riitti kenttää tyhjentäessä :)

2018_easter_uutinen_002.jpg

Pääasiana "Easterissä" oli tietysti kuitenkin juniori-ikäisten koripallo, viikonloppuna ehdittiin pelata kymmeniä turnauksia ja satoja pelejä

2018_easter_uutinen_004.jpg

Vanhemmillekin oli toki varattu kenttätilaa

2018_easter_uutinen_003.jpg

Easter Tournament oli jälleen menestys ja tuleville vuosille haetaan edelleen kasvua

Kimmo Kainulainen
05/04/18 08:41:15 @kimmo-kainulainen:

Timelapse-videota sunnuntain peleistä ja kentän purkamisesta:


Tags